Snabba ryck

Det är verkligen snabba ryck som gäller, pappa skickade iväg beställningen till mitt internationella körkort i måndags, och igår låg det i min brevlåda. Jag var på ambassaden i måndags, och idag fick jag en avi som meddelade att jag kunde hämta ut ett rekommenderat brev. I brevet fanns såklart mitt pass med visum!

Känns riktigt skönt att det är avklarat nu. Det är bara ca två veckor kvar nu och tiden springer iväg. Imorgon måste jag springa inom min optiker och beställa linser och sen ska jag beställa klipptid hos bästa Hanna. Kommer bli svårt att klara ett helt år utan min personliga frisör som ju är så himla duktig!

Visum

Igår var jag som sagt i Stockholm. Dagen började tidigt, kvart i fem åkte vi hemifrån och klockan sex lyfte planet. Väl i Stockholm tog vi en kaffe innan det var dags att ta bussen till ambassaden. Jag trodde först att jag skulle bli sen, för när vi kom dit tjugo över nio var det en lång kö utanför. Det visade sig dock att alla i kön hade bokat samma tid som jag, alltså halv tio. Ca en timme senare fick jag gå in, och efter en säkerhetskontroll var jag tvungen att lämna ifrån mig min mobiltelefon.

Inne på ambassaden fick jag sätta mig ner och vänta, och efter en stund blev jag framkallad till en lucka av en vakt. Jag fick lämna in alla mina papper till kvinnan i luckan, sen var det dags att vänta igen. Efter ca en halvtimme ropade en man upp mitt namn och jag fick gå fram till luckan och lämna fingeravtryck på alla mina fingrar. Mannen bad mig sedan att sitta ner och vänta igen. Efter ytterliggare en halvtimme blev jag uppropad igen, denna gång av en kvinna. Jag fick lämna vänsterhandens fingeravtryck igen, och hon ställde några frågor om min värdfamilj. Efter detta fick jag tillbaka några papper och sen var det äntligen klart.

Mamma och Julia väntade utanför och när jag kom tillbaka åkte vi direkt till tacobar och lunchade, för då hade vi hunnit bli riktigt hungriga! Resten av dagen spenderades i massa affärer. Jag köpte endast en silverring till håret och en blus från concious collection, måste spara mina pengar tills jag kommer till USA ju :)


3 veckor

Imorgon är det exakt tre veckor kvar tills jag åker. Det firas med en minitripp till Stockholm då vi bland annat ska till ambassaden och fixa mitt visum.

Imorgon är det dags för min fina Sara att flytta till Florida, hoppas verkligen att hon kommer trivas hos sin familj!!

Annars händer det inte så mycket just nu, har börjat fundera på vad jag ska ha med mig för kläder. Det är en massa praktiska saker som måste fixas, till exempel linser för ett helt år, fixa håret och beställa internationellt körkort. Jag vet hur fort tiden går, så lika bra att sätta igång i tid!


Mina små barn

Har nu fått lite bilder på barnen skickade till mig. Behöver dem till mitt pre-departure project som jag förresten borde börja med snart. Det är bara fem veckor kvar tills jag åker och det händer mycket innan dess så lika bra att börja i tid!


RSS 2.0