regn och en lång pratstund

Jodå, idag har det regnat. Inte ösregnat men det har smådroppat nästan hela dagen. Rätt skönt att luften kyls ner ordentligt, och så länge jag vet att jag inte måste gå ut så är regn helt okej. Idag efter skolan lämnade jag av Emma på hennes första möte med girl scouts. Kunde inte stanna och vara med själv för nån var ju tvungen att vara med Stephan. Vi körde hem och gjorde läxor medans Emma scoutade. Hämtade upp en glad och nöjd flicka. Dom hade varit på brandstationen och åkt brandbil samt sprutat vatten med slangen så hon hade haft det riktigt roligt. 
 
Lämnade sedan Stephan på karaten och kördde hem och spelade spel (ja bea och hanna, jag spelade spel, utan att protestera!!!). Ett väldigt simpelt barnspel men det var rätt kul faktisk. Precis när vi skulle köra och hämta Stephan kom pappan hem efter tre dagar i öknen. Dom åkte ut 200 miles i öknen för att testa en borr. Frågade varför dom var tvungna att åka så långt, tydligen måste dom hitta en plats som ser likadan ut som dom tror att ytan på mars är. Väldigt invecklat för min hjärna... Hämtade upp Stephan och efter en stunds chillande hemma kom mamman hem och vi åt middag tillsammans allihopa. 
 
Efter middagen gjorde min värdmamma en soppa som vi ska ha imorgon, hon jobbar nämligen och har jo
 
ur så blir för sent om hon lagar den imorgon. Jag hjälpte henne lite med grönsakerna och ställde nån fråga om hennes utbildning eller jobb eller nåt. Det ledde till att hon började berätta om varför hon först kom till USA och allt hon gjorde för att kunna komma hit. Hon fortsatte att berätta och berättade det mesta hon varit med om under sina drygt 15 år här. Vissa saker är helt sjuka och ofattbara. Sa det till henne, hennes liv låter som en film, det händer saker hela tiden! Senare kom vi in på barnen och vi pratade lite om deras förra aupair, tydligen är hon och jag som natt och dag, och ändå fungerade båda två så bra ihop med barnen och familjen. Kände verkligen hur bra jag trivs här efter den pratstunden, och när Carmen sa hur glad hon är att jag är här och vilken lättnad det är för henne att se hur mycket barnen tycker om mig och hur dom har fäst sig vid mig. Det gjorde verkligen min kväll måste jag säga!! Vi stod nog i köket i nästan två timmar och pratade en massa, sjukt vilken jäkla tur jag hade som hamnade hos en bra värdfamilj, har hört massor av historier om värdföräldrar som är så hemska att jag blir mörkrädd asså...
 
Är i princip ledig imorgon, så sjukt skönt eftersom jag har jobbat mer än vanligt denna veckan. Inte för att jag tror att jag kommit upp i 45 timmar som är vad man max får jobba, men det känns ändå att jag har jobbat mycket. 
 
mina älskade, älskade små ungar!

rubrik

Dagen började intressant redan klockan två inatt. Vaknade av att det knackade på min dörr. Det var min värdmamma, hon hade jour på jobbet (är ju läkare) och det var något akut så hon var tvungen att åka in. Hon hade tydligen kommit hem igen vid fyra, och sen var hon uppe strax efter sju imorse för att sticka till jobbet igen. Tycker verkligen synd om henne, hon sliter ju ihjäl sig på jobbet. Tyvärr är det så om man vill ha råd att bo här och spara för college till sina barn och allt annat. Tydligen inte det lättaste att hitta ett nytt jobb som är lika bra. Hoppas iallafall att dom betalar henne riktigt bra så som hon jobbar!
 
Nog om det, efter det var dagen som vanligt. Avlämning, upphämtning, mat och läxor. När jag och Stephan var på Rose Bowl för lite simning var Emma hemma hos en kompis och lekte. Hon tyckte det var mycket roligare än att sitta och titta på Stephan när han simmar som hon brukar göra annars. Nu ikväll har vi ätit middag, fick cream puffs till efterrätt. Har aldrig ätit det förr men det var rätt gott faktiskt. Är lite kluven om jag ska träna imorgon igen eller sticka nånstans och shoppa lite. Behöver lite baskläder men vet inte om jag känner för att spendera mina pengar, riktigt i-landsproblem! Får se vad det blir. 
 
 
 

Vardag

 
Jepp, tillbaka i vardagen. Igår var allt som vanligt förutom att jag hade tre barn att se efter istället för två. Är rätt glad att jag "bara" har två, räcker gott och väl för mig. Det var grannarnas son som är lika gammal som Stephan jag tog hand om förresten! På min lediga tid mitt på dagen gick jag på spinning, sååå skönt att vara tillbaka. Och fyyy vad jag svettades asså. Det rann verkligen på ryggen. Härlig känsla. 
 
Även idag var jag på gymmet, tränade själv idag. Blev cardio på crosstrainern och sen lite styrka. Min värdpappa är bortrest med jobbet i några dagar nu så idag hade jag även hand om middag och andra kvällsrutiner som jag vanligtvis inte brukar sköta. Gick även upp tidigare imorse och skötte frukosten för båda barnen. Det gick hur bra som helst och barnen var snälla. Nu kom mamman hem för en stund sen så jag kan slappna av. 
 
Mina värdbarn är verkligen så himla härliga. Får spontana kramar hela tiden och Emma säger "I love you" ett par gånger om dagen. Idag vid middagen frågade dom hur länge till jag ska stanna här och när svaret kom gjorde dom besvikna ljud båda två. Fick muntra upp dom och säga att fem månader faktiskt är ganska lång tid. 
 
 
Bild från i söndags när jag glassade vid hamnen i long beach

long beach

Satte mig vid datorn igår och skulle blogga men tji fick jag, något fel på blogg.se så det gick inte att gå in på sidan... Så det får bli ett inlägg nu istället, duger ju lika bra. 
 
Igår vaknade jag och Gabriella vid halv nio. Vi gick upp och gjorde oss i ordning, och en timme senare stack vi till IHOP, (International House Of Pancakes) för lite frulle. På menyn fanns swedish crepes som serverades med lingon. Tycke dock att pankakor och lingon ihop lät konstigt så beställde inte det, utan tog blueberry pancakes som var såååå sjukt goda!!! Dock var kaffet lite tunt så det var ett minus. Men nu har jag iallafall provat på IHOP också, ett måste när man bor i USA ju. Vi kom hem till Gabriella igen strax efter halv elva, och där väntade Isabelle på oss i sin bil, så vi hoppade från min bil till hennes och styrde mot Long Beach. 
 
Vi hade bestämt oss för att besöka Aquarium of the Pacific denna fina dag, Isabelles värdföräldrar hade tipsat oss om det. Det var ett ganska litet akvarium, men dom hade det mesta; sälar, hajar, maneter, massa fiskar, sköldpaddor, sjöhästar, sjölejon, pingviner, uttrar och massa annat. Dom hade en massa ställen man kunde ta på alla olika djur så nu har jag klappat en megastingrocka, olika sjöstjärnor, anemoner (heter det så på svenska?) och maneter såklart! Det roligaste var absolut att "klappa" djuren. 
 
Efter akvariet gick vi en runda längs stranden i Long Beach. Har aldrig varit där innan och måste säga att det är ett jättefint ställe, massa palmer överallt och en mysig hamn. Sen blev vi hungriga och efter att ha sett så många fiskar var vi sugna på sushi, så det fick det bli. Supergod California roll och sjögrässallad till det. 
 
Sen var det dags att köra mot Santa Clarita igen, tog runt en timme att komma hem. Tillbaka där gick jag med Gabriella in och gosade med den nya valpen hennes värdfamilj har köpt. En liten yorkshireterrier vid namn Cutie, mitt hjärta smälte!! Världens sötaste lilla tjej asså.
 
Ett tag senare hoppade jag in i bilen och körde hemåt. Fastnade lite i trafiken på den ena highwayn, är alltid så mycket trafik där asså!! När jag kom hem åt jag middag med familjen, tog en lång dusch och tittade på solsidan. 
 
Idag är det måndag och back to reality som gäller. Min förkylning är i princip borta så idag ska jag på spinning igen. Barnen är tillbaka i skolan och alla aktiviteter är tillbaka som vanligt. Skönt att få rutinerna igen tycker jag. Och nu är det bara en månad kvar till jul och alla har börjat dekorera sina hus med massvis av lampor, så fiiiint! Ska ta lite bilder nån dag och visa. 
 





busy days

 
Har varit lite upptagen de senaste dagarna så bloggen har lagts åt sidan. Nu sitter jag dock i en riktigt härlig massagestol hemma hos Gabriella och har tid att blogga lite! Min thanksgiving var härlig, spenderade förmiddagen med att fixa kalkonen med min värdmamma, den åkte in i ugnen vid tolv. Sen fixade vi lite med tillbehören och på kvällen fick vi gäster, några vänner som precis har flyttat till hus i vår grannstad. Min värdfamilj är ju från Rumänien så dom har ingen släkt alls här i USA. Efter middagen satt vi och pratade och drack sangria. Berättade massor om Sverige för mannen, första gången jag träffade honom så han var nyfiken på vem jag var såklart. Senare på kvällen åkte vi till några andra vänner för efterrätt. Det serverades massa olika pajer, åt en bit pekanpaj som var supergod. 
 
Så hur smakade maten då undrar ni säkert. Den var faktiskt god. Vår kalkon var inte alls torr som jag hade väntat mig då jag endast äter bröstköttet. Den var för övrigt svinstor, ungefär 9 kilo!! Tillbehören var potatismos, sötpotatis och tranbärssås (bland annat) och det var gott, kanske inte det godaste jag nånsin ätit men jag blev absolut mätt och är supernöjd med min första thanksgiving. 
 
När kvällen var över var det dags för nån timmes vila. Vid tre på natten (morgonen?). Gick jag och Carmen upp och åkte till Pasadena för att shoppa på rea på Macy's. Vi gjorde det mest på skoj, och det var bra för det var extra mycket rea så tidigt. Sjukt mycket folk ute, lång kö utanför både H&M och abercrombie and fitch men vi nöjde oss med macy's. Jag inhandlade svarta jeans och en mysigt pyjamas. Eller jag och jag, Carmen betalade faktikt åt mig, så himla snällt. Det är i vid såna tillfällen jag verkligen känner att jag har hamnat rätt, dom är så himla snälla mot mig. 
 
Vi åkte hem och sov några timmar till, och jag vaknade helt utvilad runt tio. Vid tolv kom Anna och Hannes och vi åkte iväg för lite mer shopping på the Grove. Hittade dock inte ett s k i t. Mycket golk ute och mysiga juldekorationer. Åkte vidare till Glendale galleria där det var ännu mer folk. Lyckades hitta lite scrapbooksakre på Target och en BH på VS, kan som sagt inte gå därifrån tomhänt. Vid sju tittade vi på vattenshowen på Americana, och dom hade gjort det supermysigt med julbelysning, julmusik och fejksnö. Fick verkligen in julkänsan där asså!
 
Efter det åkte vi hem, och jag hittade hela familjen i soffan. Slog mig ner bredvid dem och mös där resten av kvällen. Ibland är mina älskade värdbarn så himla mysiga. 
 
Imorse gick jag upp vid nio och åt frukost med familjen, har gjort det hela veckan och det är verkligen mysigt. Något jag saknar med Sverige är våra familjefrukostar (när det väl händer) med pappas hembakade scones med ost och marmelad och sen te till det. Jag gjorde mig i ordning, duschade och packade mina saker innan jag satte mig i bilen och körde till Gabriella i Santa Clarita. Vi chillade hemma hos henne innan vi styrde mot Bevrly hills och beverly center mall. Vi hittade dit utan GPS, skrev ut vägbeskrivning från google maps och körde inte fel en enda gång. På beverly center åt vi, kollade i affärer och bara mös med alla juldekorationer. Vid fem körde vi hem igen. Svängde höger istället för vänster en gång och hamnade helt fel, men vi löste det och hittade tillbaka.Vi handlade lite till middagen och hyrde en film, sen åkte vi hem och lagade mat. Lite senare kom Isabelle också hit och nu sitter vi här och tittar på I don't know how she does it. Imorgon har vi planer, men det får ni höra om då!
 
Vet att detta blev ett superlångt inlägg, men orkade inte dela upp det i flera olika. Hoppas det inte var alltför drygt att läsa!! 
 

Ice skating

Idag började morgonen vid halv nio med lite frukost. Eller jag var fortfarande mätt efter sushin igår så drack lite te bara. Efter det klädde vi på oss, borstade tänderna, bäddade sängen och fixade lite sånt. När det var klart gjorde jag läxor med Emma medans Stephan och Carmen gjorde annat. Vi höll på ett bra tag, nästan en hel timme så det var jättebra. Klara med läxorna gjorde vi inte så mycket fram tills klockan ett. Då bestämde vi oss för att åka till pasadena och åka skridskor. Har inte åkt sen förra vintern så det skulle bli kul. 
 
Väl i pasadena gick vi direkt till instinkten och hyrde skridskor och gick ut på isen. Stannade väl där i cirka två timmar och åkte runt. Det var superroligt. Jag åkte med Stephan och vi är väl ungefär lika bra så det passade perfekt. Det enda negativa var att där var smockat med folk så det var svårt att åka snabbt utan att knocka några småungar på vägen. Men det är väl sånt man får räkna med när man vill åka skridskor på ett skollov. 
 
Efter lite klädd i parkeringshuset körde vi till Jack in the box och åt lite innan det bar av till rose bowl där Stephan skulle simma. Mesans han simmade körde vi andra tre till super king och handlade det sista till imorgon samt lite andra nödvändigheter. Vi hämtade upp Stephan och åkte hem. 
 
När vi kom hem packade vi ur bilen och la maten där den hör hemma. Sen började jag och Carmen fixa med pajer inför morgondagen. Tog en paus för lite middag och blev precis klara (klockan är cirka nio nu.  Ska bli spännande att fira thanksgiving imorgon! Ser fram emot den traditionella middagen med kalkon, tranbärssås och sötpotatis. 

sushitisdag

Har haft ännu en härlig jobbdag, ägnade dagen åt städning och tvättning, hjälpte barnen med lite skrivuppgifter som deras mamma gav dom. Mina värdföräldrar är väldigt noga med att barnen ska jobba hårt för att få bra betyg så dom kan gå på bra college. Här i USA är det nämligen så att alla betyg räknas, och man sätter betyg redan från början när barnen är sex-sju år gamla. Därför är det viktigt att dom alltid gör sitt allra bästa, så även om dom är lediga från skolan ger vi dom läxor att göra på dagarna. Det är inga stora mängder, ungefär en halvtimme för Emma och det dubbla för Stephan. Jag tycker detta är superbra, då nivån på utbildningen i skolan inte är den högsta, och då får man inte glömma att detta skoldistriktet är bland dom bästa i landet. Barnen gillar också det eftersom deras belöning för läxorna är pengar, som åker i spargrisen och in på college-kontot. 
 
Kom ifrån ämnet där lite men ville förklara. På eftermiddagen kollade jag in det nya avsnittet av The Walking Dead och herreguuud vad spännane det är nu, helt sjukt!! Ni som inte har sett serien borde börja nu. Barnen och mamman stack ut en runda och lekte och jag stannade kvar hemma. Är fortfarande sjukt förkyld så kände mig lite trött och seg, och nån timmes chillande ensam var precis vad jag behövde. När dom andra kom hem, och även pappan var hemma stack vi iväg till en restaurang och åt sushi till middag, så himla gott. Sushibitarna var stora och riktigt goda, kändes verkligen att det var fräscht. Dessutom var det inte särskilt dyrt, så dit kommer vi definitivt gå igen. Vi kom hem för ungefär en timme sen och efter det har jag duschat och spelat the sims på ipaden, beroendeframkallande! Imorgon vet jag inte vad vi ska hitta på, får se då!
 
en gammal bild på mig och Anna, mest för att jag inte hade någon annan!

härlig måndag!

Idag har jag haft den härligaste jobbdagen, eller jag vet knappt om jag kan kalla det jobb.Barnen har thanksgiving break denna veckan och Carmen har semester från jobb så vi fyra åt en god frukost tillsammans imorse. Efter frukost hann jag med en halvtimmes skype med Bea, skönt aatt catcha upp lite med henne! Gjorde mig sedan redo för att åka till Pasadena och shoppa. Först och främst skulle vi hitta lite saker till barnen, sen skulle vi besöka DSW som är en jättestor skoaffär med maaaassor av skor, endast damskor. Vi gick runt på huvudgatan, spenderade en del tid på Macy's barnavdelning. Jag handlade inget, det är black friday på fredag, vilket innebär att alla butiker kommer ha megarea, så får bli shopping då istället. 
 
Hann in en sväng på bath & bodyworks och köpte lite handdesinfektering dock. Dom har supersöta små flaskor och själva alkogelen luktar så himla gott. Köpte fem olika för en dollar styck så jag blev nöjd. Efter det lämnade vi av Stephan som skulle åka skridskor med en kompis. Sen var det dags för DSW. Vi spenderade nog ungefär en och en halv timme där inne, jag blev dett par nya converse rikare. Köpte ett par låga gråa för ungefär 40 dollar, cirka 250 svenska kronor så det var ett bra pris. 
 
När vi kom ut från skoaffären var vi vrålhungriga. Vi hämtade upp Stephan och gick och åt på Subway. Efter lunchen gick vi runt och tittade i olika affärer, hittade en skoaffär som säljer Jeffrey Campbell så nu vet jag var jag ska gå när jag köper mitt nästa par! Vid fyra kände vi oss klara och det var dags att åka till Stephans simning. Medans han simmade lekte vi med Emma i lekparken. När simningen var avklarad skulle Stephan till fotbollen, där vi mötte upp pappan. Då kände jag att jag hade fått nog så jag tog den ena bilen och körde hem medans dom andra stannade kvar. När alla var hemma igen åt vi middag tillsammans. Vi hade en lyxig efterrätt idag bestående av cheesecake från the Cheesecake factory, mums!
 

sjukling och griffith observatory

Sa ju at jag skulle blogga mer, gick superbra ända tills jag gick och blev sjuk och mitt liv var riktigt händelselöst. Fick en jäkla förkylning i fredes och låg mest i sängen hela dagen. Min värdpappa var ledig så jag behövde inte göra så mycket. Följde dock med till simningen så jag kunde hjälpa Emma i duschen efter. När lektionen nästan var slut var alla barnen tvungna att gå ur poolen eftersom en liten pojke hade kräkt, så det blev en lite kortare simlektion den dagen. På kvällen virade jag in mig i en filt och kollade på film med familjen. 
 
Igår när jag vaknade mådde jag inte särskilt bra. Åt frukost med mamman och barnen och sen gjorde jag inte särskilt mycket. Det regnade så jag var inte ute på hela dagen. Hade nog lite feber också så mös i sängen och kollade på film, åt lite soppa till lunch och sen glass. På kvällen bakade vi bröd så kvällsmat blev nybakat bröd med smör, så gott!! Sen bestämde vi att vi skulle se på Mamma Mia, en av mina favoritfilmer. Både barnen och mamman gillar ABBA så det passade ju perfekt. Efter filmen skulle vi visa Emma&Stephan hur riktiga ABBA såg ut så vi startade youtube på tvn. Där fastnade vi i över en timme och kollade på musikvideor och en liten dokumentär om ABBA. Somnade vid tolv och sov som en sten hela natten. 
 
Idag slog jag upp ögonen vid halv nio, och jag kände mig riktigt utvilad. Gick och satte mig vid ett dukat frukostbord och blev serverad omelett. Ni som känner mig vet hur mycket jag älskar ägg i alla former så gissa om jag blev glad? Åt även en macka och drack lite te så halsen blev glad. Chillade på förmiddagen, kollade på solsidan och tog en lång dusch. Vid ett körde jag hem till Anna och Hannes, dom är hemma från San Francisco nu så vi hade bestämt att vi skulle hitta på något. Vi kom fram till att vi skulle köra till Griffith Observatory. Där var sjukt mycket folk eftersom det var söndag, men vi hade tur och hittade en parkeringsplats nästan direkt, och jag fickparkerade sjukt snyggt!! Gick upp till observatoriet och gick ett varv, njöt av utsikten och det perfekta vädret, idag var temperaturen verkligen lagom och solen sken vackert. Vi tog några bilder, kollade mot hollywoodskylten och gick sedan in i observatoriet och kollade runt. Massa fakta om stjärnor, planeter, solsystemet och såklart om vår planet. Lyssnade på en man som berättade om nån elsak som Anna fick sköta, riktigt trevligt. 
 
När vi var klara uppe i bergen körde vi till Taco Bell för lite mat, satt riktigt fint faktiskt. Sen bestämde vi oss för att ta en tur på Hollywood Boulevard och the Wak of Fame så Hannes skulle få se det. Där gick vi och kollade på alla stjärnor i marken. Vi hann också med att gå in i några butiker, men jag lyckades undvika att köpa något. Vi gick förbi the Chinese Theatre och tittade på alla stjärnors avtryck, bland annat hela Harry Potter castet och skådisarna från Twilight. När det var gjort kände vi oss färdiga och vi hoppade in i bilen igen och körde hemåt. Släppte av Anna och Hannes hemma och köre sen till Ralphs för att inhandla ett nässpray, nu kan jag äntligen andas normalt igen, så sköööönt. 
 
Som sagt, denna helgen har varit en sjukhelg, men hade ändå ett bra avslut så jag är absolut nöjd!
 

Nike free run

 
Idag hade jag inte direkt det bästa uppvaknandet. Kände redan när klockan ringde första gången att vänster arm gjorde ont. Hade träningsvärk sen innan men det var nåt mer, såg också att den är lite svullen. Hade antagligen sovit konstigt under natten och gjort nåt med armen. Kände också igårkväll att jag började få ont i halsen, och mycket riktigt. Imorse när jag vaknade var jag både förkyld och öm i halsen. Har gått runt och nyst hela dagen. I och med detta blev det såklart inget gym idag, istället stack jag till sport chalet under min lediga tid. Kände att jag var tvungen att ha något att trösta mig med så köpte ett par nya löpar/träningsskor. Det blev ett par Nike free run, svarta med blå sulor och rosa detaljer. Dom är så jäääääkla snygga alltså! Kommer bli en fröjd att träna med så snygga skor. Inte nog med att dom ser bra ut, dom är riktigt sköna också. Dom väger nästan ingenting och sitter som en smäck. Fick ge ungefär 100 $ för dom, vilket är riktigt bra med tanke på att det är vad jag gav för mina andra träningsskor (också Nike) på rea i Sverige, och dessa är så mycket bättre. Riktigt nöjd med andra ord. 
 
Innan jag körde hem igen gick jag in på panera och köpte en macka som jag åt till lunch när jag kom hem. Kände inte alls för att laga något själv så en macka kändes lagom bekvämt. Spenderade resten av min lediga tid i sängen och kollade på Entourage. Hämtade barnen vid tre, kom hem och gav dom mat. Lämnade Stephan på karaten och sen stack jag och Emma in om trader joes och köpte mjölk och frukt. När vi kom hem var pappan hemma så jag var i princip färdihjobbad för dagen. Spelade the Sims på ipaden tills det var dags för middag. Blev pizza idag, kanske inte särskilt nyttigt, men riktigt gott iallafall! En slice pepperoni och en slice kyckling blev det för mig. Åt lite apelsin till efterrätt, kan vara bra med lite c-vitamin för mig när jag är förkyld och allt. 
 
Efter middagen har jag inte gjort många knop. Chillade vid datorn och kollade mer Entourage och åt lite råa cashewnötter. Har precis tagit en dusch och bytat om till pyjamas. Nu ska jag krypa ner under täcket och kolla på det nya avsnittet av the Big Bang theory. Hoppas på att vakna utan smärtor och snor imorgon, är ju trots allt fredag! 
 
 
 

dåååligt!

Är riktigt dåligt med updates här nu känner jag, får ta och skärpa mig nu. Detta är ju min dagbok som jag kommer titta tillbaka i och läsa när jag vill minnas, måste skriva mer! Fortsätter där jag slutade sist. I söndags kom Anna och Hannes (hennes pojkvän) hit, vi stack sedan till pinkberry för lite fro yo, självklart måste Hannes uppleva den fantastiska amerikanska frozen yoghurt! Tog sedan en tur på TJMaxx, självklart kunde jag inte gå in där utan att handla något. Kom ut med en ny pyjamas från DKNY (20 $), fluffiga varma strumpor (3 $) och det bästa av allt ; en ny vattenflaska!!! Min äöskade lila vattenflaska med sugrör gick sönder för ett tag en och nu hittade jag en ny exakt likadan, dessutom hälften så dyr, vilket fynd asså. 
 
Vi tog oss också en liten tur till Apple Store i Pasadena, både Hannes och Anna ska köpa nya saker så dom ville ställa lite frågor till personalen där. Vi åkte sedan hem till mig, njöt av utsikten och pratade en massa med min värdpappa. 
 
Igår var det Veterans day, en dag då man hedrar alla som varit ute i krig och tjänat sitt land. USA älskar sin militär och att hedra och ära dem. Barnen var lediga från skolan så vi tog några badmintonrack och stack ner till skolan och spelade. Eller jag och Stephan spelade medans Emma krattade löv. Vi hann också med att leka lite tag och klättra runt på lekplatsen, man kan ju aldrig bli för gammal för att åka rutschkana! På eftermiddagen var det simning och fotboll som stod på schemat som vanligt. Medans Stephan simmade sprang jag en runda runt golfbanan och fooballarenan. Var tillbaka precis lagom till att Stephan var klar så det var perfekt. 
 
Idag har det återigen varit en vanlig dag med skola för båda barnen. Efter jag hade lämnat av Emma körde jag till gymmet. Kände inte alls för att träna idag men sprang lite på bandet och körde ett hårt armpass. Armarna känns som gelé så jag lär ha träningsvärk imorgon! Hann också med lite skype med Jojo och Maja, alltid lika kul att prata med kompisarna där hemma. Nu är klockan cirka nio och jag ska se klart på the walking dead innan jag läser lite i min spännande bok. Fick hem hela Fifty Shades triologin igår så har en del rolig läsning framför mig!
 

Saturday night

Torsdag och fredag rullade också på bra, lekte med min iPad, tränade på gymmet, både cardio, styrka och spinning. Idag har jag inte gjort många knop. Spenderade förmiddagen framför tvn mesans pappan och barnen kom och gick, det var fotbollsmatcher, frisörbesök och karate hela dagen. Annas pojkvän från Tyskland är och hälsar på henne nu så lär väl inte se henne på en månad. Hade inte tillgång till någon bil dag heller så kunde inte direkt sticka någonstans. Tog mig iallafall ut på en lång powerwalk på eftermiddagen, satt riktigt fint med lite frisk luft. 
 
Idag har vi haft det kyligt i LA, bara cirka 16 grader. Ångrade lite att jag inte tog på mig tjocktröja när jag var ute och gick, så fick gå lite extra fort för att få upp värmen. 
 
Ikväll har jag kollat på Entourage, löst korsord och spelat spel på ipaden. Åt middag med familjen för ett tag sen och nu tittar jag på scary movie 2 och dricker te i min säng. Hoppas att morgondagen blir roligare för idag är jag minsann uttråkad!!! 
 

En underbar dag!

Idag har det varit en superbra dag. Började morgonen med att jobba, var hemma med Emma under förmiddagen. När hon satt och åt sa hon plötsligt "there was a man at the door leaving a green package". Jag hade beställt en sak online så trodde det var det paketet. Visar sig dock att det var en leverans från familjen i Sverige. Öppnade lådan och möttes av hemmakvällgodis, beasåspulver, chokladpuddingpulver, tidningar, en sjal mamma hade gjort, marabouchoklad, juleskum och slutligen en chokladkalender. Den gjorde mig nästan gladast av allt. Har varit en lite tramsig tradition att ha en chokladkalender även när vi har blivit äldre. Har inte ens hunnit tänka på att jag inte skulle ha någon detta året men det gjorde min fina familj däremot. Bortsett från en del annat kan även december 2012 vara som vanligt.

Efter jag hade lämnat Emma i skolan kom Anna och hämtade upp mig. Vi hade bestämt att sticka till Apple store i pasadena, hon var ute efter en ny iPhone och jag var ute efter en iPad. Hon köpte ingen ny mobil men jag kom hem med en iPad. Äntligen säger jag bara!! Har velat ha en länge och har sparat ett tag så idag kände jag att det var dags.

Resten av dagen gick fort, lunch på subway, leka med min iPad, hämta barnen, ge dom mat, simning, hämta upp pappan på jobb och slutligen macaroni night med svensk chokladpudding till efterrätt.

För övrigt har jag nu varit i USA i exakt sex månader, alltså halva tiden redan. Tiden har sprungit förbi och jag känner på mig att resten av året kommer gå minst lika fort. Har en massa roliga saker att se fram emot nämligen :)


obama 2012

Idag var det ju som sagt val här i USA, satt från klockan fem fram till för en liten stund sen (klockan är snart halv tio) och följde allt live på TV. Sjukt spännande, men som jag hade hoppats och väntat mig blev Obama omvald och kommer sitta fyra år till. Tyckte verkligen han var värd det, Romneys åsikter skrämmer mig, och att hans politiska karriär nu är över känns bra!
 
Just nu väntar jag på att båda två ska hålla sina tal, hoppas inte det dröjer alltför länge. 
 
bilden som laddades upp på Obamas twittersida med bildtexten "four more years"

helgupdate

Helgen har varit helt okej, har inte gjort speciellt mycket vilket var rätt skönt. I fredags jobbade jag på dagen och lite på kvällen. Åt middag med barnen och sen kom föräldrarna med fruit tart som vi å till efterrätt. Stack sen hem till Anna för filmtittande med henne och Rebecca. Det slutade med att vi stängde av filmen för att vi snackade så mycket. Kom hem strax innan ett och somnade några minuter senare. 
 
Igår vaknade jag sent, gick upp och åt frukost och duschade. Vi fixade lite inför Stephans födelsedagskalas som vi hade på eftermiddagen och vid två åkte vi till Arcadia där vi skulle ha kalaset. Stället vi var på heter The Arc och är ett kläterställe. Alla barnen hade jäteroligt och klättrade massor. Insstruktören kopplade ihop dom med varandra och satte ögonbindel på dom för att göra det svårare och roligare. Vi pausade för pizza och tårta, och alla var vrålhungriga och vräkte i sig. Vi var hemma igen lite efter sex. Chillade här hemma, och vid tio kom Anna hit så stack vi på bio. Vi såg Taken 2, äntligen fick jag sett den! Den var bra, ungefär samma stuk som ettan men jag var nöjd. 
 
Idag hade jag en fruktansvärd morgon. Vaknade strax efter sju av att jag hörde tre barn springa runt och skrika, smälla med dörrar och spela gitarr. Även nån som stod och skakade min dörr. Gud vad förbannad jag var på dom asså! Försökte somna om men det var omöjligt. Gav till slut upp och gick ut och la mig i solen vid åttatiden. Slumrade till lite, men fick ine särskilt mycket sömn. Har resten av dagen skypeat, chillat, kollat på solsidan och ätit tårtresten från gårdagen. Hann även med en halvtimmes nap på eftermiddagen. 
 
Imorgon är det måndag igen (känns som jag skriver det varje söndag) och jag tänkte inleda veckan med ett spinningpass.
 
för det mesta är dock barnen tysta och snälla!

halloween

Att få fira Halloween i USA var sjukt ball, helt otroligt hur vissa verkligen går all in och dekorerar sina trädgårdar som kyrkogårdar med gravstenar och skelett, spöke och häxor. Vi hade endast pyntat inomhus eftersom vi håller på att måla om huset. Har sett en hel del fräcka hus med massor av pynt. Börjar redan nu funderar hur det ser ut till jul om det var såhär till halloween. 
 
Mitt halloweenfirande då? Jo jag och Anna hade bstämt oss för att åka till West Hollywood och gå på en stor parad som skulle vara där. Vi gjorde oss i ordning tillsammans hemma hos mig, hon blev den dödsängel och jag en cheerless zombie, en före detta cheerleader. Vi stack iväg och kom efter att ha suttit fast i trafiken ett tag äntligen fram. Vi hade förutspått problem med parkering men hittade tillslut en skylt där det stod public parking. Svängde in och det visade sig vara valet parking, där man lämnar nycklar och bil till en kille som parkerar bilen till en. 
 
När vi hade hunnit några kvarter bort upptäckte Anna att hon hade glömt sin amerikanska mobil i bilen, och vi behövde den för att få tag på Luisa som också skulle dit. Det var bara att vända tillbaka. Hon kom på att hon också hade glömt sin tyska iPhone, så vi skulle ta den också. Enda problemet var att vi inte kunde hitta den någonstans. Vi vände ut och in på bilen flera gånger innan vi kunde konstatera att den var spårlöst försvunnen. Anna håller denna iPhone väldigt kärt, då den är hennes sätt att hålla kontakt med alla hemma, både skype och whatsapp, och hon använder den också att fota med. Vi pratade med några sheriffer och gjorde en rapport, även om vi inte med hundra procents säkerhet kunde säga att den hade blivit stulen. Efter allt detta var vårt härliga humör som bortblåst (speciellt Annas) så vi gav upp och styrde hemåt, gjorde såklart ett pitch stop på In N Out. Lite tråkigt att kvällen slutade så, men lite hann vi dock se så jag hänger inte läpp för det!
 
Idag har jag haft en dag som har bestått av att hämta och lämna barn i skola och på andra aktiviteter. Hann även med en lien nap under min lediga tid, och fy vad det satt skönt. Var himla tröt eftersom det blev sent igårkväll. Imorgon är det fredag och helg. Har inga speciella planer för helgen, får helt enkelt se vad som dyker upp!
 
ett hus vi såg i Hollywood i helgen, detta tycker jag är mycket, men jämför man med vissa andra hus är det verkligen ingenting!!
 

happy halloween!


RSS 2.0