halloween horror night

 Halloween är ju en jättegrej här i USA, och affärerna har redan börjat sälja halloweendekorationer, kostymer och pumpor trots att det är en månad kvar tills dess. Jag och tjejerna bestämde oss dock för att vi ville bli lite skrämda så igår begav vi oss till universal studios där det var horror night. Redan i entrén möttes vi av maskerade människor med motorsågar. Vi gick först in i ett spökhus där det hoppade fram läskigt utklädda människor i varje hörn. Skrek lika högt varje gång, dom lyckades verkligen med att skrämma mig.
 
Nästa grej vi gjorde var the Terror Tram. Vi hoppade på ett litet tåg, och helt plötsligt stannade det och vi fick hoppa av och gå istället. Attraktioner var inspirerad av tv-serien the walking dead, så det var äckliga zombies överallt. Om man inte var tillräckligt uppmärksam gick dom bakom en och skrämdes så man nästan fick en hjärtattack. Jag och Christina blev jagade tre gånger, sjukt läskigt när dom verkligen sprang efter oss. Det var dessutom beckmörkt så man hade ingen aning om var man var nånstans. Vi klarade oss iallafall och kunde säkert hoppa på tåget igen efter en stund. 
 
Vi gick vidare mot Alice Cooper goes to hell 3D, ett annat spökhus med coola 3D-effekter. Annars var det lite samma sak, äckligt utklädda människor som hoppade fram och skrämde skiten ur en. Sjukt hur vi blev lika rädda varje gång fast vi visste att något skulle hoppa fram! I detta spökhus spelades även hög alice cooper-musik. Efter detta kände vi att dte var nog med skrämmande och åkte transformers the ride 3D istället. Det var så sjukt coolt, riktigt bra gjort med vindar, värme och kyla. Detta är en vanlig attraktion så den var inte ett dugg läskig som tur var. 
 
Nu var klockan nästan halv tre på natten så dags att åka hem. På vägen mot utgångarna hade alla galna clowner och annat samlas, och dom kom springandes med sina motorsågar och jagade en, riktigt läskigt och obehagligt trots att man vet att dom inte är riktiga. Hade en superrolig/läskig kväll med tjejerna, är riktigt glad att vi åkte dit. Universal hade gjort allting så himla bra med fina dekorationer och riktigt läskiga attraktioner. Vi fick verkligen valuta för pengarna!
 
 
 
 

one last tour

Idag satt jag bänkad framför datorn för att få tag på biljetter till swedish house mafias spelning här i LA i mars. Hade sån jäkla tur att jag uppdaterade precis klockan tolv när dom släppte biljetterna. Lyckades få tag på två stycken, en till mig och en till Gabriella. Längtar redan helt sjukt mycket, trots att det är flera månader kvar tills den nionde mars. Kul att ha något att verkligen se fram emot. Hur ball som helst att få se en av deras sista spelningar någonsin. Dessutom är jag ju svensk, vilket gör det ännu roligare att få se dem här i LA!
 

pasta-onsdag

Idag har min dag sett ut såhär;
 
07.30 Vaknade och gick ur sängen
08.00 Alla åkte hemifrån utom jag och Emma.
08.20 Frukost bestående av bagels och kaffe. Kommer verkligen sakna riktiga bagels i Sverige
08.45 Tandborstning, påklädning, hårborstning och bäddande av sängar
09.15 Gick ut på gatan och cyklade, Emma har fortfarande lite problem med balansen så det är bra övning att cykla.
09.50 Tillät 20 minuters tv-tittande
10.10 Läxläsning, först läxan från skolan och sen även lite extra läxa från boken som föräldrarna köpt. 
10.45 Lekstund
11.00 Lunchdags för Emma, jag passade på att packa ner snacks i hennes lunchbox och bytade om till träningskläder
11.30 Skoldags, pussade hejdå och stack till gymmet
13.00 Ute från gymmet igen, körde till Ralph's och köpte keso (cottage cheese) som jag plötsligt fått sug efter
13.15 Hemma igen, duschade, åt lunch och chillade framför datorn
14.45 Dags att sticka till skolan och hämta barnen, Lämnade även in en lapp om influensavaccinn på kontoret
15.20 Hemma igen, åt lite innan Stephan gjorde läxa
16.20 Stack till Rosebowl där Stephan hade simträning, Jag satt och läste och Emma lyssnade på min iPod
17.30 Tillbaka hemma. Chillade mest, Stephan fortsatte med läxor och Emma lekte. Sen kom mamman hem och min arbetsdag var över. Chillade vid datorn och pratade med Carmen. 
19.30 Tid för middag. Idag var det den mycket heliga makaroni night, vilket i detta huset innebär pasta. Idag spagetti and meatballs. Är mycket godare än vad det låter. Har speciella köttbullar med soltorkade tomater, basilika och ost, mums!
20.00 Hjälpte Emma att duscha och tvätta håret. Gav henne lite balsam, och nu 45 minuter senare borstar hon fortfarande håret eftersom hon gillar att det är så mjukt och lätt att borsta. Gullunge!
 
Det var hela min dag. Inte alltför spännande men man kommer ju snabbt in i en vardag där det händer ungefär samma sak varje dag och varje vecka. Känner att jag har fått in en riktigt bra rutin med träningen nu igen vilket är så himla skönt. Har verkligen saknat gymmet. Har tränat ungefär fyra gånger i veckan nu i tre veckor, perfekt att träna när barnen är i skolan och jag är ledig. Denna veckan har Anna inte kunnat hänga med så har varit där själv, men det har faktiskt gått superbra. Nu tänkte jag ta på pyjamasen och krypa ner i sängen och kolla på nån bra tv-serie, klockan är inte ens nio men det struntar jag i!
 
 

 
 

lördag

Ställde klockan och gick upp vid halv nio, det var lite tungt eftersom det blev sent dagen innan. Jag och Anna hade dock bestämt att vi skulle åka till stranden så det var bara att gå upp ur sängen. Blev upphämtad vid halv tio och innan vi körde stannade vi på Starbuck och köpte med oss kaffe, sen körde vi igenom drive thru bankomaten för lite pengar. SÅ sjukt att här till och med finns bankomat som är drive thru, det hände bara i USA asså! Vi knappade in Hermosa beach i GPSen och körde sen dit. Låg där i nån timme och stekte innan vi blev uttråkade. Det var en rätt tråkig strand med lite folk så vi var inte så roade. Istället körde vi till Santa Monica för lite shopping på 3rd street promenade.Kunde självklart inte gå in på Victoria's secret utan att köpa något och kom ut med en ny bikini samt ett set med neccesärer (som dock ingick om man handlade för en viss summa, vilket jag gjorde). Köpte även ett coolt armband från en annan affär. 
 
Vid fem bestämde vi oss för att köra hemåt igen och innan vi åkte hem till mig stannade vi på Pinkberry för en fro yo, världens godaste grej alltså! Hemma hos mig satt vi och snackade en massa, gav lite tips angående körkortsprovet som Anna har nästa vecka. Sen blev det middag med min värdfamilj och massa mer prat. Lite senare på kvällen gjorde vi te och kollade på bridesmaides på mitt rum. Somnade som en sten vid tolv, var så himla trött. 
 
Idag händer det inte så mycket, Anna jobbar så kan tyvärr inte umgås med henne. Luktar dock mat i huset nu så tror att det är lunch på G. 
 

fredag 21/9

Har haft en riktigt rolig helg! I fredags kan man säga att jag var ledig eftersom min värdpappa var ledig från sitt jobb. Var med om något riktigt häftigt under dagen. Det var nämligen så att rymdfärjan Endeavour transporterades med plan till LA och gjorde ett uppvisningsvarv över stan innan det landade på LAX. Eftersom vi bor cirka 5 min från JPL (NASA) som planet gjorde en stor loop runt så hade vi den bästa utsikten från vår trädgård. Det var helt sjukt så lågt det flög, trodde det skulle landa på vår gräsmatta!!
 
Resten av dagen passerade fort och på eftermiddagen stack barnen och pappan iväg till Stephans simning medan jag stannade hemma. När mamman kom hem följde jag med henne och handlade mat, alltid lika roligt när hon köper massa saker för att jag ska få prova. Nästan så hon tvingar mig att säga ja! När vi kom hem bytte jag kläder och sminkade mig innan jag körde och hämtade upp Anna och styrde bilen mot The Grove. Det är ett stort utomhus-shoppingområde med massa affärer och restauranger. Riktigt mycket folk ute och när vi kom strax innan nio var affärerna fortfarande öppna. Det var en lång kö utanför apple store eftersom den nya iPhonen släppte i USA den dagen. Anledningen till att vi var där var middag med tjejerna för att säga hejdå till Erika som efter några jobbiga månader med världens hemskaste värdmamma har bestämt sig för att åka hem. Vi åt på en restaurang som heter Marmelade, jag käkade grillad lax med parmesangratinerad broccoli, så gott!
 
Efter middagen gick vi till The Cheesecake Factory för att klämma i oss vars en cheesecake till efterrätt. För mig blev det white chocolate raspberry truffle, himmelriket! När allt var uppätet stod vi ute och pratade en lång stund innan det var dags att krama Erika hejdå och önska henne en trevlig flygresa. Kändes komstigt att säga hejdå. Sist jag sa hejdå till någon var för snart fem månader sen, och då var det till min familj på Kastrup. Är iallafall glad att jag har lärt känna Erika och fått umgås med henne under nätan fyra månader. 
 

 

helt vanligt

Dagarna rullar nu på helt som vanligt. Skola för barnen varje dag och jag tränar. Tränade med en PT idag, hon visade mig en massa bra övningar och berättade vilka delar av min kropp jag behöver träna mest. Lovar att hon verkligen fick mina armar att darra, hade nästan problem att köra hem sen! 
 
Igår hade Stephan simträning och båda barnen hade även fotbollsträning. Idag var det karate som var efter-skolaktiviteten. Däremellan försöker vi klämma in läxor och mat så gott det går. Det är verkligen upptagna dagar och barnen är trötta när dom går och lägger sig. Tycker dock att det är rätt skönt, har aldrig problem med uttråkade barn som inte vet vad dom ska göra. 
 
Nu börjar äntligen hösten komma så sakta, det är fortfarande runt 35 grader varje dag men det är ett steg i rätt riktning. Förra veckan var det runt 40 grader varje dag, lite för varmt enligt mig. Nu har det gått över fyra månader sen jag kom hit, och antalet dagar det har varit "dåligt" väder är mindre än fem. Helt sjukt vad solen kan skina!
 
Juste, Anna och jag gjorde en to-do list i helgen som vi ska försöka pricka av innan det är dags att åka hem. Massa ställen vi vill besöka och saker vi vill uppleva, både i LA och lite annat.
 



 

part of me

Så var ännu en helg förbi, har gått fort som vanligt! Denna helgen har Erika bott hos mig, hon flyttar från LA nästa helg och bor hos Anja, men hon skulle iväg i helgen så jag tog glatt emot Erika. Hämtade upp henne i Pasadena i fredags kväll och när vi kom hem blev det god middag med hela min värdfamilj och sen pratade vi innan vi somnade vid halv ett. Igår vaknade vi upp till sjuk värme, cirka 40 grader. Vi åt frukot och sen gick vi ut i solen och svalkade oss i poolen när det blev för varmt. 
 
Vid ett kom även Anna hit och vi bestämde oss för att åka till stranden för att svalka oss lite. Vi knappade in Venice beach i gps'en och stack iväg. Att bada i det svalkande havet var helt underbart! Vi hängde på stranden hela kvällen, och vid sju tittade vi på solnedgången, så sjukt vackert! På stranden träffade vi på två grabbar som vi snackade en del med, han ena erbjöd mig och Anna gratis surfletkioner nästa helg. Ett riktigt bra erbjudande eftersom det annars är rätt dyrt att ta surflektioner. På vägen hem svängde vi in om donken och åt lite middag innan vi styrde hemåt igen. Vi fastnade i trafiken i downtown, men det gjorde inget för då hade vi massor av tid att titta på alla skyskrapor. 
 
Idag har jag och Erika hängt i solen vid poolen igen. Det är såna här dagar jag verkligen älskar att bo i California, solen stekte och poolen var svalkande. Vi hade endast ett litet avbrott för lunch. Vid fem skjutsade jag henne till Pasadena igen och sen har jag plockat undan på mitt rum och tittat på Katy Perry-filmen (äntligen!!!!!!!) Imorgon är det måndag igen, back to school för kidsen och back to the gym för mig!
 
 













9/11

Idag har dagen rullat på som vanligt, Emma var dock lite tjurig imorse. Tror hon var trött efter gårdagen som blev lång. Båda barnen hade fotbollsträning och det drog ut på tiden så vi var hemma sent. Det som stod på schemat idag var skola, och när jag hade lämnat Emma körde jag till et gym som igger i närheten. Där mötte jag upp Anna. Vi hade beställt tre dagars fri träning för att testa om vi gillar gymmet. Fick en rundtur av en kille som jobbar där. Jämförde hela tiden med 24/7 gymmet i trelleborg. Detta var så SJUKT stort, två våningar, kondition där nere och vikter och sånt där uppe. Finns även en pool så man kan simma om man hellre vill det. Gymmet har också pass, såsom spinning och zumba. Känns bra, kostar 40 dollar i månaden och ingen bindningstid så tror nog jag skriver in mig där på torsdag!
 
Att vara tillbaka på gymmet kändes så sköööönt. Sprangn en halvtimme och sen körde jag mördar-magpasset med Anna. Tvingade henne att göra alla övningar så hon garanterat har träningsvärk imorgon. Efter träningen hade jag en timme hemma då jag åt och duschade innan jag hämtade barnen. Gav dom mellis och styrde upp läxläsning innan Stephan skulle till karaten och jag och Emma handlade mjölk och bananer. Min värdpappa kom hem och arbetsdagen var över. 
 
Som alla vet är ju dagens datum 11 september, elva år sen planen styrdes in i WTC. Här har man märkt det genom att alla flaggor hänger på halv stång. Förklarade för barnen varför flaggorna hängde så och berättade lite om vad som hände för elva år sen. Pratade även med mina värdföräldrar om det. Dom bodde i New Jersey då och kunde båda se tornen bli träffade av planen, brinna och sedan rasa samman. Själv minns jag att jag var på Rhodos, och vi fattade ingenting eftersom nyheterna var på grekiska.
 
Nog om det nu! Dags att kolla på film innan det är dags att sova. 
 


 
 
 

party in the hills

I helgen har jag haft fullt upp minsann! Fredagen slutade tidigt för min del, var konstig i huvet och så himla trött. Var klumpig och sa fel ord när jag pratade så gav upp och somnade tidigt. Vaknade pigg och utvilad på lördag morgon och vid elva hämtade Anna upp mig. Vi åkte till Glendale för att ta en tur i gallerian och äta lunch. Jag köpte en hoodtröja och jeans på Hollister, en långklänning från en affär som heter papaya, och ett linne och bodyspray på VS.
 
När vi kände att vi gått igenom gallerian gick vi över gatan till utomhusområdet Americana. Det är så fint med fontäner, musik, butiker, restauranger och caféer. Vi köpte vars en islatte och satte oss vid fontänen och njöt av solen samt snackade en massa. 
 
Anna lämnade av mig hemma och jag hoppade direkt in i duschen och började göra mig i ordning för kvällen. Strax efter sex fick vi skjuts av min värdpappa till West Hollywood. Vi var bjudna på fest hos en tjej som heter Yvonne. Hon bor i ett sjukt fint hus uppe på en kulle i Hollywood Hills. Dom har tre våningar och från balkongerna har man den sjukaste utsikten över hela stan. Man ser downtown och hollywood helt perfekt. Vi var runt tio tjejer som drack drinkar, åt smårätter och pratade en himla massa. Jag, Anna och en tjej som heter Sibel stannade över natten så imorse hade vi en mysig kaffestund tillsammans på balkongen. Det är sånahär helger jag verkligen älskar att bo i LA!
 

Lite suddiga mobilbilder som verkligen inte gör utsikten rättvisa, men man kan iallafall ana hur fint det är!

onsdag-mitt i veckan

Onsdag idag då, började som vanligt vid halv åtta då jag packade Stephans lunchbox. Skickade sedan iväg honom till grannen (nannyn skulle gå med dom till skolan) och fortsatte med att ge Emma frukost. Hon klädde sen på sig och sen gick vi ut och jag fick henne att cykla upp och nerför vår gata ett par gånger. Självklart inte hela långa gatan utan de sista 100 metrarna ovanför vårt hus. Det småregnade lite idag så temperaturen var behaglig, dock fortfarande shorts- och linneväder men man svettades iallafall inte. 
 
Gav Emma lite mat innan det var dags för henne också att gå till skolan. Lämnade av henne och mötte sen upp Anna för lunch och pedikyr. Så skönt att vi båda är lediga på dagarna så vi kan ses! Har nu mjuka fina fötter och tår med blått nagellack. 
 
Hämtade barnen i skolan vid tre och sen var det snabbt hem och äta för klockan fyra var det dags att köra till Rose Bowl. Stephan har gått med i deras swim team så nu blir det körning dit tre gånger i veckan. Väl hemma var det läxdags och när Carmen kom hem insåg vi att vi inte hade någon pasta (onsdagar är heliga pastadagar, speciellt för Emma). Jag och Emma löste dte snabbt genom matt köra ner till Ralphs och handla lite. Åt en god middag med familjen. Nu har jag precis avslutat ett skypesamtal med fina Sarisen. Är så glad att ha en nära vän som är i exakt samma situation som jag, och som tycker och tänker likadant om allt. Från början sa vi att vi skulle "skypea lite", men vi snackade i en timme och 40 min, haha!
 


Hittade förresten en rolig nummerplåt på en bil när jag parkerade utanför barnens skola. Sjukt många här som gör sina egna skyltar, dom flesta är faktiskt rätt skumma...
 

labor day

Idag har jag firat min tredje amerikanska högtid; labor day. Denna dag, alltid den första måndagen i septemeber, är en dag då man hyllar arbetet, Och hur hyllar man då arbetet bäst? Genom att vara ledig såklart! Även jag har varit ledig idag. Hade en lat förmiddag och vid halv fyra åkte jag med Carmen och Emma till några familjevänner i San Marino. Där var det en massa annat folk, både barn och vuxna. Barnen roade sig i poolen och vi andra pratade. Lite senare grillades det och vi åt en supergod middag. Stannade där till åtta ungefär. En mycket trevlig dag, en skön långhelg och nu väntar en kort skolvecka!
 
Anja skickade bilderna hon tog i fredags så tänkte ladda upp dom här när jag ändå är igång och bloggar
 










The weekend

Helgen har redan sprungit förbi, i fredags jobbade jag och när jag var ledig under dagen kom Anna förbi och snackade lite skit eftersom hon också var ledig. På kvällen kollade vi på film hela familjen. Igår vaknade jag kvart över åtta av att barnen (speciellt Emma) skrek och hade sig. Tänkte att det var lika bra att gå upp. Gjorde helt rätt för precis då tog Carmen fram våffeljärnet så till frukost blev det våfflor med blåbär. Sjukt onyttigt men det var ju ändå lördag. Förmiddagen gick fort, jag chillade lite i solen. Körde även iväg till farmers market tillsammans med Emma för att inhandla jordgubbar. Farmers market är typ det enda stället där man hittar ekologiska jordgubbar som inte är besprutade, så där handlar vi alltid jordgubbar. 
 
Vi åt lunch alla tillsammans, och till efterrät blev det glass och jordgubbar. Vid halv fyra körde jag och hämtade upp Anna innan vi fortsatte mot Santa Clarita och Gabriellas hus. Där vankades det tjejkväll med fem andra aupairer. Vi lagade mat tillsammans (laxsallad som var så sjukt god) och hade allmänt mysigt, precis som förra gången vi var där. Erika hade med sig beasås så vi fixade potatis med beasås också, satt riktigt fint i magen! Vi åt sen kakor och frukt och massa annat onyttigt. Passade också på att få hjälp att färga mitt hår, så nu är jag riktigt mörk igen!! När det blev mörkt hällde vi upp vin och satte oss i jacuzzin och drack det. Så himla mysigt att bara sitta och prata om allt och inget. 
 
När det blev för kallt ute flyttade vi in till soffan och kollade på Bridget Jones. Vi var uppe rätt sent, gick och la oss runt tre (alla sov över). Sen låg jag och Gabriella och pratade i nästan en timme till. 
 
Imorse var vi uppe vid halv tio för att dricka kaffe (gevalia!!) och snacka lite mer. Vi fixade all disk och städade undan efter oss innan det var dags att köra hemåt. Lämnade Anna hemma och var hemma vid tolv. Resten av dagen har jag inte gjort något speciellt, var lite seg eftersom vi var uppe sent. En riktigt härlig sak är att jag är ledig imorgon eftersom det är Labor Day. Vi ska hem till någon familjevän på barbecue på eftermiddagen, trevligt värre!
 
En annan rolig sak är att bästa Gabriella hade köpt med sig aromat och marabouchoklad från Sverige till mig, tur man har fina vänner här också!
 
 

RSS 2.0