thunder storm

Så var vi på torsdag igen. Dagarna springer verkligen förbi när barnen går i skolan, jag kör fram och tillbaka och har tre och en halv timmes ledighet mitt på dagen. Igår kom Erika hit när jag slutade. Har inte träffat henne på länge så vi hade mycket att prata om. Familjen stack på fotbollsmatch och vi stack till Panera bread och åt middag. Käkade världen godaste caesarsallad, slog till och med systrar&bönors (!!!!). Vi satt där hur länge som helst och bara snackade. 
 
Idag skypeade jag nästan hela min lediga tid. Först med familjen, och lite med min söta farmor. Släkten är i Blekinge där dom har hyrt stuga denna helgen så fick pratat med mina båda fastrar och lite annat folk också. Gick sen vidare med gruppsamtal med Hanna, Emma och Mysan. Avslutade med fina Bea. När skypeandet var avklarat hämtade jag hem barnen och vi åt hallon till mellanmål innan Stephan gjorde läxor. Sen var det dags för karate, och sen var det kväll och ännu en dag hade passerat. 
 
En kul grej som hände idag var att min värdpappa ringde vi fyra-tiden. Han hade fått en vädervarning till sin mobil om att det var en "thunder storm" på väg, och jag fick intruktioner om att fälla ihop parasollet samt hålla koll på plastskyddet på poolen. Han sa även till mig att jag inte skulle ge mig ut med bilen om det började vräka ner regn. Och jodå, det började droppa runt femtiden, regnade i cirka fem minuter och lite åska hördes, men det var allt. Sjukt att dom fick det att låta som ett riktigt oväder, så var det en åskskur.... haha. Tydligen hade temperaturen sjunkit ner till 75 grader när det regnade (i vanliga fall har vi 95-100 så det är rätt mycket kallare), men när det slutade blev det snabbt varmt igen. 

back to reality

Idag var det verkligen back to reality som gällde, klockan ringde strax innan sju och lite efter det gick jag upp. Min värdpappa var ledig halva dagen idag för att ta barnen till skolan. Stephan börjar numera kvart över åtta så dom stack strax innan dess. Jag var hemma med Emma fram tills klockan elva då papan kom tillbaka. Vi åt lite innan vi stack till skolan för att lämna Emma. Jag körde pappan till jobbet, sen stack jag till "stan" och gick in på TJMaxx och köpte en ny väska från Steve Madden samt en skjorta från Ralph Lauren. Den kostade 35 dollar, snacka om kap!! Har bara svarta väskor så min värdmamma sa till mig att skaffa något mer färgglatt, vilket jag gjorde. Väskan är lila och brun, och jag älskar den. Dessutom gick den på 30 dollar, sjukt billigt för en märkesväska.
 
Kom tillbaka hem och tänkte sola men gav upp när jag kände svetten rinna på ryggen. Ingen bra idé att sola när det är nära 40 grader varmt i skuggan... Åt lite innan det var dags att köra till skolan igen för att hämta båda barnen. Det verkade som att dom haft en bra dag och dom var överlyckliga över att slippa gå uppför backen i värmen. Väl hemma blev det mellanmål och läxläsning. Efter det körde jag Stephan till karaten, sen hämta pappan på jobb innan Stephan skulle hämtas igen. Pappan stack iväg på möte och jag och barnen hoppade i poolen. Nu är mamman hemma så snart blir det middag!
 



target!

Igår kom min värdmamma hem från jobbet tidigt, så direkt när pappan kom hem stack vi iväg till Eagle Rock. Där gick vi in på Target, som förresten är väääärldens bästa affär. En sak jag verkligen kommer sakna i Sverige är Target, dom har ALLT, och då menar jag allt!! Vi köpte en massa skolsaker till barnen, såsom pennor, suddgummin, pennvässare, lim och en massa annat. Jag inhandlade linsvätska och en ny kalender (eller jag och jag, Carmen var snäll och betalade).
 
Klara på Target gick vi till Macy's. Egentligen letade vi efter leggings till Emma men det slutade med att vi båda provade skor (surprise). Jag hittade ett par jättefina loafers i mocka från Minnetonka. Dom var på rea för 40 dollar och sjukt bekväma så jag var tvungen stt slå till. Ställde mig i kön och då sa Carmen att hon skulle betala dom, jag ska ändå gå så mycket med barnen och då behövs bekväma skor så det kunde hon betala tyckte hon. Jag protesterade inte, så tackade och tog emot. Hittade också en typisk Elli-blus på rea som jag köpte (med mina egna pengar). Vi hittade endast ett par leggings till Emma, verkar som att det inte finns någonstans nu när hon verkligen behöver några par. 
 



long time no see

Har varit sämst på uppdateringen här, ska försöka bättra mig! 
 
I fredags hände inte mycket, jobbade lite på morgonen sen var min värdpappa ledig så jag chillade. Framåt kvällen åkte jag, Emma och mamman och handlade mat sen tittade vi på film allihopa. Igår gick jag upp vid halv nio och åt frukost och pratade med min värdmamma. Fick skjuts till Anna strax innan tio. Skulle med henne och hennes värdmamma till Laguna Beach och gå på Art Festival. Det var bara lokala konstnärer och det var faktikskt riktigt intressant. Brukar inte gilla konst så mycket annars men eftersom detta var såkallat "street art" så var det inte så komplicerat. Åt quesadillas till lunch och köpte med mig världens finaste handgjorda ear cuff hem. Den är så söt med en liten fjäril!
 
På vägen hem stannade vi i Pasadena för att hämta upp deras hund, sen åkte vi till Pinkberry och åt frozen yoghurt. Blev avlämnad hemma och vid det laget hade jag världens huvudvärk. Fick ta två tabletter innan jag kände att den började ge med sig, drygt! Vid fem fick vi gäster, Stephans kompis Jake, hans syster och deras mamma. Vi åt en massa och snckade. Lite senare kom deras pappa och deras äldre bror också. Gick och la mig tidigt och somnade som en sten. 
 
Idag har det inte hänt mycket, har chillat ihjäl helt enkelt. Ikväll var vi i memorial park där dom hade music in the park. Nåt band som spelade, massor med folk och alla hade picnic. Det var faktiskt riktigt mysigt. Har nu träffat en annan familj som bor i vår stad som har au pair. Deras au pair var dock inte med idag men mamman skulle skicka hennes nummer eller nåt så det är ju bra :) 
 
Imorgon är det sista dagen barnen är hemma, på tisdag börjar äntligen skolan igen. Det kommer bli helt andra rutiner nu, ska faktiskt bli rätt skönt!

oväntad dag

Idag har jag och barnen haft en riktigt oväntad och otippad dag, men samtidigt väldigt rolig! Vi bestämde fter frukost att vi skulle åka till rose bowl och leka lite på en av deras lekplatser.Stephan fick bestämma lekplats, och efter lite tårar och protester från Emma gick vi ur bilen och bort till lekplatsen. Jag tog upp mitt brevpapper och började skriva på ett brev till min farmor samtidigt som barnen går iväg och leker. Efter en liten stund hör jag en tjej fråga mig på svenska och jag är svensk. Tittar upp och känner igen tjejen, det var Julia, en annan svensk au pair från min organisation. Är vän med henne på facebook så jag kände igen henne. Vi snackade lite och sen kom en au pair från australien som hon hade bestämt play date med. Vi tre satt och snackade en massa medans barnen lekte. 
 
Efter en stund frågade Julia om vi hade tänkt gå till kids space, som ligger precis brevid lekplatsen. Det är ett stort lekområde med massa kul för barn. Jag svarade nej, eftersom vi inte hade planerat det. Då visar det sig att Julia har ett medlemskort där och då får man ta med sig vänner in, så vi hängde på (gratis är bäst!!). Barnen blev överlyckliga, och även om de andra barnen är lite yngre än mina lekte de jättebra med varandra och hade superroligt. Vi åt lunch där, och efter nästan fyra timmar åkte vi tillbaka hem. Allt lekade hade tröttat ut båda barnen så dom tog en liten nap när vi kom tillbaka hem. 
 
På eftermiddagen var Stephan på karate och när min värdpappa kom hem körde jag och hämtade honom samt sprang in på pizzerian och hämtade en pizza. Vi köpte en ny TV igårkväll så direkt efter middagen började pappan pilla med den. Jag bestämde mig för att köra hem till Anna. Vi stack sen in till Pasadena och vandrade runt lite. Vi åt vääärldens godaste frozen yoghurt, yoghurt med vaniljsmak, cookie dough, nutella och jordgubbar. Allt lades ut på en frusen stenplatta, sen hackade dom ihop det och rörde runt lite innan dom la tillbaka det i behållaren. Smakade underbart!!! Vi smet in i några affärer, och jag kom hem med en fin långkjol från American Apparel. På tok för varmt med långkjol nu, men kan ju funka senare, eller i Sverige. 
 
Imorgon är det redan fredag igen, så sjukt hur veckorna springer iväg asså!!!
 
 
 

en bra helg

Så har ännu en helg flugit förbi, nästa vecka är sista veckan av barnens sommarlov. Helgen har gått åt till en massa chill, så himla skönt. Igår åkte jag med familjen och handlade på förmiddagen och sen kom en tysk aupair som heter Anna hit. Hon är ny, och det visade sig att hon bor på kullen som vi har utsikt över från vår baksida. Så härligt att äntligen ha någon som bor riktigt nära. Hon är jättetrevlig och vi kommer verkligen bra överens. Vi badade i poolen och snackade en massa. Hon stack vid halv åtta och då åkte också mina värdföräldrar iväg på ett ärende så jag och barnen startade en film och mör till det lite i soffan. 
 
Idag har vi varit på stranden i Santa Monica, Anna hängde också på vilket var himla kul. Vi solade och badade hela dagen. Vågorna var som vanligt jättehöga men vi tog oss ut en bit där det gick att bada utan att dränkas. När vi kom hem hoppade jag direkt in i duschen, och sen åt vi lite. Nu sitter jag på mitt rum, klockan är bara sex men jag är så himla trött. Risken att jag somnar är väldigt stor!

100 days

Har nu spenderat 100 dagar i USA, tiden springer verkligen förbi. Snart är sommaren över och hösten här. Vi har dock en och en halv månads intensiv hetta kvar innan vi får någon form av höstväder här. Denna veckan har hittills bestått av värme och myrinvasion, inte ens myrorna vill vara utomhus när det är så varmt. 
 
Det har dock varit lite bättre idag, har gått ner från 37 till 34 grader. Det är bara tre grader, men det märks verkligen! Har anmält Stephan till simning idag också, hans schema kommer vara späckat denna hösten med karate, simning, fotboll och läxor. Annars rullar allt på som vanligt, är dock himla svårt att hitta på saker varje dag nu när det är sommarlov. Om tolv dagar börjar äntligen skolan igen så då blir det lite mer struktur i vardagen, ska bli skönt!
 

funderingar

Jag har funderat lite på det här med språket. Innan jag åkte var jag inte alls orolig, var helt säker på att engelskan skulle komma naturligt och att dte skulle vara lätt att prata. Jag hade helt rätt, språket går väldigt bra, och om jag inte säger det är det ingen som tror att jag inte är från USA. Det enda som stör mig lite är att jag saknar vissa ord. Engelskan har till exempel inget ord för lagom, och hur säger man "jag pallar/orkar inte" på engelska?? Barnen brukar hjälpa mig när jag ibland inte hittar rätt ord för något. 
 
Till dom som funderar på att åka hit eller till något annat engelsktalande land kan jag lova att språket är inga problem alls. I Sverige lär man sig engelska så tidigt att det kommer naturligt. Jag har till och med kommit på mig själv med att tänka på engelska ibland. Har aldrig tänkt på att man tänker på ett särskilt språk innan men nu har jag märkt det. Drömmer också på engelska ibland, låter sjukt men det är sant. 
 
En liten sak som är frustrerande är när man ska säga till barnen när man är lite irriterad. Då kan det vara lite svårt med engelskan eftersom man pratar fort och kanske är lite upprörd. Det jag ville få fram med detta inlägget var egentligen bara att språket går superbra för dom som undrar!

Borta bra men hemma bäst

Nu är vi tillbaka i LA efter en härlig semestervecka. Bilresan hem tog cirka sju timmar och gick väldigt smärtfritt. Barnen höll sig lugna och jag satt bekvämt. När vi kom hem möttes vi av en massa kakor, en praktikant på min värdpappas jobb har varit husvakt och hon hade bakat äpplepaj och cupcakes. Jag packade upp resväskan direkt, skönt att ha det gjort. Vi började fixa med middan som åts ute. Det är verkligen sjukt varmt här, över 35 grader i skuggan varje dag!
 
När vi kom hem idag kände jag verkligen "skönt att vara hemma". Insåg då att jag verkligen känner mig som hemma, det är mitt rum, min säng och min garderob. Det var en härlig känsla, trivs verkligen här. Är så glad att min värdfamilj tog med mig på denna semestern, har fått se så sjukt mycket och vi har haft det riktigt roligt. Nu är det snart dags att sova, i MIN säng! Lägger in dom sista bilderna imorgon. 

google

Idag har vi varit på studiebesök på Google som ligger nära där vi bor. Paret vi bor hos jobbar på Google båda två så dom visade oss runt det stora området. Det finns en massa olika byggnader som alla har olika teman. Min favorit var Androidbyggnaden, som hade androidstatyer utanför. Det var riktigt roligt att vara där, jag använder ju google på ett eller annat sätt flera gånger om dagen.
 
Vi åt lunch på en japansk restaurang som finns på området. Google erbjuder alla sina anställda gratis mat så det var en billig lunch för oss alla (gratis för oss besökare också). I alla byggnaders lobby fanns det godis, fräscha smoothies och choklad som också var gratis. Fick hålla i barnen så dom inte gick loss för mycket på allt det goda, speciellt Emma!
 
Efter google åkte vi till en sjö och hyrde trampbåtar som vi körde runt med cirka en timme. Ett besök på lekplatsen sen begav vi oss hemåt igen. Väl hemma åkte jag med min värdpappa och den andra pappan och handlade på Whole Food. SKönt att vara ifrån barnen lite, börjar få nog av det nu. Ska bli skönt att komma hem till mitt rum där jag kan stänga in mig utan att känna mig otrevlig och osocial!

onsdag

Nu är jag äntligen rätt i tiden, idag har vi spenderat hela dagen inne i San Francisco. Vi körde till Golden Gate Park, där ligger ett museum (har glömt vad det heter) som har ett stort akvarium. Där spenderade vi flera timmar med att kolla på olika fiskar, hajar, en vit alligator och massa annat. Vi gick även igenom regnskogen och såg olika fjärilar och papegojor. Vi åt lunch på museets restaurang innan vi begav oss ut i parken. Vi hade egentligen tänkt hyra trampbåtar och trampa runt sjön men det var sent och lång väntetid så vi hoppade det.
 
Klara i parken gick vi tillbaka till museet och provade jordbävningssimulatorn innan vi gick till bilen. Vi körde till samma ställe vi var på i söndags, då missade vi nämligen Ghirardelli så dit gick vi idag. Dom har ett känt chokladställe så vi fikade där och jag handlade lite godsaker. Sen gick vi till Pier 39 och tittade på sjölejon. Barnen åkte en karusell också innan vi åkte hem. Väl hemma stod blomkålsgratängen redan på bordet, såå gott!! Mamman till mannen i familjen vi bor hos är här och hälsar på och hon göder verkligen oss!! Hon bakar nya kakor varje dag och ger sig inte förrän man äter. Hon fixar frukost till oss varje morgon och middag till oss varje kväll. Man behöver inte ens ta undan sin egen tallrik från bordet, snacka om semester!! Nu är klockan snart tio på kvällen och jag börjar bli trött, långa dagar när man är på semester minsann.
 

the redwoods

Igår körde vi ner mot Santa Cruz. På berget på vägen över finns Redwoodskog, redwoods finns tydligen bara i vissa delar av Californien och i Oregon så de är ganska speciella. Vi gick en liten runda i skogen och där finns verkligen gigantiska träd, har aldrig sett så stora träd förr!! Efter rundan gick vi mot tågstationen och hoppade på tåget. Ett gammalt ånglok körde upp oss på Bear Mountain och vi fick se ännu mer av skogen. Det var riktigt varmt ute så det var perfekt med den lite kyligare och skuggigare skogen.
 
När vi hoppade av tåget körde vi direkt till stranden i Santa Cruz där vi åt en sen lunch. Jag beställde nån banansak till efterrätt, har aldrig sett en sån stor efterrätt förr. Fick be om en låda så jag kunde ta med resten hem. Resten av eftermiddagen spenderade vi på stranden i Santa Cruz. Såg mitt livs första pelikan, ball!
 

Napa valley

Har inte hunnit med att blogga på ett tag så ska försöka uppdatera om dom senaste dagarna i några kommande inlägg. I måndags packade vi in oss i bilen och styrde norrut. Cirka två timmar senare var vi framme i Napa Valley, känt för sina många vingårdar. Vi började i staden Napa där vi besökte ett turistcenter för att få lite info om vad man kan göra. Vi bestämde att vi skulle besöka vingården V.Sattui och Castello di Amorosa. På V.Sattui åt vi lunch, massa plockmat som var så himla gott.
 
På slottet tog vi en guidad tur som var riktigt bra, vi fick se var vinet görs samt gå ner i källaren där de lagrar allt vin. Tyvärr fick jag ju inte vara med på vinprovningen eftersom jag bara är 20. Det suger lite men jag var beredd på det. Dessutom köpte mina värdföräldrar med sig vin hem så jag fick smaka senare, så snällt.
 
Efter slottet kände vi att det var nog med vin och vingårdar, så vi körde till The Old Faithful Geyser of California. En geiser mitt i allt, trodde bara dom fanns på Island! Vi fick se vatten spruta upp ur underjorden ungefär fyra gånger så vi var mer än nöjda. På vägen tillbaka svängde vi snabbt in om The Petrified forest, en liten del sv skogen där man har hittat massor av trädfossiler. För några miljoner år sen hade en vulkan utbrott och täckte all skog med aska och lava. Det ledde till att träden blev som fossiler, de förvandlades sakta till sten. Häftigt att se och veta att träden är flera miljoner år gamla! Vi var hemma sent, så vi åt middag snabbt innan vi gick direkt och la oss!
 
Klantig som jag är glömde jag minneskortet till kameran hemma, så tog bilder med min iPhone. Har dock inte dom bilderna på datorn än så bilder får komma lite senare.

san francisco

Igår började vår semester. Vi lämnade kära LA vid halv elva och styrde mot San Francisco. Vi körde längs highway 5 som går genom öknen, vilket innebar hetta! Några pitchstop längs vägen blev det, donken för lunch, sen stannade vi två gånger till för att köpa lite grejer. Passerade även genom vitlökens huvudstad Gilroy, luktade verkligen vitlök i hela stan!! Vid halv sex var vi framme i Santa Clara (45 söder om SF) där mina värdföräldrars vänner Ricky och Christina bor. Dom är snälla nog att låta oss bo hemma hos dom denna vecka. Väl framme åt vi middag, sen gick vi med barnen till parken och lekte nån timme. Jag spelade tennis med Stephan, hade glömt hur kul det är.
 
Idag åt vi en stor frukost innan vi packade in oss i bilarna och styrde mot downtown SF. Vi parkerade bilarna och gick mot vattnet. Det första jag fick syn på var Alcatraz, som ligger på en ö mitt i San Francisco bay. Sjukt coolt!! Vi promenerde genom hamndistriktet, där det finns massor av fisk- och skaldjursrestauranger. När vi kom till Pier 39 bestämde vi oss för att ta en båttur runt i San Francisco bay. På turen fick vi se Alcatraz, hela SF skyline och självklart åkte vi ut till Golden Gate bridge och vände också. Tyvärr var det lite mulet på morgonen så man såg bara hela bron om man var riktigt nära. När vi återvände till Pier 39 såg vi en massa sjölejon, tydligen jättevanligt här. Såg också delfiner när vi var ute i SF bay, så häftigt, har aldrig sett vilda delfiner så innan! Tillbaka på land åt vi lunch på en restaurang som är känd för sitt surdegsbröd. Jag kämde i mig en caesarsallad (självklart med surdegsbröd till och hemmagjorda surdegskrutonger i).
 
Efter lunch gick vi tillbaka mot bilarna. Det hade då hunnit klarna upp och solen sken och värmen var faktiskt riktigt behaglig även om det fortfarande var jeansväder. Vi körde sedan mot GG bridge för att köra över den och kolla in andra sidan. Det var riktigt mycket trafik på bron men sjukt underbar utsikt över hela staden. Vi körde sedan tillbaka och innan vi var av bron hade båda barnen och min värdmamma somnat så det var dags att åka tillbaka hem. Även jag lyckades somna en stund på tillbakavägen.
 
Tillbaka hemma bytte vi om och gick till parken och lekte igen innan det var middagsdags. Nu har vi nästan precis druckit te och jag har duschat. Ska sova i tid idag för imorgon bär det av på nya äventyr!
 
 

fredag, helg och semester

Så är äntligen fredagen här. Har haft en bra vecka med mina barn, vi har lekt en massa, varit i parken, varit på biblioteket och byggt pussel. Idag när min värdpappa kom hem stack jag direkt till centrum och gick till H2O nail spa för en pedikyr. Skulle egentligen gå med mamman men hon hann inte. Hon kom in på mitt rum igårkväll och gav mig 20 dollar att betala med, så himla snäll. Pedikyren var iallafall härlig och välbehövlig, har aldrig haft så fina tår. Stack in på TJMaxx och köpte en ny pyjamas och ett par shorts jag kan ha när jag är ute och springer.
 
Ikväll har jag packat till semestern i San Francisco. Vi åker imorgonbitti och kommer hem nästa lördag. Har packat både jeans och jacka för i SF är det kallt!! Ska bli skönt med semester. är så glad att familjen vill ha med mig. Förutom San Farncisco ska vi även besöka Napa Valley, ett känt vindistrikt här i California, ska bli spännande!
 

bildbomb

Anja mailade sina bilder från i söndags till mig. Hon tog bilder på själva nöjesfältet, vilket jag inte gjorde. Tänkte därför lägga in bilderna här, enjoy!
 

tuuuuesday

Det kändes riktigt tråkigt att komma tillbaka till jobbet igår när man hade haft en så rolig helg. Som tur är går dagarna fort ändå, och barnen är lätta att ta hand om. Igår var båda barnen hemma hela dagen, och på kvällen var det dags för Stephans avslutningsshow på acting campet. Det var en bra show, alla barnen gjorde riktigt bra ifrån sig och det märktes att dom hade övat väldigt mycket.
 
Idag har vi varit i parken och lekt lite, försöker underhålla barnen så gott det går. På eftermiddagen var Stephan iväg med sin kompis och åkte skridskor, lite skumt att göra det mitt i sommaren men dom hade iallafall haft roligt så det är ju bra :) Ikväll ville Emma göra pannkakor så det slutade med att vi åt det till middag, får väl vara okej ibland antar jag.
 
Känns som att bloggen är rätt död under veckorna när jag jobbar, men tänkte iallafall uppdatera lite om mina senaste dagar. Vet inte riktigt vad jag annars ska skriva om liksom, haha :) Aja, hoppas att allt är bra hemma i Sverige iallafall!

RSS 2.0