söndag och six flags

Igår vaknade jag och Gabriella  vid halv nio. Vi gick upp och duschade och fixade oss. Hon hade köpt svenskt kaffe på Ikea, smakade såååå gott!! Halv tio kom Christina och en stund senare kom de andra tjejerna (Erika, Anja och en tjej som heter Luisa). Vi packade in oss i Anjas stora bil och körde mot Six Flags Magic Mountain som är ett stort nöjesfält som ligger i Santa Clarita. Vi var där ungefär samtidigt som dom öppnade och efter lite köande och en säkerhetskontroll var vi inne.
 
Jag har aldrig sett så många berg- och dalbanor på ett och samma ställe. Där fanns alla sorter, stora i trä, sjukt snabba, för barn, loopar och sjuka nerförsbackar. Där finns även världens högsta fritt fall, den nyöppnade Lex Luther- Drop of doom. Ingen av oss var dock modig nog att åka den, så vi beundrade den på avstånd. Vi började vårt åkande och vi hade riktig tur, ingen attraktion hade mer än en kvarts kö, många hade ingen kö alls. Vi åkte vattenattraktionerna och blev blöta, men torkade snabbt i solen. Vi lunchade på Panda Express och sen köade vi till en vattengrej som påminner om Kållerado på liseberg. Tyvärr var den kön jättelång, och efter 1,5 timme var det vår tur. Vi belv genomblöta allihopa så det kändes inte så värt det långa köandet, men vi var glada ändå! Strax efter åtta åkte vi hemåt igen och jag var hemma vid halv tio.
 
Det var en riktigt härlig dag med sjukt härliga tjejer, och massor av pirr i magen. Idag är jag dock lite hes och konstig i halsen efter allt skrikande, haha.
 
 
 

Lördag

Bloggandet har inte varit på topp den senaste tiden, har helt enkelt struntat i det. Är medveten om att detta är tråkigt så idag ska jag uppdatera om min superroliga helg. Tänkte börja med lördag.
 
På förmiddagen åkte jag med familjen och en tjej som praktiserar på min värdpappas jobb till Glendale. Eftersom Stephan gick på deras acting camp hade han fått tre fribiljetter så vi gick och såg Aladdin and the princess. Den var faktiskt riktigt bra, dom hade moderniserat den och gjort den rolig så man skrattade högt flera gånger. Skådespelarna var jätteduktiga och fick med sig hela publiken. Teatern fick mig att tänka på min fina vän Bea som har hållt med med teater så länge jag har känt henne (nästan iallafall).
 
Efter teatern gick jag bort till gallerian och mötte upp Erika och en annan tjej som heter Anja. Vi gick och tittade i affärer, pratade och lunchade på Subway, gud vad jag har saknat det stället!! Fick med mig ett par nya solbrillor från Ray Ban hem så jag var absolut nöjd. Vi körde sen hem till mig och hämtade saker innan vi stack till Ralphs och köpte en massa onyttigheter och en vattenmelon. När vi hade handlat styrde vi mot Santa Clarita där Gabriella bor. Hennes värdfamilj är bortrest så hon hade huset för sig själv. Där var också en annan tjej som heter Christina. Vi lagade tacos tillsammans och pratade så som bara tjejer kan. När det blev mörkt startade vi jacuzzin och hoppade i. När vattnet blev för varmt hoppade vi i poolen och svalkade oss. Efter badet gick vi in och åt lite till samtidigt som vi kollade på film.
 
Dom andra tjejerna stack vid halv tolv men jag stannade och sov hos Gabriella. Vi stannade såklart uppe för länge och snackade.
 
Detta är något jag verkligen har saknat. Festandet klarar jag mig utan, men det finns inget bättre än en riktig tjejkväll med mat, mys, snack och chill. Alla var överens om att vi ska göra sånthär oftare.
 
 
 

lita shoes

Igår var det aupairmöte i Studio City, blev avlämnad av familjen när dom skulle till stranden så var där lite innan mötet började. Spenderade lite av min tid på Starbucks (iced vanila latte och gratis wifi!!) och sen gick jag ängs huvudgatan och kollade i skyltfönster. Helt plötsligt såg jag ett väldigt intressant fönster, fyllt med skor. Insåg direkt att skorna var av märket Jeffrey Campbell, har letat efter det märket sen jag kom hit! Var såklart tvungen att gå in och prova. Tänkte först haffa ett par helt vanliga svarta Lita shoes, men dom fanns inte i min storlek. Köpte istället ett par med vitt spetsmönster, UNDERBARA och perfekta nu på sommaren. Trots den höga klacken är dom lätta att gå i och jag älska dom redan!!
 
Mötet hölls hemma hos en au pair och bbq och pool stod på schemat. Värdfamiljen stod för köttet och var och en tog med sig en sidorätt och dryck. Det var himla gott, och det slutade med att vi alla satt i jacuzzin och snackade en massa. Verkligen härliga aupairer här, så synd att många av dom bor långt från mig. Snackade med en tjej om Hawaii, hon och några andra har planer på att dra dit över nyår så kanske hänger på dom. Vill ju så gärna dit!!
 
Idag är en ny vecka påbörjad, sista veckan med acting camp och körning fram och tillbaka till Glendale varje dag. Nästan söndag åker vi till San Francisco hela familjen och stannar där en vecka, ska bli så kul att få se den staden också så det ser jag verkligen fram emot :)
 
såhär ser mina nya älsklingar ut

pasadena

Igår var jag halvt ledig då min värdpappa var hemma, så jobbade lite och chillade lite. Vid fem åkte jag till Pasadena för att möta upp Gabriella. Pasadena är en sjukt härlig stad faktiskt, har inte varit där innan. Tänker mest på The Big Bang Theory eftersom det utspelar sig i just Pasadena, har upptäckt nu när jag kollar på serien att ag känner igen jättempnga gator och annat dom nämner, kul!
 
Vi gick och tittade lite i affärer men jag lyckades faktiskt låta bli att köpa något. Efter ett tag blev vi hungriga så då åt vi middag, och sen gick vi en bit längs gatan och köpte glass som var såååå himla god! Medans vi åt glassen vandrade vi bort mot Pasadena City Hall där vi knäppte några turistbilder.
 
Vid nio kom även Erika och vi begv oss till Arc Light för att gå på bio. Jag ville sjukt gärna se Katy Perry-filmen men den visade dom såklart inte. The Dark Knight rises visade dom dock i fem salonger. Vi valde istället att se To Rome With Love, den var småtrevlig och rätt rolig emellanåt, men helt ärligt så var den ingen riktig höjdare enligt mig.
 
Idag har jag mest gjort ingenting, har lite tandvärk från en envis visdomstand. Tur att min värdmamma är läkare och ger en lite painkillers! Imorgon ska jag på aupairmöte i Studio City, blir poolhäng och grill. Ska bli riktigt trevligt! Hoppas att allt är bra med er där hemma, och att ni också får känna på lite värme snart, här borta är det nästan lite för varmt..
 
 

california girls

Veckan har som vanligt gått sjukt snabbt och imorgon är det fredag igen. Har haft en helt normal vecka med körning hit och dit, simning, acting camp och karate. Nästa vecka är sista veckan på acting camp, skönt! Idag var jag och Emma på bibblan, passade på att skaffa ett eget lånekort, blir mer och mer som en riktigt invånare ju haha.Fick äntligen mitt körkort i början av veckan. Ska langa en bild på det nån dag när jag orkar fixa. Imorgon är min värdpappa ledig vilket innebär att jag är halvt ledig, ska nog köra Stephan på morgonen. På kvällen blir det häng med mina svenska polare!
 
Har snackat med mammi idag och familjen börjar så smått planera en resa hit, längtar redan!
 

älskade helg

Har haft världens bästa helg i Hollywood hos Josse&co. Fick skjuts dit i fredags eftermiddag och var där strax innan tre. Mötte Josse utanför Rubix där hon och killarna bor. Vi gick upp till lägenheten och lämnade mina saker innan vi gick ut igen. Vi tog en tur på Hollywood Boulevard som dom har turen att bo precis bredvid. Vi tog en sen lunch på Hardrock Café. Efter det shoppade vi lite, jag köpte ett par nya skor och underkläder från VS.
 
Tillbaka i lägenheten duschade vi och fixade oss innan det var dags att dra ut igen. Kvällen till ära hade Josse och hennes två tjejkompisar Elin och Emelie bokat bord på sushirestaurangen Katana på Sunset Boulevard. Elin och Emelie är förresten världens härligaste tjejer, kom sjukt bra överens med dom och vi har haft skitkul hela helgen! På Katana beställde vi in fyra förrätter som vi delade på. Vi tog också vars en drink, som satt riktigt fint! Till huvudrätt blev det en stor sushiplatta som jag och Josse delade på. Vi orkade dock inte äta allt, så lite fick vi med oss hem i en box. Vi tog taxi tillbaka hem och gick upp till Elins penthouse (hon bor också på Rubix) där vi drack lite. Egentligen skulle vi gå ut på en nattklubb som heter My Studio där tjejerna känner någon som jobbar så vi skulle kunna komma in utan att köa, men vi kände inte riktigt för det så vi stannade inne och snackade en massa istället.
 
Igår väckte Josse mig tidigt. Vi gick ner till café Audrey och köpte våfflor innan vi gick tillbaka och la oss vid poolen. En stund enare joinade dom andra tjejerna oss och där låg vi sen heeeela dagen och bara stekte. Framåt eftermiddagen var där riktigt mycket folk, och vi lyxade till det med vars en drink. Det var så himla skönt att bara ligga i solen utan att behöva tänka på något. Vi tog ett litet avbrott för att gå och äta pizza. Vid fem tröttnade vi och gick upp och bytte om innan vi gick ut på Hollywood Boulevard igen. Vi kollade runt lite i affärer, och sen gick vi hem och duschade. På kvällen skulle killarna ha fest i lägenheten så jag och Josse tog alla våra saker och flyttade upp dom till Elin, vi ville inte att något skulle bli snott. Hos Elin sminkade vi oss innan vi gick ner till en japansk reasturang och köpte med oss lite mat som vi åt medans vi började förfesta. När vi kände oss redo tog vi hissen ner till Josse och killarnas lägenhet där festen hade börjat. Det var en riktigt härlig amerikansk hemmafest med röda och blåa plastmuggar, beerpong och folk överallt. Folket som var där var sjukt härliga och vi hade riktigt roligt. Vid ett gick brandlarmet, brukar tydligen göra det så vi stannade kvar inne. En halvtimme senare (!!!!) stängdes det äntligen av och festen varade en stund till. Jag och Josse spenderade natten uppe hos Elin.
 
Imorse vaknade vi först vid fem av att brandlarmet gick igen, sjukt störigt och vi fattade ingenting, nyvakna som vi var. Som tur var sslutade det efter bara några minuter och vi somnade om igen. Hela förmiddagen spenderades vid poolen innan jag mötte upp min värdfamilj och åkte tillbaka hem.
 
Jag har haft en helt sukt härlig helg, Hollywood är väldigt annorlunda om man järmför med var jag bor. Jag älskar att där är så mycket liv, och mycket att hitta på. Hade sjukt roligt med tjejerna också, så himla trevliga. Har en känsla av att jag kommer hälsa på dom en helg väldigt snart igen!
 
 
 
 
 
 

time flies

Dagarna går fort nu, redan torsdag igen och imorgon kommer helgen tillbaka! På dagarna är det mycket körande hit och dit med barnen. När vi är hemma badar vi i poolen, målar, skriver, bygger pussel och en massa annat skoj. Igår sa Emma till mig: You're the best baby sitter I've had. Tilläggas bör att dom har haft en au pair innan, sen har släktingar varit här och tagit hand om barnen. Men ändå, så snällt sagt!
 
Även om dom kan gå mig på nerverna ibland (till exempel i förrgår när Emma tappade en flaska med lila målarfärg på den ljusa heltäckningsmattan) så tycker jag jättemycket om dom.
 
Imorgon är det som sagt fredag, och ingen är lyckligare över det än jag! Som sagt är Josse i LA, så imorgon när jag har slutat sticker jag hem till henne i Hollywood, väl där väntar middag på Chateau Marmont och sen lite party. Hon hade planer för lördag också så vi får se hur länge jag stannar där. Är äverlycklig över att få träffa henne, har inte setts sen i februari tror jag, så det var ett tag sen! Må morgondagen gå fort.
 
 

100 degrees

Ny vecka med nya rutiner är påbörjad! Stephan har börjat sitt acting camp så nu består mina dagar av att gå upp, fixa frulle, fixa lunch box, köra till Glendale och lämna, köra hem igen och vara hemma med Emma under dagen. Klockan halv två är det dags att sätta sig i bilen igen, köra till Glendale och hämta Stephan. Väl hemma är det snack time/chill innan eftermiddagens aktiviteter som innebär antingen simning eller karate. Känner på mig att Stephan kommer vara en trött pojke om tre veckor när campet är slut.
 
Idag har det varit så sjukt varmt, lätt den varmaste dagen sen jag kom hit! Enligt min värdpappa har det varit uppåt 100 degrees idag (fahrenheit då såklart!) och det har verkligen märkts, till och med inomhus har det varit för varmt, trots AC. Men det är dumt att klaga, det är ju en bättre sommar än det är i Sverige :)
 
En annan sak att berätta är att min fina vän Josse landade i LA ikväll, så förhoppningsvis kan vi ses till helgen! Hade varit så hiiimla kul att umgås med någon som man har känt längre än två månader.
 

heeeeeelg

Har inte bloggat på ett tag, men allt har rullat på som vanligt så fanns inget speciellt att blogga om direkt! Nu är ännu en helg förbi. En helg som mestadels har spenderats med Erika. Igår fick jag skjuts in till Glendale där jag mötte upp Erika för shopping och lunch. Jag köpte följande: en mapp till viktiga papper, flipflops, ett par jeansshorts med hög midja, en topp, en klänning, en LA dodgers-keps och en ny iPod. Köpte den nya iPod nano, den är så liten och söt. Tjejig som jag är blev det självklart en ljusrosa. Till lunch blev det chicken fajita quesadilla, sååå gott!!!! Efter shoppingen åt vi vars en cinnabon, en riktigt kladdig kanelbulle med frosting ovanpå. Vi köpte den minsta, och den innehåller ca 350 kalorier, sjukt!
 
Efter några timmar kände vi att vi hade spenderat tillräckligt med pengar så då stack vi hem till mig. Precis när vi kom hem öppnade min värdpappa upp poolen så vi drog på oss bikini och badade ett tag. Vi satt ute och åt lite kvällsmat och bestämde att Erika skulle sova här. Det var ett tag sen jag hade sleepover senast så det var riktigt mysigt.
 
Imorse gick vi upp tidigt och körde hem till Erika för att lämna en bilstol till hennes värdmamma samt hämta upp lite saker till Erika. När det var klart styrde vi mot Playa del Rey där Erika skulle ha cluster meeting. Hon jobbar nämligen för Au Pairs in America. Vi var i Playa del Rey tidigt och bestämde oss för att äta frukost. Jag åt scrambled eggs med bagel och cream cheese till, mums! Efter frukosten gick vi mot stranden. De andra aupairerna dök upp och vi spelade beachvolleyboll och snackade en massa. De flesta aupairerna hade varit här en väldigt kort tid så de känner inte varandra så bra än, så det var inte alls svårt för mig att komma in i gemenskapen. Det var lite tråkigt väder vid havet, mulet och rätt kallt. Därför tänkte jag inte alls på att smörja mig så noga, vilket ledde till att mitt ansikte nu är illrött, IGEN. Att jag aldrig lär mig asså......
 
När vi var klara på stranden gick vi till The Shack och käkade cheeseburgare. Riktigt härligt beach-hängställe med god mat. Där satt vi länge och pratade innan alla droppade av en efter en. Jag, Erika och två tyska tjejer gick ner till stranden igen och satte oss i sanden för att njuta av solen som äntligen visade sig. Vi ködre hem vid sex, hem till mig och käkade vattenmelon och Erika stack väl för 40 minuter sen eller nåt. Det har varit en riktigt lång dag och jag känner hur trött jag är nu. Helgen har dock varit kanon, och nu är jag redo för en ny arbetsvecka!
 
 
såhär ser min söta iPod ut, den har en "klämma" på baksidan så den är perfekt när man är ute och går eller springer. En annan bra sak är att den har radio, om man tröttnar på sina egna låtar!

en bästa vän

Skänker en liten tanke till en av mina bästa vänner. Hon har bestämt sig för att återvända till Sverige efter nästan fyra månader i USA. Tråkigt såklart, men är man inte lycklig ska man inte tvinga sig att stanna. Jag saknar dig så mycket!
 
♥♥♥

4th of july

Igår var det den fjärde juli, vilket i USA innebär firande. Det är nämligen the National Day of Independence, deras nationaldag. Här hemma började firandet på eftermiddagen då gästerna började trilla in. Vi började ätandet redan då. Alla barnen plus en hund plaskade runt i poolen så det var en massa liv. När min värdpappa precis hade grillat klart första omgången kom min aupairkompis Erika också hit, och lite senare ännu en familj med barn. Vi satt ute hela kvällen och åt en massa mat. Till efterrätt fanns det olika kakor och jättemycket frukt, så himla gott.
 
Jag och Erika gjorde även lite chokladpudding, hon hade hittat två påsar hemma och tog med dom hit. Hade glömt hur gott det är med chokladpudding, var så längesen jag åt det (äter inte det särskilt ofta även om jag är hemma i Sverige så). När solen gick ner och det började bli mörkt (cirka nio på kvällen) gick vi ner mot nedre delen av trädgården och slog oss ner med en massa filtar. Där satt vi allihopa i en lång rad och tittade på fyrverkerier. Från vår trädgård har man nämligen perfekt utsikt över fyrverkerierna dom skjuter upp från Rose Bowl stadium.
 
Vi satt där i nästan en hel timme, det tog ju aldrig slut!! Och det var inga vanliga fyrverkerier som vi har hemma, utan dom var formade som hjärtan och smilegubbar. Dom sista gästerna lämnade oss vid elva, sen var det sängdags. Nu är klockan nästan nio, och barnen sover fortfarande vilket är väldigt ovanligt då dom brukar vakna vid sju. Tror att allt lekande igår gjorde dom ordentligt trötta!

beginning of the week

Måndag och tisdag har spenderats med barnen som vanligt. Nu går inte Emma i skolan längre så båda två är hemma varje dag. Igår spenderade vi förmiddagen på biblioteket där vi lämnade tillbaka några böcker samt lånade några nya. På eftermiddagen var det som vanligt simning, där Emma har fått en kompis som också heter Emma som går samma klass som henne. Bra att hon har nån att prata med så väntetiden går snabbare.
 
Idag har vi varit i Memorial Park och lekt halva dagen. Där var massor av andra barn så jag behövde inte underhålla överhuvudtaget, rätt skönt faktiskt. Fick ju dock springa runt en del för att hålla koll på båda två! Vi fick förresten en ny familjemedlem igår, en fisk vid namn Bluie. Nu har vi två hönor, en fisk och cirka tio fjärilar. Eller fjärilarna är inte fjärilar än men snart så. Emma har en butterfly garden, som är en nätcylinder där man föder upp egna fjärilar.
 
Imorgon är det fjärde juli vilket innebär att jag är ledig, himla skönt med en ledig dag mitt i veckan!!
 
 
 
 

hawaii

Sitter just nu och googlar runt på olika resor till Hawaii. Har av någon anledning fått ett sjukt sug att åka dit. Har hittat flyg+hotell (en vecka) för runt 800-900 dollar, vilket jag tycker är helt okej. Så fort jag hittar någon att åka med är jag redo att boka!
 
 
Waikiki, Honolulu verkar så himla vackert!

lovar att ni får bo hemma hos oss om ni kommer och hälsar på!


fredag&lördag

Klockan 07.45 igår satte vi oss i bilen och körde ner mot Legoland, som nästan ligger i San Diego. Där spenderade vi hela dagen, åkte karuseller, lekte och beundrade miniatyrmodellerna av New York, San Francisco, LA och Las Vegas. Allt byggt av tusentals legobitar såklart! På hemvägen stannade vi till vid stranden för att ta ett dopp. Vågorna var gigantiska, en lyckades knocka mig totalt så jag hamnade under vattnet trots att jag stod i vattenbrynet. Vi var inte hemma förrän halv nio och då var båda barnen duktigt trötta kan jag lova!!
 
Idag var vi på ett ställe och kollade in en massa helikoptrar. Det var en show dom har i samband med 4:e juli, där fanns en hel del olika helikoptrar, både stora och små. Många av dom tillhör försvarsmakten Självklart hoppade jag in i en helikopter av modellen Black Hawk och provade ett machine gun. Helikoptrarna är så sjukt stora, coolt att se och kul att man fick gå in och provsitta. På en äng en bit bort landade helikoptrar för att sedan flyga iväg igen så man fick se det också. Vi var i the Valley och där är så himla varmt! Helikoptrarna drog upp en hel del damm så man var täckt sen.
 
När vi kom tillbaka hem åt vi lite lunch, sen ringde en au pair som heter Erika mig. Hon undrade om vi skulle ses och jag sa självklart ja. Hon kom hit, sen körde vi ner till stan här och åt frozen yoghurt på Pinkberry och satt och pratade om allt i två timmar. Efter det började vi bli hungriga så vi gick över till Panda Express och käkade kinamat, riktigt gott. När vi var mätta körde vi hem till mig och fortsatte pratandet om allt. Innan hon skulle hem igen åt vi lite av min tårta (fortfarande typ halva kvar) och satt och pratade med mina värdföräldrar. Erika har bara varit här i en vecka så hon är rätt ny. Hennes värdbarn är en flicka som är ett år äldre än Emma, så vi ska försöka ordna en play date. Jättekul att umgås med en svensk tjej, vi har diskuterat en massa vi vill göra så det bli nog bra :)
 
 
 

RSS 2.0