Kass uppis

Har som vanligt varit sämst på att blogga, skyller på en upptagen helg! Tog oss i fredags som vanligt till josse i vårt älskade Hollywood. Vi fixade oss och började sen förfesta. Fick sällskap av världens härligaste kille som heter omer. Lite senare kom tre killar till över, faktiskt svenska alla tre. Vi drack lite innan vi tog oss till vårt nya stammisställe supperclub. Där dansade vi i nån timme samt drack lite drinkar. På vägen ut såg vi ett photo booth, och såklart trängde vi in oss där alla sju. Tog sjukt roliga bilder, ser förjäklig ut på alla men fy vad vi skrattade. 
 
Efter supperclub hamnade vi av någon anledning på en strippklubb, vet inte hur det hände men det var iallafall en upplevelse. Inget för mig men nu har man gjort det också. Stannade inte där särskilt länge och drog sen hem till josse för lite efterfest innan vi somnade. Igår vaknade vi vid elva och efter lite chill gick vi till aroma bakgrund för en sen frukost. Vandrade sen tillbaka till josse för mer chill och en lång powernap. 
 
På kvällen gick vi tjejer samt omer och en av de svenska killarna ut och åt sen sen middag på katana, världens godaste sushi! Efter det körde jag och Anna faktiskt hem för en god natts sömn i våra egna sängar. Vaknade vid halv tio imorse och hörde precis familjen sticka iväg. Chillandets för mig själv framför tvn hela förmiddagen och sen kom familjen hem. Vi åt lunch tillsammans och sen råkade jag somna. Anna kom hit med sitt värdbarn en stund på eftermiddagen och lekte med kaninerna. Efter det packade jag ihop mina saker och när Anna hade slutat hämtade hon upp mig och vi stack tillbaka till josse. Vi ska fira nyår tillsammans så det var lika bra att vi kom hit redan idag. Vi har ätit InNOut-mat och kollar på film och nu är det snart dags att sova. 
 
Imorgon är det nyår (om ni inte visste det) och det firas såklart i bästa Hollywood. Blir middag och förhoppningsvis utgång. 
 
Önskar er alla en riktigt trevlig nyårsafton, och hoppas ni får ett gott nytt år! :) 
 


space shuttle endeavour

Idag var vi uppe tidigt och lämnade huset klockan nio. Jag var sjukt trött eftersom jag kom hem sent igår så jag skippade frukosten för att sova lite längre (alltid ett bra beslut att göra så!). Körde till California ScienCenter som är ett stort museum i downtown LA. Där mötte vi upp familjevänner som är här och hälsar på från San Francisco några dagar. Gick runt lite och tittade och gick sen till uställningen vi kommit dit för att besöka, nämligen den om rymdfärjan Endeavour, ni minns kanske om att jag skrev om den för nån månad sen? Den flögs till LA monterad på ett flygplan och flög riktigt lågt över hela stan som en uppvisning. Iallafall så hade dom ett rum som hette nåt med California, där dom visade en massa om Endeavour och alla hennes uppdrag och rundor hon hade varit uppe i rymden. Vi tog också en tur i en simulator som var rätt cool. 
 
Efter det gick vi ut till byggnaden där dom har själva rymdfärjan. Det var riktigt coolt att se faktiskt, och sjukt stor maskin!! Vandrade runt därinne ett bra tag och läste massa skyltar med intressant fakta. När vi var riktigt trötta på det tog vi en lunchpaus på donken. Vid halv två hade vi biljetter till en IMAX-film. För er som inte vet vad det är så är det film som visas på en extremt stor filmduk och med riktigt bra ljudsystem med högtalare överallt. Filmen vi såg handlade om Hubble-telskopet och var inte bara IMAX, utan också 3D. Även detta var sjukt ball och en riktig upplevelse. 
 
Väl ute från biosalongen kände vi oss rätt klara med museum för dagen. Våra besökare ville se piren i Santa Monica så vi bestämde att åka dit. Tog en runda på stranden och såklart piren. Barnen ville så gärna åka berg- och dalbanan på piren så jag offrade mig och åkte med dom. Det var en bra uppoffring för det var faktiskt superkul! Att komma hem tog oss en och en halv timme, rafiken var riktigt jävlig rent ut sagt. En sak som jag verkligen inte kommer sakna med LA är trafiken! Kom hem och duschade och lite sånt innan dom andra också kom hit, sen åt vi middag allihopa tillsammans och nu har jag smugit in på mitt rum och chillar, är helt slut efter denna långa dagen.
 
 
Glömde nästan nämna att jag fick världens bästa paket idag, en riktigt stor låda från mina underbara föräldrar. Den var fylld med julklappar, godsaker och massa fina julsaker. Jag är verkligen lyckligt lottad som har så otroligt fina föräldrar, och syster såklart! Längtar tills ni kommer hit. 
 

min jul

Mitt julfirande började strax efter halv sju på juldagsmorgonen. Vaknade av att barnen skrek av glädje när dom öppnade julklappar, och föräldrarna var också där och snackade. Gick upp och öpnnade mina klappar, fina smycken, en sjal och lie andra småsaker. Min favorit var mitt silverhalsband, så himla fint, vill alltid ha det på mig! När vi var klara med klapparna gick jag och la mig och somnade om in typ en timme. Gic upp och åt frukost innan det var dags att göra sig redo. Klädde på mig och fixade mig sen åkte vi till några vänner som bor i grannstaden. Väl där blev det massor av mat och godsaker, vi åt nog i över två timmar asså!
 
Strax efter fyra åkte vi hem här och barnen lekte i trädgården. Carmen jobbade under dagen och kom hem på eftermiddagen så på kvällen hade vi hemma mys med bara familjen. 
 
Att få fira jul i USA var absolut roligt, inte så jättespeciellt för mig eftersom min värdfamilj inte har nån stor släkt här som dom firar med. Det funkade jättebra ändå och jag hade en bra dag. På kvällen däckade jag totalt, var helt slut efter all mat.
 
Igår jobbade jag under dagen eftersom föräldrarna skulle jobba dom också. Lekte med barnens nya leksaker och spelade deras nya spel. På kvällen hämtade jag upp Anna och körde till Hollywood för bio med Josse. Vi såg This is 40, helt okej film med många skratt. Var hemma sent på kvällen så hoppade direk i säng. 
 

julafton

Min julafton har varit okej, rätt mycket som en helt vanlig dag eftersom man i USA inte firar jul på juldagen, alltså imorgon! Började förmiddagen med skype med fina familjen som visade upp sina julklappar. En och en halv timme senare var det avklarat och jag chillade, var nog fortfarande rätt sliten sen helgen. Åt lunch med barnen och pappan (mamman jobbade) och efter det stack vi iväg på lite "ävenyr". Vi körde till en kyrka där dom hade ett litet "petting zoo", några getter, en åsna, höns och kaniner som barnen kunde klappa och mata. Även jungfru Maria och jesusbarnet satt där utanför. 
 
Körde en sväng till några vänner för att säga hej och sen styrde vi uppför en kulle i granstaden som heter La Crescenta, hade fått tips om några galet dekorerade hus där. Snacka om galet, husen var rätt små, men FULLPACKADE med dekorationer. Det var saker som rörde på sig, snömaskiner och musik. Helt otroligt, man blev glad bara av att titta på det. Vi har något liknande i vår stad, men det huset och tomten är mycket större så det ser inte ut att vara lika mycket. Vill ta med mig detta amerikanska beteende hem och dekorera vårt hus i Sverige helt galet nästa år, är det okej mamma och pappa? 
 
Smög precis ut och la julklappar under granen, det är ju "tomten" som lägger dom där inatt så barnen fick inte höra mig!
 
Vill även passa på att önska alla nära och kära en riktigt god jul, hoppas att ni har haft en underbar julafton! ♥
 

 


supperclub weekend

Känns som att jag säger det ofta men fyyyyyy vilken underbart rolig helg jag har haft! Började med att jag och Anna sent i fredags kväll stack till Josse i Hollwood (väldigt ovanligt..). Självklart var det party som stod på schemat återigen. Vi förfestade hemma hos Josse innan vi tog oss ett kvarter bort till nattklubben Supperclub. Egentligen är åldergränsen 21 men om man är smidig och vet tricket blir man insläppt ändå. Har inte varit ute på nattklubb sen i maj så det var sjuuukt härligt att få dansa och dricka drinkar igen. Musiken var bra, sjukt bra djs som spelade och stämningen var bra. Snackade med en hel del roliga människor och tog till och med en tur upp i en VIP.soffa och dansade. Inte det lättaste att dansa i en soffa när man har typ 15 cm klackar, men det funkade. Tyvärr stänger klubbarna här vid två så då fick vi snällt gå hemåt. Efter en lång pratstund med säkerhetsvakten i Josses hus och lite snack med några andra killar somnade vi sött alla tre. 
 
Igår vaknade jag strax innan nio och det var bara att gå upp och piggna till. Vi hade bestämt att vi skulle handla julklappar, började liksom bli dags när det var den 22 december. Stack till The Grove och åt på The Cheesecake Factory och kollade runt på Abercrombie&Fitch (köpte en fin blus). Stack sedan till Target och fick fixat alla julklappar samt framkallat lite foton. När det var avklarat körde vi hem till Gabriella för lite häng med våra aupair-vänner. Isabelle fyllde år för ett tag sen så vi åt tårta. Kollade sen på Love Actually och jag passade på att ta en liten nap. 
 
Vid halv åtta tog vi med oss Gabriella och stack tillbaka till Hollywood. Handlade lite nudelwok med oss hem och åt och fixade oss innan vi började förfesta. Strax innan tolv gick vi till Supperclub (två dagar i rad, jag vet) och nu kan vi tricket bra och vakten kände igen oss så vi fick gå före i kön och kom in ganska direkt. Denna gången var ännu bättre än dagen innan. Musiken var riktigt bra, alla nya hits och vi hörde både Swedish House Mafia och Avicii. Träffade ganska snabbt på två killar från New York (rikingar från Upper East Side). Hängde med dem resten av kvällen och drack massa goda drinkar. Tappade i slutet av kvällen bort Gabriella men som tur var hittade vi henne efter en stund igen. Gick hem till Josse där både hon och Gabriella däckade. Killarna från New York var fortfarande med oss och föreslog efterfest i deras hotellsvit i Beverly Hills. Jag och Anna hängde på och vi tog en taxi till Beverly Wilshire för lite efterfest. Drack champagne och snackade och hade riktigt kul. Killarna är härliga och sjukt roliga. Var väl egentligen tänkt att vi skulle tillbaka till Hollywood men vi somnade sött i en säng och stannade där. Detta ledde till en walk of shame på the walk of fame imorse. 
 
Idag har vi bara chillat, åt goda mackor på ett café innan vi drog tillbaka för en powernap och tv-tittande. En riktig bakissöndag med andra ord. Kom hem för typ en timme sen och ser redan fram emot att sova. 
 
haha denna sista bilden mailade en av vakterna precis till mig. Vet inte varför vi tog en bild med honom, men kul att han skickade den iallafall. Allt kan hända i Hollywood!!!!

a sweet thursday

Bloggande inte igår, vi bakade lussebullar tills sent på kvällen så när det var klart hoppade jag direkt i säng och somnade. Har idag haft ännu en arbetsdag som bara har flugit förbi. Hängde självklart med Anna när jag var ledig, vi käkade sallad till lunch och när vi gick runt på Ralphs fick jag ett ryck att göra julgodis. Ville egentligen göra knäck men hittade inga formar som var tillräckligt små så bestämde mig snabbt för att göra Rocky Road istället, faktiskt ett av mina favoritjulgodis. 
 
Körde hem till mig och gjorde rocky road på typ fem minuter, bara att smälta choklad och slänga i jordnötter, marshmallows och milk duds och sen låta det stelna i kylen. Hämtade sedan barnen i skolan och lämnade Emma på painting class och tog med mig Stephan hem och gav honom mat samt tömde diskmaskinen. Lite senare hämtade vi Emma, och jag lämnade Stephan på karate. När jag och Emma kom hem läste vi en bok, sen kom pappan hem. Han stack för att hämta Stephan och jag hjälpte Emma att duscha och tvätta håret. Resten av familjen kom hem samtidigt och vi åt middag tillsammans. 
 
Nu ikväll har jag Emma och Carmen satt ihop ett pepparkakshus. Det gjorde jag alltid med min familj när jag var liten, och även om jag minns att det alltid blev lite tjafs kommer jag också ihåg hur kul det är, speciellt att dekorera! Vi fick ihop ett fint hus (det ska synas att det är hemmagjort och att barnen har hjälpt till!) och nu är det återigen kväll och snart dags att nanna. En dag kvar till helg!!!!
 

Rödtott

Har haft en bra dag, återigen. Anna kom hit strax efter tolv och vi gosade med kaninerna innan vi stack till "stan" och gick till trader joes för Anna ville ha några speciella kex. Efter det gick vi över till round table pizza för lunch. Blev en riktigt god sallad från deras fräscha salladsbuffé och två slicear pepperonipizza, gott! 
 
Efter det fick jag ett ryck så vi åkte till ralphs där jag inhandlade hårfärg. Har länge funderat på att bli lite rödare och idag var det dags. Vi åkte hem till mig och Anna satte i färgen. Blev nöjd med färgen, tänkte dock inte på att min utväxt var min normala hårfärg så den blev lite ljusare röd än resten av håret. r se hur det ser ut om ett par dagar. Kan bli så att jag färgar det igen så det blir lite jämnare. 
 
När håret var klart hämtade jag barnen i skolan och eftermiddagen flög förbi med alla vardagliga rutiner. Plockade upp pappan på vägen upp för vår gata. Det ösregnade nämligen imorse så jag skjutsade honom till jobbet och så gick han hem. 
 
Åt middag tillsammans nu ikväll, och nu myser jag i sängen med tända ljus och gossip girl igång på datorn. 
 
 

Älskar er

Lyckades komma över en gammal bild på världens bästa föräldrar. Saknar er så <3

ännu en dag i hollywood

Idag började dagen vid åtta, vaknade relativt utvilad efter att ha tagit igen en del sömn som uteblev natten mellan lördag och söndag. Åt frukost med Emmaoch fixade hennes hår. Resten av förmiddagen busade vi mest med kaninerna. Ååååh så söta dom är, mitt hjärta smälter varje gång jag ser dom. Världens mjukaste päls dessutom. Gav Emma lunch och lämnade sen hennes i skolan. 
 
Körde direkt hem till Anna och hämtade upp henne för att återigen sticka till Hollywood. Upptäckte på vägen hem igår att jag hade Josses pass i min väska. Svinstörigt men tänkte att det smartaste var att lämna tillbaka det så fort som möjligt. Det är hennes enda ID så hon behövde det också. Har nu kört dit tillräckligt många gånger att vi hittade helt utan gps:en...
 
Gav passet till Josse och snackade lite med henne. Hon hade dock blivit sjuk så det blev bara en lien stund. När det var avklarat stannade vi till på Subway för lunch innan vi körde hem igen. Lämnade av Anna hemma och körde hem och hann precis med ett avsnitt 90210 innan jag hämtade barnen i skolan. Kom hem och gjorde det vanliga med mat och läxor, sen var det simning som gällde. Gick som vanligt med Emma till lekparken och hon hittade en annan liten tjej att leka med medans Stephan simmade. 
 
Kom hem och gav bilen till pappan som tog med sig Stephan till avslutning med fotbollen. Fick undertiden besök av Jennifer, som pappan jobbar med. Hon kom med massa hembakade kakor och ett fint julkort (som jag faktiskt stod med på som en riktig familjemedlem!), så snackade en stund med henne. Dom andra tre kom hem samtidigt, mamman hade med sig sushi som jag åt till middag, himla gott och lyxigt såhär en måndag! Har precis skypeat med SaraG i ungefär en timme, sjukt vad tiden kan springa när man skypear. Tänke iallafall chilla lite och kolla 90210 igen innan jag ska sova.
 
åh dom är ju för underbara!
 
jag och fina Sara, saknar dig sååå!

Älskade, underbara helg

Har varit upptagen hela tiden och bloggen fick läggas åt sidan. Helgen påbörjades i fredags med bio med Anna. Hon kom hit på kvällen och åt middag med oss och sen stack vi till bion. Självklart skulle vi se the Hobbit. Vi var lite sena och stressade och upptäckte efter alla trailers att vi gått in i fel biosalongen, så dådet var bara att samla ihop våra saker och leta upp rätt salong. Filmen var lång, men riktigt bra och välgjord. Har egentligen aldrig varit nån sagan om ringen-tjej men nu är jag riktigt sugen på att kolla in triologin. 
 
Igår var jag upp vid åtta på morgonen. Det var nämligen en stor dag (speciellt för Emma), det var dags att hämta kaninungen som är hennes tidiga födelsedagspresent. Vi körde nästan en timme dit och pratade med kvinnan som skulle sälja den. Vi fick också gulla med systern till kaninen vi skulle köpa, och carmen kunde inte hålla sig så länge, så det slutade med att vi tillbaka hem med två kaninungar istället för en. Vi stannade till i djuraffären och i handlade allt som behövs. 
 
Anna kom hit på eftermiddagen och mös med kaninerna. Jag samlade ihop mina saker och fixade till mig, och sen stack vi till josse i Hollywood. Väl där blev det starbucks och en liten shoppingrunda innan vi gick till vegas seafoodbuffet för en sjukt god middag. Åt massa asiatisk mat, bland annat riktigt god och fräsch sushi. Blev chokladfontän till efterrätt. 
 
Mätta och belåtna gick vi hem till josse och gjorde oss i ordning för kvällen. Josse hade nämligen köpt biljetter till Stevie wonder and friends. Konserten var trevlig med massa uppträdanden och såklart Stevie wonder. När den var slut körde vi tillbaka till Hollywood och tog några drinkar hos josse. Efter ett tag kom hennes kompisar dit och vi hängde med dom resten av kvällen. Det var en sjukt otippad och väldigt random kväll, men gud vad kul vi hade! Allt kan verkligen hända i LA. Somnade vid halv sex på morgonen efter pizza och lite Skype. 
 
Imorse var gi tre zombies som vid tolvtiden vandrade till IHOP för en pankaksfrukost. Efter det var vi lite piggare och jag och Anna kände att det var dags att styra hemåt. Efter att ha varit fast i hissen en stund stack vi hem. Spenderade eftermiddagen hemma och kollade på film och gullade med kaninerna. På kvällen var vi på julkonsert i kyrkan, himla mysigt faktiskt. Nu är klockan typ tio och på grund av den sena gårkvällen är jag extremt trött, dags att sova!
 

gingerbread cookies

Onsdag återigen, som alltid en normal dag som rullat på med skola, läxor, mellanmål, simning och körning hit och dit. Hängde med Anna på dagen under mina lediga timmar, satt bara i soffan och kollade på TV och åt kinamat, mys! På eftermiddagen hämtade jag upp pappan från hans jobb på JPL, han skulle skriva in barnen för nya simlektioner och nästa periods simning för Stephan. När Stephan simmade var vi på lekplatsen och lekte lite så Emma inte skulle bli så uttråkad. 
 
När vi kom hem igen började vi med dagens projekt. Jag har sedan länge lovat barnen att vi skulle baka pepparkakor, och när jag var på IKEA igår köpte jag svensk pepparkaksdeg så idag bakade vi. Jag kavlade, barnen tryckte ut figurerna och sen fick jag lyfta upp dem försiktigt från bordet. Vi gjorde allt från hjärtan till snöflingor och renar och tomtar. Självklart var julmusiken på i bakgrunden. Det var riktigt mysigt faktiskt. 
 
Det blev pasta till middag när kakorna var klara, och till efterrätt blev det pepparkakor med glasyr på och för oss vuxna en kopp glögg. Kan inte fatta att jag har klarat mig utan det så länge, för fyy vad gott det är! Tog mig direkt tillbaka till soffmys med mamma och pappa. 
 
Fick en överraskning på posten idag också, ett superfint julkort från farmor och farfar. Tror det är någon av mina kusiner som tillverkat det, riktigt fint var det iallafall så det tackar jag för!
 

svennedag

Har blivit jäkligt mycket svenska saker och Sverige för mig de senaste dagarna. Har ju varit nästan helt utan sånt i över sju månader nu så det är väl okej då. Idag kom Anna till mig vid elva och när vi hade lämnat Emma i skolan körde vi mot Burbank för att besöka IKEA. Att gå in där var nästan som att vara hemma igen, det ser verkligen preciiiis likadant ut. Alla produkter har samma svenska namn som i Sverige, kul att se att till och barnområdet har samma namn ("Småland"). 
 
Vi gjorde självklart ett besök i restaurangen för köttbullar med mos, brunsås och lingon. Anna älskar det lika mycket som jag gör. Köpte ett doftljus som vi brukar ha hemma i Sverige och ett par nya tofflor eftersom mina gamla jag vann i julklappsspelet hos Emelie förra julen börjar bli lite slitna nu. Innan vi gick ut stannade vi till på swedish food market och jag handlade med mig glögg, pepparkaksdeg (ska baka med barnen imorgon), knäckebröd och en liten flaska julmust. Dom hade massa annat jag ville ha, typ varmrökt lax, sill, choklad, ballerinakex och annat skit. Ville dock inte spendera hela veckolönen så nöjde mig med litegrann. Kan ju alltid köra tillbaka en annan dag, det tog runt 20 minuter så inte så långt. 
 
Resten av dagen rullade på, Stephan var lite kaxig mot mig på eftermiddagen så jag sa till honom på skarpen. Han är inte van vid att jag höjer rösten så mycket så en liten tår tittade fram. Dock kände jag att det var nödvändigt, och resten av dagen har han varit snäll mot mig. Inte kul att man ibland måste vara den taskiga som säger nej eller skäller, men barnen måste ju lära sig hur man uppför sig och behandlar andra människor. Sålänge det händer så sällan som det händer nu är jag absolut nöjd. 
 
Just nu myser jag på mitt rum, pratade med Anna på facetime precis och nu har jag tänt mitt nya ljus och tänkte kolla ett avsnitt 90210 eller två innan det är dags att sova. 
 

Svenska traditioner i amerikansk skola

Har haft den lugnaste arbetsdagen idag, pappan var ledig och jag fick lite sovmorgon. Han stack sen iväg på ärenden och jag var med Emma. Idag gick vi till skolan eftersom vi inte hade nån bil, men det var faktiskt bara skönt så gjorde inte så mycket. Efter jag hade lämnat av henne mötte jag upp Anna och vi stack till pinkberry, var ju ett tag sen nu. Stack sen hem till mig och chillade och kollade på massa youtubeklipp. Hon har lite hemlängtan och mår inte så bra just nu så jag försöker muntra upp henne. 
 
På eftermiddagen gav jag barnen mat efter att pappan hämtat dom i skolan och sen stack vi till Stephans simning. Medans han simmade gick jag och Emma till lekplatsen och lekte. När vi kom tillbaka hem var jag i princip färdigjobbad för dagen. Hjälpte Carmen med maten och fixade lite efterrätt. Nu kollar jag serier på datorn och efter det är det dags att sova. 
 
En kul grej idag är att Emma kom hem från skolan med en luciakrona hon gjort och ett papper om svenska jultraditioner. Kul att dom iallafall lär sig något vettigt i skolan! 
 
 
 
 

svensk julmarknad

Idag vaknade jag strax innan nio och kände mig pigg och utvilad, härlig känsla! Idag var det svensk julmarknad i downtown LA, och självklart skulle vi dit. Stack strax innan tio och väl där mötte vi (jag och Anna) upp Gabriella, Isabelle, Christina, Josse, Nathalie och en annan svensk au pair som heter Johanna. Första gången jag träffade henne, supertrevlig tjej. 
 
På marknaden fanns allt svenskt man kan tänka sig. Paradis-askar, marabou, knäckebröd, nyponsoppa, KAVIAR, massa godis, glögg, semlor, köttbullar, räkmackor, gravad lax, lussebullar, pepparkaksdeg... Ja verkligen ALLT. Vi vandrade runt där i två timmar ungefär och vid tolv hade dom ett luciatåg med alla svenska luciasångerna, riktigt mysigt var det. Efter det var det dags att dra sig hemåt eftersom Anna skulle jobba på eftermiddagen. Och glömde nästan en sak, såg Anna Anka på marknaden, och även hon som är producent för Svenska Hollywoodfruar, lite coolt kan man ju tycka!
 
Jag och Anna stannade på In N Out för lite lunch innan vi körde hem. Min värdfamilj var på Chanukkah-party idag så jag var ensam hemma större delen av eftermiddagen vilket var rätt skönt. Skypeade med Bea och kollade på serier och julkalendern på datorn. Åt middag medd familjen när dom kom hem och nu är det läggdags om nån timme igen. Måndag och ny vecka med nya tag imorgon, känns bra efter en härlig helg!
 

fredag kväll-lördag kväll

I fredags kväll åkte jag och Anna mot Hollywood för att träffa Josse som är här nu i typ en månad. Lite party stod på schemat och vi korkade upp vin och annat smarrigt. Tanken var att vi skulle gå ut men vi kom aldrig så långt. Helt plötsligt var klockan jättemycket och det kändes inte lönt att gå ut. Lite folk kom och gick i lägenheten som Josse just nu delar med en annan svensk tjej som heter Nathalie. Vi hade iallafall en härlig kväll och vid tre hade vi fått nog och somnade sött alla fyra. 
 
Igår vaknade jag strax innan tio av att Josse kliade mig under hakan som en hund... Startade TVn och fastnade vid Harry Potter. Efter ett tag tog vi oss en dusch och klädde på oss för att gå och äta frukost. Vi vandrade till Sunset Boulevard och Aroma Café. Åt en supergod omelett och fick i mig lite välbehövligt kaffe. Vi bestämde oss för att åka till ett spa i korea town och vandrade tillbaka till tjejernas lägenhet för att ta lite saker och sedan köra. Spaet var så himla härligt. Var lite skraj innan för Josse berättade att alla går runt nakna där och man får inte lov att ha på sig bikini (självklart tjejer och killar var för sig), men det gick faktiskt bra. Chillade i ångbastu, vanlig bastu, bubbelpool, iskall pool och duschade och skrubbade. Kom ut vid sex och var helt sjukt rena. 
 
Vi åkte tillbaka till Hollywood och slängde på oss lite smink. Nathalie mådde inte bra så hon stannade hemma medans vi andra tre stack till japanska restaurangen Katana för lite middag. Trerätters japanskt satt riktigt fin! Vi blev bjudna på efterrätten eftersom som glömde en av våra förrätter, vi tackade och tog emot. Kom tillbaka till Josses lägenhet vid halv elva och satt och snackade lite innan jag och Anna packade ihop oss och drog hem. 
 
När jag kom hem möttes jag av vår julgran, så himla mysigt! Stephan låg på soffan bredvid granen och sov, så gulligt! Somnade rätt snabbt, var riktigt trött!
 


Underbar helg, uppdatering kommer snarast


thursday evening

Två normala dagar har nu passerat, har jobbat som vanligt och allt har rullat på. Har såklart varit på gymmet och tränat också. Idag hade jag mina lediga timmar på förmiddagen istället för på eftermiddagen eftersom Emma började tidigt för dom skulle se nån pjäs som sexorna framförde. Fick lite smått panik igår då nästan hela familjen har fått magproblem på ett eller annat sätt. Mina små söta flaskor med handdesinfektering är nu mina bästa vänner, jag vägrar bli magsjuk!! Verkar dock som att det är borta nu. När min värdmamma sa att det går nåt sånt virus i LA just nu fick jag rysningar, jag vill absolut inte ha några såna baciller!!!
 
Idag hade Emma en målningslektion på ett ställe som heter Fine Art Classes som ligger här i stan. Hon älskar att måla och målar flera gånger i veckan här hemma så nu var det dags att göra något åt det, så hennes nya sak är målningslektioner en gång i veckan då hon får lära sig nya tekniker och sånt skoj. Fick ta med det hon gjorde hem idag, en riktigt fin bild av en fågel, ska se om jag kan fota och lägga upp. Blev faktiskt rätt imponerad, för att vara fem år gammal är hon superduktig. Finns tydligen en del konstnärer på mammans sida av släkten så är kanske inte så konstigt. 
 
Nu är det snart dags för mig att sova. Imorgon är det fredag och på eftermiddagen blir det swim race. I helgen ska jag och Anna åka till Hollywood och hälsa på Josse och förhoppningsvis festa till det lite, ska bli så kul!!!
 

Världens vackraste tjejer


december 4th

Har haft en bra start på veckan, igår gick jag på spinning på min lediga tid och shit vilket bra pass! Instruktören var extra tuff, rummet var fullt och jag körde stenhårt. Var dyngsur av svett efteråt och det kändes bara så himla bra. På eftermiddagen hämtade jag barnen, gav lite mat och kickade igång läxläsningen innan det var dags för simning. På kvällen kom Carmen hem och var sjuk, så vi andra åt middag uan henne. Innan jag somnade kollade jag in senaste avsnittet av the walking dead, så jäkla bra serie. Det enda störiga är att detta avsnittet var mid season final och nu måste jag vänta tills februari på nästa. Såklart var det mitt i nåt riktigt spännande också...
 
Idag är det tisdag och jag börjar känna igen LA igen när solen skiner och det är lite varmare. Besökte även idag gymmet, även om jag verkligen inte ville. Kändes så bra efteråt. Blev peppad av killen på crosstrainern bredvid mig, han körde så hårt att jag också ökade takten lite och på så sätt brände några extra kalorier. 
 
Hämtade mina små solstrålar i skolan och började den vanliga eftermiddagsrutinen med mat och läxor. Ska också tillägga att jag har hunnit med tre stora maskiner tvätt idag också, så nu är barnens garderober och lådor fyllda med rena kläder igen. Lämnade Stephan på karaten och tog med Emma till trader joes för att handla hem lite småsaker vi behövde. Pappan ringde vid halv sju och berättade att han blev sen, och mamman jobbade också sent idag så jag tog hand om kvällsrutiner och middag och det gick strålande. Barnen är så mycket snabbare och enklare mot mig än vad dom är mot sina föräldrar. När de kom hem vid åtta var båda barnen mätta, duschade, klara med läxor och hade borstat tänderna. Det händer nästan aldrig att dom är klara så tidigt. Läste en bok för Emma och gick sen in på mitt rum och påbörjade en årsberättelse. Detta året har varit väldigt speciellt. Därför ville jag skriva ner allt, tänkte lägga ut det i några inlägg här i bloggen lite senare. Nu är klockan snart halv elva och jag tänkte kolla ett avsnitt av nån kul serie innan jag somnar. 
 

Julbak

Helgen fortsatte och avslutades i chillandets tecken. Jag vaknade strax innan tio och spenderade morgonen med att titta på svenska julkalendern, sååå glad att jag kan titta på den på webtv här! Hittills gillar jag den, och jag älskar att spökena spelas av samma skådespelare. Har också tittat på solsidan och lite andra serier. Regnade nästan hela dagen idag så hade inte direkt nån lust att gå ut..
 
På eftermiddagen bestämde jag och Emma oss för att baka. Självklart blev det lussebullar. Fick baka med torrjäst eftersom det knappt finns färsk jäst här, men det gick preciiiis lika bra och bullarna blev supergoda. Åt sen dom  efter middagen idag och hela familjen älskar dom, mamman sa efter första tuggan att hon vill ha receptet. 
 

Chilldag och bio

Har haft en riktigt chill början på helgen. Igår jobbade jag knappt under dagen eftersompappan var ledig från jobbet. Tog Stephan till simningen på eftermiddagen. Hände en sak som var lite rolig. Coacherna och livräddarna tog upp alla barnen ur poolen typ fem minuter innan stephans tid var slut eftersom någon hade sett en blixt, och blixtar och vatten är ju som ni vet ingen bra kombination. Fem minuter senare hörde jag av någon i lobbyn att det inte alls var någon blixt, utan blinkande ljus från rose bowl football stadium som ligger några hundra meter därifrån. Kunde inte låta bli att fnissa för mig själv. Dock är det ju bra att dom tog ur barnen så snabbt, för om det nu hade varit en riktig blixt hade det faktiskt varit farligt. 
 
Efter det stack vi till Round table pizza för pizza party med Emmas fotbollslag. En slags avslutning med pizza, tårta, bus och utdelning av troféer. Åt några slicear pizza och pratade lite med föräldrar. Efter ett tag ville jag dock bara hem, sjukt mycket folk, riktigt varmt och ungar överallt! Vid sju stack vi hem och då chillade jag på mitt rum framför en film. 
 
Idag har jag knappt gjort någonting på hela dagen. Det har regnat så var inte ett dugg motiverad att end gå utanför dörren. Hann dock med en himla massa skypeande, både med mamma&pappa, hanna och bea, det kallar jag effektivt! Mös lite med barnen framför tecknad film på eftermiddagen och sen åt vi middag allihopa tillsammans när mamman hade kommit hem. 
 
Nu ikväll har jag gjort något som jag aldrig trodde jag skulle göra i hela mitt liv. Jag gick på bio helt ensam! Kändes lite skumt men sen tänkte jag ;hur mycket pratar man egentligen under filmen? Och varför måste man alltid gå med någon annan? Jag såg såklart breaking dawn part 2, och såhär i efterhand är jag så sjukt glad över att jag gick, för shiiit vad bra den var! Har läst boken men hade glömt hur spännande den är. Verkligen värt att se, och nyttigt för mig skälv att gå ensam. Nu är klockan snart halv ett, kom hem för en stund sen och nu är det nästan dags att sova. Ska försöka att undvika att se avsnitt två av julkalendern tills imorgon, rätt ska vara rätt! 
 

 

RSS 2.0