Healthy day

Idag har jag varit himla hälsosam. Började min lediga stund med ett hårt spinningpass. Jobbade sedan på som vanligt under eftermiddagen och gjorde läxor med båda barnen. Stephan fick skippa simningen idag eftersom han hade ont i örat, så vi tittade på Emma när hon simmade och Stephan gjorde lite läxor. Tog in Emma i duschen snabbt innan vi stack och hämtade pappan på jobb. Körde direkt till bikramyogastudion där jag släpptes av för ett 90-minuterspass. Det var min första gång, och det var riktigt intensivt. Spännande dock att göra yoga i 40-gradig värme. Kom ut efter passet med genomblöta kläder. 
 
När jag kom hem hängde jag mina svettiga kläder och yogamattan på tork och slängde mig i duschen. Åt sen middag som satt riktigt fint, hade inte ätit något alls sen klockan två på grund av yogan. Är helt slut i kroppen efter dagens båda träningspass, ska bli spännande att se hur det känns imorgon!
 

lördag @warner brothers studios

Hade en bra jobbvecka utan några större överraskningar. I fredags stack jag och Anna till Josse för suhsimiddag och chill. I lördags hade jag och Anna bestämt att vi ville göra något kul för en gångs skull, istället för att bara dega. Vi köpte därför biljetter till en VIP studio tour på Warner Brothers Studios som ligger i Burbank, cirka en kvart från där vi bor. Rundturen varade i cirka två och en halv timme, och oj vad det var värt det! Vi fick se det mesta, massa scener från Pretty Little Liars, Hart of Dixie, 2 broke girls, Vänner och The Big Bang Theory. Fick också gå in i soundstudion där The Big Bang Theory spelas in, med Pennys lägenhet, Sheldon och Leonards lägenhet och trapphuset med den söndriga hissen. Sjukt cool! Såklart fick man inte fota inne i den studion.
 
Fortsatte turen till deras museum, en hel våning fyllt med en massa saker och kostymer från Harry Potter, såklart rådde det fotoförbud även där inne. Satte mig på pallen för sortering och hamnade i Slytherin, hmm... Fanns även kostymer från the Hangover, The Big Bang Theory, Batman och halloweenkostymerna från Pretty Little Liars. 
 
En annan sak vi fick se var deras bilutställning, med en komplett samling av Batmobiler, rymdfärjan från The Big Bang Theory, den magiska bilen från Harry Potter och lite annat. Var också inne på Central Perk från vänner. Vi hade sån tur att vi hade tid att sätta oss i soffan och ta bilder, tydligen brukar man inte få det eftersom det tar för lång tid. Sjukt att sitta i samma soffa som använts i tre säsonger av den riktiga tv-serien. Som ni säkert förstår var vi sjukt nöjda med vår dag och att vi åkte dit. 
 
Efter WB åkte vi hem till mig och åt middag och jag samlade ihop lite saker, sen åkte vi till Anna där hon samlade ihop lite saker innan vi åkte till Josse igen. Utgång stod på schemat och det blev en normal kväll på SupperClub, tur vi känner vakten nu för där var så mycket folk att dom egentligen inte släppte in någon, men såklart lyckades vi snakea oss in. Gratis drink från bartendern gjorde kvällen lite bättre. Tyvärr var dock musiken dålig igår vilket var ett litet minus. Avslutade med Juicy Burger innan vi däckade. 
 
Idag har jag och Anna haft en chilldag med TV hos Josse, lunch på the Cheesecake Factory och filmmys i min säng. Avslutade kvällen med pannkakor och te och Anna lämnade precis mig.
 

Martin Luther king day

Idag var det helgdag och barnen var lediga från skolan. Även pappan var ledig vilket innebar att jag i princip också var ledig. Stephan hade två kompisar här på play date så dom underhöll sig själva rätt bra. Jag spenderade en till tid i solen på terassen med en bok, så skönt att kunna sitta och sola i shorts i januari! Lyssnade också på när min fina bea pratade i radio, hon fick till och med till en liten hälsning till mig, det ni! 
 
På eftermiddagen tog jag barnen till rose bowl för lite simning, dom är så duktiga båda två. Nu kom jag hem frö en stund sen efter att ha ätit sushi med Anna, äter det flera gånger i veckan nu men det är ju så gott. Hade lätt kunnat bo i Japan och äta sushi alltid. Vi avslutade med fro yo på pinkberry, är där så pass ofta att killen som jobbar där säger "welcome back" när vi kommer in och frågar hur det går på jobbet och sånt (vi har berättat vår historia för honom). 
 
Så kan det se ut när barnen går loss i sitt rum! 

En rolig helg

Precis som jag skrev somnade jag tidigt i fredags och igår var jag uppe vid åtta och åt frukost med familjen. Vid halv tio körde jag till Eaton Canyon i Pasadena för aupairmöte. Resten av familjen åkte iväg på en liten tripp så var ensam hemma i helgen. Aupairmötet bestod igår av en hajk vid vattenfallet i Eaton Canyon. Superfint var där och vädret var på topp med 25 grader och sol så det var en härlig hajk på cirka två timmar. Träffade en dansk aupair jag inte träffat innan som var supertrevlig. Anna var sjuk kvällen innan så hon tog sovmorgon och skippade mötet. Hämtade dock upp henne efteråt och stack till california sciencenter där vi mötte upp Luisa för att än en gång se rymdfärjan och imax. Såg en film om Arktis, riktigt intressant faktiskt! Tog oss efter det hem till mig där jag packade en väska. Körde sen Anna hem innan jag stack till josse. 
 
Vi åt sushi till middag (inget ovanligt vid detta laget) innan vi fixade oss och blandade massa drinkar och förfestade med gamla godingar i högtalarna. Gick sen en runda till supperclub som tyvärr inte var så bra igår, alldeles för mycket folk. Efter en runda på en bar bredvid klubben gick vi strax innan två hem. Josse lagade nattamat som vi åt innan vi somnade. 
 
Imorse vaknade vi rätt tidigt och chillade nån timme och åt riktigt god frukost. Kände sen att vi var tvungna att ockult och göra något eftersom vädret var så fint så vi stack en runda till Santa Monica där josse shoppade lite och jag tittade på. Bann också med en god lunch i solen. Vid fem lämnade jag josse hemma hos henne och hämtade mina saker innan jag styrde tillbaka mot mitt hus. Kom hem och packade upp mina saker och lite sånt innan familjen kom hem, sen åt vi middag tillsammans och pratade om vad vi gjort i helgen. Nu håller jag på att titta på pitch perfect. Imorgon blir det en lång arbetsdag då det är Martin Luther king day så barnen är lediga från skolan. 
 

Chill fredag

Vaknade av Emmas gråt imorse. Hon var helt förkrossad över att hon inte fick gå till skolan idag eftersom hon var sjuk. Hon älskar verkligen skolan och tanken på att hon inte skulle få gå dit idag gjorde henne så ledsen. Tog in henne i mitt rum och mös lite i sängen så hon lugnade ner sig. 
 
Hade en lugn jobbdag idag eftsom pappan var ledig, lekte lite med Emma och läste böcker varvat med Skype och lite chill med mig själv. Annars har inte så mycket hänt, nu sitter jag på mitt rum och kollar på tv-serier. Blir säng tidigt ikväll, aupairmöte imorgonbitti! 
 
Har också fixat lite med min scrapbook idag, hade glömt hur kul det är! 

Vilodag

Idag vaknade jag med en fruktansvärd träningsvärk efter gårdagens pass med Lars. Det är jobbigt bara att komma ur sängen, plocka upp något från golvet eller gå på toaletten. Därför kändes det naturligt att jag tog min vilodag från gymmet idag. Hade nog inte fått mycket gjort ändå när jag inte ens kan gå normalt. Bjöd istället över Anna på min nylagade blomkålsgratäng. Satt riktigt fint i magen ska ni veta! Idag kom värmen tillbaka så vi satt ute och solade i shorts på min baksida fram tills jag skulle hämta barnen. 
 
Hade som alla andra onsdagar simning idag, dock bara för Stephan eftersom stackars Emma har fått en otäck hosta så jag höll henne ur poolen idag. Kom hem till ett upplyst hus med båda föräldrarna hemma och maten på spisen. Facetimeade lite med josse och Brandon innan det var dags att äta, och nu ska jag börja kolla igenom läxan till min weekendclass som är i februari. 
 

Hård träning

När jag var ledig idag hämtade jag upp Anna och åkte till west Hollywood för träning med josse och hennes personliga tränare Lars på fortune gym. Hämtade josse och satt utanför gymmet och snackade med några killar som tränar där innan Lars kom och det var dags för vårt pass. Fy fan säger jag bara! Det var ett av de hårdaste passen någonsin. Han lät verkligen inte oss ge upp eller vila. Först styrketräning där vi bytade mellan tre olika stationer, och sen intervallträning med kondition. När vi gick ut för att stretcha höll Anna på att svimma så hon fick ligga ner på marken ett tag. Antagligen var det en kombination av dålig ätande, liten förkylning och för hård träning. Det kändes iallafall så jäkla skönt, och jag känner redan av träningsvärken. 
 
Hämtade Emma i skolan och följde Stephan till hans tennis. Körde hem och åt lite innan det var dags att hämta Stephan. Gav honom mat och sen var det dags att köra honom till karaten. På vägen hem stannade jag på starbucks och köpte kaffe till mig och Anna. När vi kom hem kom Anna över med sitt värdbarn och lekte lite med oss, och sen var min arbetsdag över och det var dags för mig att ta en lång dusch som jag inte haft tid med innan. Tänkte nu titta på pretty little liars och sen sova! 
 
En halvdöd tjej utanför gymmet idag

Två månader kvar

Idag har det varit en bra måndag. Stack till gymmet och gick på ett spinningpass när jag jag var ledig under dagen. Instruktören gjorde det mycket roligare och lättare för mig genom att spela massa swedish house mafia och avicii, snacka om att inspirationen var på topp! Anna kom hit när jag kom hem, och sen hängde vi ett tag och tog en snabb kaffe på starbucks innan jag hämtade barnen i skolan. Kom hem och fixade mat och läxor och sen stack vi till simningen. Väl hemma igen var båda föräldrarna hemma så vi åt middag och lite sånt, och nu chillar jag som vanligt framför datorn. 
 
Angående rubriken så är det idag exakt två månader kvar tills min fina familj kommer hit och hälsar på, längtar så himla mycket!! 
 
Bild från nyår, jag och bästa Anna! 

Söndag, igen!

Så var man här igen, söndag kväll och snart läggdags. Suger som vanligt på att blogga, får bli ett lite försenat nyårslöfte att försöka bli bättre på det. Tänkte iallafall berätta om min helg. 
 
Avslutade jobbdagen i fredags vid halv sju och åt middag med familjen innan Anna hämtade upp mig och vi stack till josse. Åt lite sushi och drack öl (ja jag drack öl, och det var gott!) Innan vi gick en runda till supperclub. Det var inte den galnaste utekvällen direkt, vi drack några drinkar och dansade lite samt pratade med roliga människor. Gick sen hem till josse och somnade skedandes med Anna. 
 
Igår gick vi upp vid tio och chillade innan vi gick till hard rock café för frukost/lunch. På vägen dit mötte vi Elin, josses kompis som jag inte träffat sen i somras, kul att se henne igen! På eftermiddagen följde vi med josse som smakråd när hon skulle bestämma hur hon ville ha sitt hår på golden globe galan som hon var på idag. Åkte tillbaka till josses lägenhet och fixade oss innan jag och Anna stack till Santa Clarita för middag med de andra aupairerna. Christina är klar med sitt år nästa vecka så det var dags att säga hejdå. Träffade två tjejer jag inte träffat innan så det var trevligt. Avslutade kvällen med bio, vi såg haunted house, en parodi på paranormal activity. Inte världens bästa film men helt okej. Sov hemma inatt och idag har jag haft en typisk söndag, det vill säga en riktigt lat dag så nu är jag redo för en ny vecka! 
 
Njöt av solen igår, josse har världens roligaste museum utanför sig, haha! 

Back in business

Sååå himla skönt med rutiner igen!! Barnen går i skolan, och jag umgås med vänner, chillar och sticker till gymmet. Precis som vanligt och jag tycker mycket bättre om detta än att vara med barnen heeeela dagarna. Alla sporter och aktiviteter har också dragit igång så det är full rulle med allt igen, härligt! Det enda som fattas nu är mitt pluggande, men det kommer om några veckor. 
 
Igår när jag var ledig hängde jag med Anna och luisa. Vi stack till min grannstad montrose för att kolla in något som vi helt missat, en tysk korv/charkaffär som också säljer massa europeiska produkter, till min stora glädje även en hel del svenskt, bland annat knäckebröd, sill, lingonsylt och godis. Köpte med mig lite av varje hem. Precis bredvid ligger ett europeiskt bageri som har semlor och prinsesstårta, men dom har självklart stängt på måndagar. Får helt enkelt dra dit en annan gång! 
 
Idag drog jag till gymmet och brände lite fett, skönt att komma dit igen! Körde sen hem och lagade lunch och slappade framför tvn. Hann till och med sova en stund innan jag hämtade barnen. Nu ikväll har jag varit hos Anna och kollat nya avsnittet av pretty little liars och smaskat på massa tyska godsaker samt kettle corn. En mysig kväll med min bestie helt enkelt! 
 
 
 
Förresten, igår var det exakt åtta månader sen jag lämnade Sverige för USA. Detta innebär att jag endast har fyra kvar. Helt sjukt vad läskigt fort tiden har gått! 
 

Helgen som gått

 
Har som vanligt haft en bra helg. Jobbade hela dagen i fredags och när jag var klar och hade ätit middag med familjen stack jag på bio med Anna. Vi såg les misérables, vilken underbar film! Den var 2,5 timme lång men tiden sprang iväg. Rekommenderar verkligen den filmen, riktigt bra! Åkte sedan hem och somnade ganska snabbt. 
 
Igår chillade jag på morgonen, åt frukost och satt ute i solen. Gällde att passa på när det var så varmt och skönt. På eftermiddagen hämtade Anna upp mig och vi stack till griffith park med hennes värdbarn. Eftersom att hon jobbade. Lilltjejen fick rida ponny och sen åkte vi med ett litet tåg. Körde sen till Santa Monica för en sen lunch på piren. Gick en runda på stranden innan vi sen körde hem. Väl hemma packade jag mina saker och fixade mig lite. Så fort Anna hade slutat hämtade jag upp henne och vi stack till Hollywood och josse. 
 
Tanken var att vi inte skulle gå ut, och vi gick till vegas seafood buffet för middag. På vägen hem fick vi ett infall och bestämde oss att trots allt gå ut. Kom hem till josse och gjorde oss i ordning samt drack några drinkar och lyssnade på musik. Vårt älskade supperclub levererade ännu en gång med en galen natt, och vi avslutade med efterfest hemma hos josse. Vaknade strax efter tio imorse och körde hem en stund senare. Stannade för lite mat från subway. Resten av dagen har jag slappat i soffan och skypeade lite med bea. En riktig söndag med andra ord! 
 
Ö
 
 

california love

Har haft en riktigt chill arbetsdag. När jag gick upp låg Emma fortfarande och sov, och Stephan satt lugnt och spelade wii. Vi chillade en stund och Emma vaknade. Hanna ringde på skype så snackade med henne en stund också. Fixade sen frukost åt oss och åt i lugn och ro. Efter frukosten var det påkädning och tandborstning som gällde, sen packade vi in oss i bilen. Hämtade upp Anna och stack sen till lekparken vid Rose Bowl. Barnen älskar den lekplatsen och just idag var där smockat med barn i alla olika åldrar. Barnen sparng runt medans jag och Anna njöt av solen (höll självklart koll på barnen hela tiden). Blev endast några pauser för snack, vatten, torka tårar och knyta skor. Vi stannade i över två timmar och barnen hade verkligen superkul. Helt underbart att kunna sitta i linne och sola i januari månad, älskar California!!
 
På vägen hem lämnade vi av Anna igen och sen stack vi hem och åt lite lunch. Hade sen lite läxläsning innan jag lämnade av Emma på hennes painting class. Gjorde matte med Stephan medans Emma var borta, och strax över en timme senare hämtade vi Emma för att sen lämna Stephan på karate. När vi kom hem lekte vi med kaninerna och Emma läste lite för mig. Sen spelade hon sitt princess-spel på wii och jag tömde diskmaskinen och småplockade lite. Sen kom pappan hem och min arbetsdag var slut. Åt middag tillsammans och så var denna dagen snart över. Känns som att tiden går fortare och fortare nu, rätt som det är kommer jag sitta på flyget mot Sverige igen, läskigt!
 
Helt sjukt hur nära vänner man kan bli på bara några månader. Anna är definitivt det jag kommer sakna mest med LA!

bilder från the rose parade


nyår 2012-2013

Känns som att min blogg just nu är en festblogg, har ju blivit en del av det på sistone. Nyår var inget undantag! Åkte till Josse i söndags kväll med Anna för lite filmmys med mat från InNOut. Somnade sött och vaknade pigga och utvilade i måndags. Tog oss till Runyon Canyon för en timmes hike med Josses PT Lars, sjukt trevligt och fint väder var det. Efter att vi fått motion stack vi till Beverly Center för lunch och klänningsjakt. Jag hittade snabbt en fin klänning från Forever 21 (billigt och bra!) och sen hittade den andra två också något att ha på sig. 
 
Kom hem till Josse igen efter ett kort stopp i en liqour store och började duscha och fixa oss. Tog en paus för att tillsammans med Anna hämta upp biljetter till klubben vi skulle till. Beställde hämtmat till middag, Pad Thai är inte direkt det glamourösa man är van vid på nyår, men det var riktigt gott och funkade bra. Blev upphämtade av Marty som vi skulle till klubben Colony med. Fick VIP-band med fri bar och lyckades haffa en flaska vodka. Satt först vid ett bord ett tag och flyttade oss sedan till ett ståbord. Eftersom vi stod upp dansade vi en del och helt plötsligt började DJn räkna ner till et nya året. Firade med kramar och pussar åt alla håll och hade sen roligt tills klubben stängde två timmar senare. Lite efterfest hos Josse och jag somnade vid fem på morgonen. 
 
Vaknade 45 minuter senare av att Anna väckte mig och sa att det var dags att dra. Vi skulle nämligen se The Rose Parade i Pasadena. Hennes värdfamilj hade gett oss superbra biljetter så vi kunde inte säga nej. Eftersom paraden börjar klockan åtta var det bara att gå upp tidigt. Paraden var trevlig, kul att se hur sjukt mycket energi och tid dom hade lagt ner på sina fina vagnar. Var även ett gäng marching bands med, och ett par som gifte sig på en vagn. Grät till och med en skvätt när en militär återförenades med sin lilla son, så himla fint!! När paraden var över gick vi till en jaktklubb för lite mat, blev chili som tyvärr inte var det godaste jag ätit. Gick sedan heeela vägen tillbaka till Annas bil och fick skjuts hem. Hann med att borsta tänderna, byta om och låsa dörren innan jag däckade och sov i nästan fyra timmar. Min värdfamilj var inte hemma så hade ingen jag var tvungen att vara social mot. 
 
När jag vaknade vid fem åt jag lite och tog på mig pyjamas och bäddade ner mig i sängen. Resten av familjen trillade in vid åtta, och mindre än en timme senare sov jag sött igen, längesen jag var så sliten!!
 
Idag har jag jobbat hela långa dagen. Har haft en hemmadag med barnen med spel och lek. Blir likadant imorgon och på fredag, sen är lovet äntligen över och vi går tillbaka till våra vanliga rutiner. 
 
Gott nytt år på er, hoppas att ert nyårsfirande var riktigt bra!
 
 

RSS 2.0