my birthday

Började dagen med att skypea med Anna, Louise och Tessie. Så kul att prata med dom, det var ju inte igår! Fortsatte med att köra Emma till skolan. När jag&Stephan kom hem igen kom Stephans kompis Ted hit, och dom lekte hela dagen så jag hade det rätt lugnt. Skypeade länge med min fina lillasyster, vilket var kul som vanligt. På eftermiddagen körde jag Stephan till karaten innan jag hämtade Emma i skolan, hennes sista dag idag. När vi kom hem hoppade vi i poolen och simmade runt ett tag. Till middag åt vi riktigt god pizza. Pizzorna här är förresten sjukt stora, blev proppmätt på två slicear!! Efterrätten var såklart tårta, dagen till ära. Tårtan valde jag ut på Porto's igår. Det blev en riktigt chokladig sak med lite hallon i. Den var så himla mäktig, men fruktansvärt god!
 
 Min fina fina tårta!
 
 Födelsedagsgrisen och tårtan
 
 
Alla lagren, ckoladmousse, chokladtårtbotten och hallonsylt. Mäktigt!!

20

Äntligen är min 20-årsdag här! Ikväll firar vi med choklad/hallontårta :)
 

suits

Har hittat en ny serie att bli beroende av, nämligen suits. Har inte hunnit se många avsnitt men bra är det iallafall!!


26/6

Dagarna rullar på precis som vanligt utan att något alltför spännande händer. Håller på att lära barnen svenska, änsålänge kan dom räkna till tre och säga mjölk, hej, tack, snälla och sluta. Dom lär sig fort, och det låter så himla kul när dom pratar!
 
Förvånas över hur mycket mitt hår bleks i den starka solen här, var riktigt mörkhårig för bara ett tag sen, nu vet jag inte riktigt vad jag har för hårfärg. Får ta tag i det och köpa lite hårfärg och fixa till det här hemma. Behöver en riktigt bra hårinpackning också för solen och badandet gör mina toppar torra och risiga. Var är min privata frisör när jag behöver henne?!
 
 
hade ju suttit fint med den hårfärgen igen!

monday

Ny vecka idag, sjukt vad tiden flyger iväg! En heeeeelt vanlig måndag som spenderades med båda barnen hemma. Frukost, lek, spel, wii, lite läsning och skrivning, lunch och lite film. Vid fyra var det dags för simskola, båda två skötte sig exemplariskt och lyssnade på mig. Självklart simmade dom jätteduktigt och jag var nöjd. Tillbaka hemma var det påklädning och lite mys i soffan innn föräldrarna kom hem och jag var ledig.
 
en del av poolen där simskolan hålls, massor av barn som springer omkring överallt.

helg

Har inte bloggat så flitigt på sistone så nu ska jag försöka dra igenom helgen!
 
Fredag: Började dagen med att köra på freewayn för första gången. Med vägdirektioner från min värdpappa gick det jättebra, kändes dock lite ovant attköra på en femfilig väg men det gick strålande! Körde till DMV i Glendale för att göra min uppkörning, var lite nervös eftersom en annan au pair hade varnat mig för att inspektörerna är sura och otrevliga. Jag hade dock turen att få en trevlig man som snackade heela tiden. Han hade ungefär hundra frågor om körkort och körning i Sverige, och jag svarade så gott jag kunde. Tio minuter senare var vi tillbaka och jag var godkänd. Har alltså numera två körkort, ett svenskt och ett amerikanskt. Efter det åkte vi till Portos, som är ett bageri/konditori och köpte en massa godsaker. Vi svängde äver förbi teatern och anmälde Stephan till acting camp senare i sommar. Resten av dagen tog vi det lugnt här hemma och på kvällen tittade vi på Spy Kids allihopa.
 
Lördag: Gick upp och gjorde mig i ordning innan jag och Carmen åkte iväg. Jag skulle på aupairmöte i Santa Monica och hon skjutsade mig dit. På vägen skulle hon bara in om på ett sjukhus där hon jobbar och fixa nåt. Hon är dialysläkre så såg en massa människor som satt och fick dialys,usch vilken tur att jag och alla jag känner slipper det för det såg inte särskilt kul ut! Jag var i Santa Monica en stund innan mötet och passande nog låg en stor galleria mitt emot restaurangen där mötet skulle hållas, så jag gick in där och slog ihjäl tiden. Köpte en blommig klänning på Forever 21, men annars tittade jag bara. Vid halv tolv gick jag över gatan till Marias Italian Kitchen och träffade dom andra aupairerna och vår AD. Åt pasta carbonara och det var såååå gott!! Man kunde beställa hel eller halv portion, beställde en halv vilket var perfekt. Snackade om att åka till Malibu nån gång i juli, och snart blir det nog även Universal med några av dom andra tjejerna. Åkte med AD-Claire hem eftersom hon bor ca tio minuter från mig.
 
Tillbaka hemma såg jag paketet jag berättade om i inlägget under. De andra skulle iväg på poolparty så blev ensam en stund i huset. Passade på att vila lite innan det var dags att göra sig i ordning. Vid halv sex kom en som heter Harold och hans fru (har glömt hennes namn) och hämtade upp mig och vi åkte mot Santa Clarita för lite midsommarfirande. I Santa Clarita bor den svenska aupairen Gabriella som hade bjudit hem mig. Hon bor med sina två värdpappor, deras son Trent och tvillingarna Sidney och Claire. Harold är den ena pappans bror. Några grannar kom också in och vi åt sill, potatis, skagenröra och grillat. Det bjöds på snaps och svenskt snacks. Till efterrätt blev det en supergod jordgubbstårta. Hade verkligen en jättetrevlig kvälloch det var skönt att prata svenska med någon som inte är på skype. Åkte med Harold och frugan hem också och somnade mätt och nöjd.
 
Idag: Vaknade kvart över nio och en stund senare blev det lite skype med familjen. Strax efter tio åkte mina värdföräldrar ivägpå fet och jag började jobba. Det var redan sjukt varmt så jag och barnen hoppade i poolen där vi sen simmade runt ett tag, ,sjukt skönt. Efter det gick vi in och spelade lite wii, och sen satte sig barnen och spelade dator. Vi åt lunch och sen började vi bygga med bärlor på pärlbrickor. Älskade det när jag var liten och det är fortfarane kul Jag gjorde en svensk flagga och en pacman. Håller på att lära barnen lite svenska, låter så roligt när dom pratar! På eftermiddagen kom föräldrarna tillbaka och jag chillade lite på mitt rum. Sen hoppade vi i poolen allihopa och plaskade omkring ett bra tag. Har precis tagit en dusch och om en stund blir det nog middag. Har haft en riktigt härlig helg och ser fram emot veckan, på torsdag fyller jag ju 20!!
 
Min midsommaroutfit, nya klänningen som jag köpte på forever 21 för 23 dollar

paketleverans

Igår när jag kom innanför dörren möttes jag av en grön låda. Det var ett paket till mig från min älskade familj. Slet upp det direkt och hittade en stor påse med hemmakvällgodis, noga utvalt av min fina lillasyster. Fanns också två stora marabouchoklad, en svensk fotbollströja med mitt namn på, ett par solbrillor, flipflops, en tidning och försvarets hudsalva (domkänner verkligen mig!) Blev så himla glad, det kom precis lagom till min födelsedag som är på torsdag. Såg sedan att moster Kerstin hade lämnat en liten hälsning på undersidan och blev ännu gladare. Barnen har smakat på godiset och dom gillade det, så får försöka gömma det nu innan dom äter upp det!
 
 
 

jadå

Klarade uppkörningen galant idag! Man fick ha 15 "errors" och jag hade två, så blev utan tvekan godkänd. Så himla skönt att ha det avklarat :D

june 21st

Bloggade inte igår, så kan kort berätta vad som hände då. Var hemma med båda barnen på dagen, på eftermiddagen  körde vi till Rose bowl då det var dags för simning igen.
 
Imorse lämnade jag och Stephan Emma i skolan, sen körde vi till Hahamonga park och gick en runda. Det gäller att passa på att vara ute och röra på sig på morgonen när det fortfarande är dimmigt. Solen brukar titta fram efter tio och då blir det för varmt för att vara ute och gå.
 
När vi kom hem igen gjorde Stephan lite matte, sen tog ha en paus och vi spelade wii. Efter lite frukt återgick han till matten och jag passade på att skypea med lite vänner. Sen var det dags för lunch och efter det lite mer wii. Stephan startade en film och jag plockade undan lite i barnens rum och tvättade mina handdukar. Måste säga att det inte alls är jobbigt att tvätta sina egna kläder. Nu har jag juinte lika mycket kläder här som jag har hemma men ändå. Tvättar cirka tre maskiner i veckan, vilket tar tre timmar. That's it!
 
Annars har jag spikat mina midsommarplaner idag. Blir inget firande imorgon, men på lördag ska jag hem till en annan svensk au pair som har bjudit mig på midsommarfest. Hon har utlovat svensk mat så det ska bli himla kul faktiskt!

Teaches you who your real friends are


things i miss

Tänkte ge er en liten lista på saker jag saknar i Sverige, förutom det självlara som familj och vänner då såklart!
 
knäckebröd, hemmakvällgodis, kebabtorget, mitt duntäcke, min fluffiga morgonrock, kräm, systrar&bönor, mina foppatofflor, knarre, veckorevyn, marabouchoklad, kaviar, mitt smyckesträd, "svensk" taco, mitt takfönster, att bo en minut från havet , svensk sommar, shopping i malmö, macka med köttbullar och rödbetssallad, pappas spagetti med köttfärssås, mammas smörgåstårta.....
 
Hade kunnat göra denna listan så himla mycket längre men tror ni fattar nu! Jag har absolut inte hemlängtan men självklart saknar jag ändå mycket hemifrån.

bra dag

Ja idag har jag haft en bra dag. Imorse gav jag barnen frukost innan jag packade in dom i bilen och körde till Emmas skola där vi lämnade henne. Sen körde jag och Stephan till Hahamonga park. Där tog vi fram fotbollen ur bagaget och passade den mellan oss en stund. Jag lärde honom klockan, som vi (jag, my och hanka) aaaaaaltid spelade på rasterna i mellanstadiet. Vi älskade verkligen att "trixa" med bollen. Jag och Stephan har bestämt att han ska klara minst tio innan jag åker härifrån :)

En timme senare körde vi hem och åt frukt innan han började med sin matte, och jag tvättade lite kläder. Sen lärde jag mig att spela Super Mario på wii, med rattar och allt! Lyckades vinna ett race, annars var jag rätt chanslös. Innan lunch hann jag också med lite skypeande med Hanna, Lizzy, Emmisen och My, alltid lika kul.

Efter lunch tittade vi lite på film och sen satte Stephan sig och läste och jag slösurfade lite på min dator. Kvart i fem tog vi bilen och körde till karaten där jag lämnade av honom. Sen hade jag ungefär en halvtimme som jag ägnade åt Starbucks, sååå gott!! Jag körde till Emmas skola och mötte henne och min värdpappa, tog Emma med mig i bilen (pappan cyklade) och körde tillbaka till karaten och hämtade Stephan. Väl hemma var det dags för middag och dusch för barnens del. Nu sitter jag här igen och kollar på tv-serier på datorn, verkligen tur att jag tog med den, vet inte vad jag skulle gjort annars!

Föräldrarna ger mig mer och mer ansvar att köra barnen, känns verkligen kul att dom litar på mig så pass mycket. Har ju inte mitt amerikanska körkort än men får ändå köra sålänge jag har mitt internationella. Att ha bilen är verkligen en frihet, kan ju inte stanna här hemma med barnen hela sommaren så det är super att vi kan köra runt lite :)

Förresten, jag vet att det suger att jag inte har några nya bilder att lägga ut. Ska verkligen bättra mig och fota mer. Nu när allt är bekant är jag inte lika ivrig med kameran längre, men samtidigt är det roligt att fota, kommer ju ha alla bilderna från mitt aupair-år som minne sen.

update

Bloggade inte igår som ni kanske märkte, så drar gårdagen kort nu!

Var hemma med båda barnen, började med att ge dom frukost innan vi gick ut i trädgården och lekte medans det fortfarande var någorlunda svalt och skuggigt. Sen förflyttade vi oss in och läste och skrev lite, måste hålla igång barnen även om det är sommar ju! Vi åt lunch och sen blev det lite wiispel för barnen medas jag fixade med tvätten. Vid halv tre kom pappan hem och sen timme senare körde vi till rosebowl där barnen går på simskola nu i fem veckor. Jag körde och hittade hela vägen själv (stolt). Kan även nämna att jag blev positivt överraskad när jag såg Emmas simlärare, ska inte bli några problem att följa med barnen dit!

Väl hemma var även mamman hemma och i full gång med matlagning. Vi hjälptes åt att göra pannkakor, jag och Carmen stekte och barnen var våra assistenter. Sen åt vi middag, och pannkakorna till efterrätt. Kvällen avslutades med film innan det var dags att sova.

Är förresten bjuden på midsommarfest på lördag, hoppas verkligen jag hinner gå dit efter aupairträffen!

snyggt

Hittade en fin bild som jag hade glömt att jag printat. Det är preciiiis såhär jag känner dom två knäppisarna, mina mest störda vänner, men också två av dom absolut finaste jag har! Saknar er ♥


helgen

Tänkte uppdatera lite om min helg!

Lördag: Började tidigt eftersom Emma skulle på balett. Min värdpappa behövde hjälp med att fixa hennes hår (han är ju man och inte så bra på sånt där). Efter det chillade jag i sängen medans dom var iväg. Efter frukost skypeade jag med fina familjen i nästan två timmar, sjukt vad tiden går fort när man bara snackar! Resten av förmiddagen gick åt till bus och lek och sen åt vi en god lunch bestående av hemmagjorda pommes och grillad korv. En sak som är lite äcklig är att dom har ost på sina pommes, något jag bestämt tackade nej till. Eftermiddagen spenderades i poolen med båda barnen som var överlyckliga över att jag lekte med dom.

Idag: Blev väckt imorse av att Stephan knackade på dörren och meddelade att det var frukost. Gcik upp och satte mig vid ett dukat bord, alltid lika härligt. Efter frukost gjorde vi oss iordning och sen tog vi med oss vars en cyckel och körde till Rosebowl. Anledningen till att vi körde dit var att jag skulle lära mig att hitta dit så jag kan köra barnen till simskolan sen. Väl där hoppade vi upp på cyklarna och tog oss ett varv runt golfbanan. Riktigt mycket folk ute idag, både folk som cyklade, joggade, gick och åkte inlines. Det var nerförsbacke större delen av rundan och riktigt härligt. Jag tävlade med Stephan vilket resulterade i att vi var tillbaka ca tio minuter innan dom andra. När cyklingen var avklarad tog vi oss bort till Aquatic center där simskolan är. Utanför finns en lekplats och där lekte barnen i nästan en timme. Det är så kul att titta på dom, dom snackar med andra barn och skaffar lätt kompisar att leka med. Det hela slutade med att en massa barn lekte tafatt runt hela lekplatsen. När det var färdiglekt körde vi hem och slängde oss i poolen, över 30 grader i skuggan idag så det behövdes. När vi var torra var det dags för lunch, grillad kyckling. Efter lunchen skypeade jag med mina norgetjejer, så skönt att prata med dom och höra att allt har gått jättebra för dom :) Resten av eftermiddagen och kvällen har rusat förbi och nu är det snart läggdags igen, ny vecka imorgon ju!

Måste bara nämna att jag tänker på min kompis Amanda, som jag flög tillsammans med till NY. Hon går i rematch i början på denna veckan och jag håller verkligen tummarna för att allt ska gå bra för henne!

ett halvt körkort

Idag har jag spenderat halva dagen på DMV (department of motor vehicles) för att göra teoriprovet inför körkortet. Som på alla andra ställen här i USA var det packat med folk och kön var lång. Fyllde i en ansökan medan vi stod i kö och sen fick jag ett nummer. Ca 50 minuter senare ropades mitt nummer upp och jag fick gå fram och lämna in mina papper. Jag fick även lämna fingeravtryck på min högra tumme samt göra ett syntest. När jag hade gjort detta och skrivit under några papper fick jag ställa mig i en annan kö, den till tjejen som fotar en. Även där fick jag lämna fingeravtryck och namnteckning.

Självklart skulle jag ställa mig i ÄNNU en kö innan det var dags för provet. En man kallade fram mig, jag lämnade in mina papper och sen gav han mig ett långt papper som tydligen var provet. Jag fick skriva under längst ner, ta en penna och gå bort till ett litet bås där jag stod upp och gjorde provet. Provet bestod av 36 kryssfrågor, och dom flesta svaren kändes rätt självklara för mig. Efter en kvart kände jag mig redo och gick fram och lämnade provet för rättning. Snart blev jag framkallad och fick reda på att jag var godkänd. Fick mitt permitt, sen var det klart! Gick bort till en kvinna och bokade in en tid för körtestet. Känns skönt att ha en del avklarad nu iallafall :D

När vi var klara var vi i lite olika affärer och handlade mat. Tillbaka hemma åt vi en sen lunch som bestod av grillad kyckling som vi köpt färdig i affären. Efter lunch åkte de andra till banken och sen gjorde dom lite andra ärenden så jag vilade lite här hemma. Ikväll har vi kollat på film och bara tagit det lugnt.

happy!

Här ser ni en väldigt glad tjej, klarade nämligen teoriprovet för amerikanskt körkort idag! Bara driving test kvar :D


ett år sen

Idag är det alla trelleborgares tur att ta studenten. Helt sjukt att det redan är ett år sen det var vi som stod där på trappan och skrek!



glömde visa

Världens gulligaste teckning som jag fick av Emma häromdagen!


sommarlov

Orkade inte uppdatera igår så tar det idag istället. Igår var faktiskt en dag som var lite annorlunda. Stephan hade sin sista dag innan sommarlovet och slutade vid halv tolv. Pappan hade lämnat bilen hemma så jag körde ner till skolan och hämtade pojkarna. Väl hemma gav jag lunch till barnen innan jag och Emma övade lite skrivning och läsning. Vid halv tre stack Stephan in till grannen och strax därefter bytte Emma om till sina balettkläder och jag fixade hennes hår.

Tjugo över tre körde vi ner till stan och Van Haar Center där Emmas balett class skulle vara mellan 3.45-4.30. Jag satt och väntade utanför under tiden, kändes inte lönt att köra hem. Lärarna på dansskolan är sjukt stränga. Alla måste ha rosa kläder på sig, håret måste vara uppsatt i en hård knut, barnen får inte ha underkläder på sig, man måste vara artig och lyda läraren. Finns en massa andra regler, kommer inte ens ihåg alla!!  En mamma trodde nog att jag var ung mamma, hon kom fram och presenterade sig och gav mig tips på hur man ska sätta upp barnens hår på bästa sätt. Kändes liiite awkward måste jag säga!

Efter baletten åkte vi hem och åt päron, och Emma tappade ännu en tand. Nu har hon en stor glugg i överkäken där det fattas tre tänder, och två gluggar i underkäken, snart har hon ju inga tänder kvar!! Vi hämtade Stephan hos grannen och när han kom hem blev det lite wiispelande innan föräldrarna kom hem. Vi åt middag tillsammans allihopa och sen tittade dom andra på film medans jag passade på att ta en lång dusch innan det var läggdags.


min lilla ballerina

tuesday

Tycker att min blogg börjar bli lite tråkig, inget speciellt händer och mina rutiner är ungefär samma varje dag. Idag har jag fått uppleva lite av Californias naturliv. Imorse när vi gick till skolan hördes ett fruktansvärt kraxande. Vi kollade mot trädet det kom ifrån och där kom två gröna papegojor flygandes! På eftermiddagen när jag skulle hämta Stephan i skolan möttes jag av två rådjur mitt på vår gata. Dom bara stod där och glodde på mig och vägrade flytta på sig hur mycket jag än lät. Jag var livrädd men tog en rejäl omväg runt dem så jag kunde fortsätta nerför gatan.

Ser på facebook att SSG:s studentvecka är i full gång! Blir lite avundsjuk för det var den bästa veckan i mitt liv, lätt. Festa nästan dygnet runt med en massa fina vänner och sen avsluta med studenten, världens bästa dag. Hade lätt gjort om det när som.



Fina SP08B, som dessutom vann priset för bästa utklädnad 2011!!


måndag

Börjar bli lite less på att skriva om mina vardagar nu, det händer ju ungefär samma saker varje dag. Måndag idag, hemma med Emma, tvätt, skrivövningar, äta lite, hämta Stephan, läxor osv. Blir lite ändringar i mitt schema nu på onsdag när skolan slutar. Nästa vecka ska båda barnen börja på simskola där dom ska gå i fem veckor.

Annars händer inte mycket spännande, fyller 20 om två veckor och har skrivit en lista på massa saker jag vill ha. Har också kommit på att allt finns billigt här så lättare att köpa det själv. Dock hade jag ju inte blivit ledsen över ett paket med lite svenska godsaker ;)

Hör just nu ett jättevrål från Emma i rummet bredvid. Vet inte vad det har varit med henne i helgen och även nu. Hon har bråkat, skrikit och gråtit mycket. Som tur är inte mot mig utan bara mot föräldrarna, vilket är rätt skönt!

better

Idag har varit en bättre dag än igår. Eller förmiddagen var rätt tråkigt, bara Carmen och jag hemma och det hände inget särskilt. Men sen bad hon mig om hjälp med att laga lite mat. Vi har alltid färdig mat i kylen som vi kan ha till lunch. Skönt att slippa laga mat till Emma när jag är hemma med henne! Vi lagade några olika rätter, sen bestämde vi att jag skulle baka cupcakes. Ni som känner mig bra vet att jag älskar att laga mat och baka så blev genast på mycket bättre humör! Ungefär samtidigt som jag började baka kom dom andra hem så Emma hjälpte mig. Efter det åt vi en sen lunch.

När lunchen var uppäten blev det vattenmelon till efterrätt. Sen var det dags att åka till Home Depot för att köpa en matta. Vi har ett rum i huset som är rätt tomt, dom har inte hunnit komma fram till vad rummet ska används till på dom två åren dom har bott i detta huset. Idag fick rummet iallafall en matta så nu känns det inte lika tomt längre. Emma plockade fram sina leksaker direkt så det kanske blir det nya lekrummet nu.

Vi åt lite mackor och drack te till middag. Under tiden hade pappan fixat och trixat med vårt Wii så vi har Netflex, vilket innebär att man kan se massa olika TV-serier och filmer via internet och Wii. Nu har vi precis sett klart Daddy Daycare. Har sett filmen innan men det var lika rolig fortfarande, Mysigt att sitta i soffan och kolla på film allihopa :)

inte alltid guld och gröna skogar

Idag har varit en konstig och tråkig dag. Det började bra imorse med att vi skulle till öppet hus på JPL (NASA). Väl där var det så sjukt mycket folk så vi bestämde oss för att åka dit tidigt imorgonbitti istället. Då fick Emma ett riktigt utbrott och skrek och grät och sparkade och hade sig. Pappan bestämde sig för att köra runt, och sen skulle dom gå tillbaka. Jag och mamman ville dock inte hänga med så vi körde hem igen. Problemet var bara att mamman vid detta laget hade blivit riktigt irriterad så hemfärden var tyst, tur att det inte var så långt. Väl hemma gick jag in på mitt rum i två minuter för att sen upptäcka att hon hade tagit sin bil och kört iväg. Vart hon skulle hade jag ingen aning om.

Spenderade alltså halva förmiddagen och halva eftermiddagen ensam i huset. Vid två kom pappan och barnen tillbaka och strax därefter även mamman. Har dock hållt mig undan idag, är lite besviken på att dom gjorde så mot mig. Dom vet mycket väl att jag vill göra saker och här satt jag helt själv. Hoppas att jag snart får svar på mina mail till dom andra aupairerna så jag kan umgås med någon annan än familjen.... Hoppas på en bättre dag imorgon och att vi hittar på nåt kul!

friiiiiday

Har haft en v'ldigt lugn arbetsdag, känns som att jag har det rätt ofta?? Min värdpappa har varit ledig idag så har inte varit ensam med Emma. Imorse körde vi iväg en bit och tog en promenad längs en horse trail som finns här i stan. En liten grusväg med mycket skugga som egentligen är tänk för folk som är ute och rider men passar perfekt för promenad, jogging och cykling :) Körde även en runda genom stan med mig vid ratten. Idag körde jag den stora bilen, lite ovant med det gick lysande. När vi kom hem satte jag och Emma oss och skrev liteinnan vi åt lunch.

Helt plötsligt var klockan kvart i tre och vi körde ner till skolan för att hämta Stephan och grannpojken. Vid skolan mötte vi Carmen, föräldrarna skulle nämligen på en sorts utvecklingssamtal (utan barnet) med lärarna. Jag tog barnen med mig och körde (själv i den stora bilen) hem igen. Efter en stund om föräldrarna tillbaka. Eftermiddagen har spenderats i poolen som nu är riktigt behaglig. Nu ikväll har vi ätit middag och sen blev det lite te och kex.

Tänkte kolla på American Pie-the reunion nu. Jag är ett äkta fan och har sett alla filmerna utom den sista. Precis den sortens humor som jag och mina bästisar älskar! Idag är för övrigt en dag som jag väldigt gärna hade velat spendera i Sverige, då min fina Anna tog studenten. Har dock sett henne på bild och hon var som vanligt duktigt snygg!! Hoppas att du hade en underbar och oförglömlig dag :)


En sån här bil har vi, den är inte megastor direkt men utan tvekan den största bil jag någonsin kört! Dock gick det superbra ändå och den är riktigt skön att köra faktiskt.


shopping!

Har bloggat mer än vanligt idag, flitigt! Idag har jag varit ledig under dagen så jag bestämde mig för att göra något åt mitt shoppingsug. Jag gick ner till "centrum" och tog bussen in till Glendale galleria. Superbra buss förresten, den är gratis på vägen dit och kostar 75 cent hem, och bussresan tar cirka 40 minuter. Väl på gallerian (som är sjukt stor och har alla roliga affärer) började jag min shoppingtur på Victoria's secret. Kom ut med en liten rosarandig papperpåse med tre par trosor och parfymen "Victoria's secret angel". Jag fortsatte mot Forever 21, som har sjukt fina och sjukt billiga kläder. Nöjde mig dock med två par shorts, ett par svarta ballerina och ett par nya solbrillor.

Efter all shopping blev jag hungrig, så jag åt på McDonalds, kanske tråkigt men det är faktiskt första gången jag äter det sen jag kom hit. Det smakar dock exakt likadant som hemma! Jag fortsatte min runda på Macy's, Abercrombie&Fitch, GAP och massa andra affärer. Köpte dock inget mer, får ju spara lite av mina pengar :)

Jag var tillbaka i La Cañada vid två, och tog en iced vanilla latte på Starbucks innan det var dags att hämta Stephan. Idag har det varit riktigt varmt så vi var rejält svettiga båda två när vi kom hem. Jag gjorde några mackor till Stephan innan det var läxdags och sen karate. Lite senare kom Emma hem och jag passade henne medans min värdpappa klippte gräset och sen körde iväg för att hämta Stephan. Sen har vi bara ätit middag och jag tog en dusch.

Har förresten fått mitt social security card idag så nu är det fritt fram att ta körkort! Ska försöka få det gjort så snabbt som möjligt.

PS, har fjällat ännu mer i ansiktet idag så fläcken är större än igår...


en liten del av den sjukt stora gallerian


mums!!




shopping från victoria's secret


från forever 21

världens bästa pappi

Passar på att säga grattis till världens bästa, snällaste och mest underbara pappa som fyller år idag! Hoppas att ni har det riktigt bra på semestern och att ni har firat dig ordentligt, det förtjänar du ♥



mitt lilla fejs


som sagt, himla snygg fläck där!

fjällar som en orm

Min onsdag har varit bra, jag och Emma har varit hemma och busat. Jag har även tvättat idag, så nu är alla kläder rena igen :) Har ritat massa olika former och övat läsning med Emma också. Vi hämtade Stephan i skolan och han rusade nästan hem för att äta och göra läxor så han kunde leka med grannpojken sen. Vid fem kom dom tillbaka hit och sen var båda mina värdföräldrar också hemma. Min host dad öppnade upp poolen och alla tre barnen hoppade i. Själv njöt jag av att vara ledig genom att kolla lite på gossip girl (ovanligt!!)

Idag börjar man se resultatet av min bränna, jag fjällar som en orm i ansiktet. Det ser fruktansvärt ut men kan ju inte göra så mycket åt det. Kan dessutom inte låta bli att pilla och dra bort skinnet hela tiden, haha..

Ikväll har vi pratat lite om planerna för helgen, och det ser ut som att jag ska få turista lite på riktigt nu :D

(tänkte ladda upp en bild på mitt snygga face men verkar vara nåt fel på blogg.se så ni får se imorgon istället!)

freddie

Idag när jag och Emma var påväg till skolan för att hämta Stephan kom det en liten hund springandes, hörde att hans matte kallade på den en bit bort så jag fångade upp den. Sen när vi kom till skolan klappade vi en liten chihuahua. Dessa händelser fick mig att sakna min lilla älskling/råtta/buse/lillebror (kärt barn har många namn), FREDDIE! Finns inget bättre än en glad hund som möter en i dörren varje gång man kommer hem, eller som vill kura in sig vid benen och mysa i soffan på kvällen. Trodde inte jag skulle tänka så mycket på det men visst saknar jag lillen!






venusförmörkelse

Idag har jag haft en helt normal tisdag, vilket innebär att gå upp, äta frukost och sen följa pojkarna till skolan. Jag gick tillbaka hem och plockade undan lite på barnens rum. Sen skypeade jag med Hanna, och sen med min fina syster. Jag kunde tyvärr inte bättra på brännan idag eftersom min kropp fortfarande är röd och svider efter söndagens äventyr på stranden. Gick och hämtade Stephan i skolan och när vi kom hem fixade jag mat till honom innan han gjorde sina läxor.

Strax innan fem kom pappan och hämtade honom och åkte iväg till karaten. När dom kom tillbaka en timme senare hade dom Emma med sig. Jag hjälpte henne att duscha innan jag bytte om till träningskläder och joggingskor. Det var perfekt väder ute och en riktigt skön runda. När jag var påväg tillbaka upp för backen mötte jag hela familjen i bilen. Idag kunde man se ett ovanligt fenomen på himlen, nämligen venusförmörkelse (venus passerar mellan jorden och solen) så vi åkte bort till La Canada highschool där det fanns några teleskop så man kunde se. Det gäller att passa på då detta nästa gång sker om ca 105 år. Tillbaka hemma åt vi middag och nu tänkte jag bara ta det lugnt fram tills jag somnar :)


glad tjej som skulle ut och springa! man ser inte riktigt min ansiktsfärg, men jag lovar att mitt huvud är skrikande rött!!

fyra veckor

Idag har jag varit i USA i hela fyra veckor, tiden har verkligen gått sjukt fort! Inte lång tid kvar tills jag fyller 20 nu, inte för att det är nåt speciellt i detta landet, men ändå. Dagen har varit en helt normal måndag, jag och Emma har tillbringat dagen med att leka, blåsa såbubblor, läsa, skriva och leka lite till. På eftermiddagen hämtade vi upp Stephan i skolan och sen blev det mellanmål, läxor och så spelade vi lite wii.

Får lite blandade känslor när jag tänker på min födelsedag. Tror Emma är den som längtar mest, hon pratar varje dag om vad vi ska ha för tårta och vad hon ska ha på sig. Hemma hade jag firat med att gå på systemet och sen gå till kräm lördagen efter för att äntligen komma in utan att behöva stå på listan. Nu vet jag inte riktigt hur vi ska fira, men jag är säker på att det blir bra, eftersom min värdfamilj är underbar :)

Har pratat med min AD idag också, hon ringde för att kolla att allt går bra, vilket det såklart gör. Sönt att ha det avklarat också! Min solbränna svider fortfarande, imorse när jag vaknade var mina ögonlock svullna så jag såg inte riktigt klok ut. Men ja, får skylla mig själv så ska inte klaga.


har ju förresten kryssat av en sak på min bucketlist nu i helgen!


let's go to the beach, each

Härliga söndag! Blev väckt tidigt imorse av att Emma kom in och visade sin 20-dollarsedel hon hade fått av tandfen. Själv fick jag bara en guldtia när jag tappade mina tänder men här i USA får man visst över 100 spänn! Till frukost serverades blueberry pancakes, underbart gott! Strax efter nio var vi färdiga och ihoppackade, så vi gav oss av. Vår destination var Santa Monica, där vi skulle spendera hela dagen på stranden.

Måste säga att jag var tveksam imorse eftersom det var mulet, och när vi kom till stranden var det lite kallt och nästan helt tomt. Ack, så fel jag hade! Nån timme senare var det strålande sol och stranden var fullproppad. Jag tog mitt första dopp i Stilla Havet, vattnet var klart och svalkande, men det bästa var dom gigantiska vågorna. Superkul att kasta sig i dom. Gäller dock att vara försiktig för dom är förvånansvärt kraftiga. Att vara på stranden i Santa Monica känns som att vara med i Baywatch (mitt och mysans favvoprogram när vi var typ 8-9 år haha), det finns livvakter med röda räddningsbojar och livvakttorn överallt!

Jag låg såklart och njöt av solen hela dagen, och jag använde solkräm. Självklart ser jag trots detta ut som en nykokt kräfta nu, att man aldrig lär sig att sitta i skuggan!!!

Vi var hemma strax innan sex och så blev det duschande och middag, och nu sitter vi alla på vars ett ställe i huset och chillar.




folktomt på morgonen


sen blev det fint väder! härliga pacific ocean


flygplan med reklamskyltar, en väldigt vanlig syn vid stränderna här




en livvakt (precis som i baywatch, eller hur my???)


vakttorn


erkänner att det svider rätt bra nu!

löööördag

Har som sagt jobbat idag, och när jag vaknade vid halv tio satt Emma snällt och tittade på tv. Jag gjorde frukost åt oss och resten av förmiddagen gick åt till att spela memory match och lägga pussel. Efter lunch satte vi oss i soffan och läste. När Carmen kom hem klockan tre öppnade vi upp poolen och jag och Emma dök i och badade. Det var så himla skönt, simmade några längder och det var skönt att röra på hela kroppen ordentligt, ska komma igång med springandet nästa vecka tänkte jag!

Resten av eftermiddagen har jag inte gjort mycket, och det blev snabbt kväll. Jag skypeade lite med min fina Jojo och nu har vi precis ätit middag :) Imorgon hoppas jag på att vi åker iväg nånstans, vill se lite mer än vår lilla stad även om den är mysig.


friends

Jag trivs jättebra här, och har ingen som helst hemlängtan eller någonting, så ni behöver inte oroa er! Dock tänker jag väldigt mycket på alla mina underbara vänner som snart är utspridda lite överallt, några här i USA, en del hemma i Sverige, och snart också tre stycken i Norges huvudstad Oslo. Längtar redan tills den dagen nästa år när vi alla ses igen, och jag vet att det kommer att kännas som att vi sågs igår. Varje gång jag skypear med någon där hemma känns det precis som att jag är där med dom, och inte alls missar någonting eftersom jag hela tiden blir uppdaterad med senaste skvallret. tack för att ni finns, utan er hade allt varit oändligt mycket svårare, och framförallt fuktansvärt ensamt! Älskar er allihopa


















friday again

Så var det fredag igen, sjukt vad tiden går fort! Snart har jag varit här i en månad, känns definitivt inte så. Idag var min host dad ledig så jag har inte direkt jobbat häcken av mig. Imorse åkte vi till Glendale och deras Social Security Office. Det var precis som på ambassaden, en man kollade igenom hela min väska och man fick gå igenom en metalldetektor. Efter att vi väntat cirka en och en halv timme var det min tur att komma fram. Jag skulle ansöka om ett Social Security Card, vilket jag behöver för att kunna ta körkort bland annat. Allt gick som det skulle och om en vecka får jag mitt kort :) Fick förresten en rolig fråga av han som kollade igenom min väska, han frågade var jag kom ifrån och jag svarade Sverige (såklart). Han sa nåt om att han hade hört att det var väldigt fint. Jag svarade ja, och sa att det är rätt kallt dock. Då frågade han om Island och Grönland ligger nära. Snacka om att folk här inte har så bra koll på geografi...

När vi kom hem tog vi det lugnt, sen kom Stephan från skolan vid två och då åt vi lunch. Klockan tre åkte Stephan och pappan iväg för dom ska ha nån övernattning med Stephans club scouts i helgen så det är bara tjejerna hemma nu. Jag och Emma lekte och läste en stund innan Carmen kom hem. Då åkte vi iväg till Super King Market och handlade mat. På hemvägen tog vi en avstickare till Hahamonga park som ligger här i stan. En mysig park där man kan spela frisbeegolf, såg kul ut faktiskt!! Väl hemma igen åt vi quesadillas till huvudrätt och massa körsbär till efterrätt.

Fredagskänslan är inte på topp eftersom jag ska jobba imorgon. Gör mig egentligen inte så mycket, är bara jag och Emma och vi kan sova hur länge vi vill. Hoppas att hon också känner för att ta en liten sovmorgon!! :)




gårdagen

Glömde visst bort att blogga igårkväll, så tar gårdagen kort nu istället. Jag var ledig under dagen så passade på att pressa lite i solen, och sen chillade jag ihjäl. Var ganska trött så det var skönt att vara ensam hemma faktiskt. På eftermiddagen hämtade jag Stephan, gav honom mat och sen gjorde vi läxor. Sen var det som vanligt dags för karate och jag blev ensam en stund igen. Lite senare var hela familjen hemma och vi åt middag.

Efter middagen bestämde jag och Carmen att vi skulle ut och köra lite så jag fick testa vägarna här lite till. Vi tog Emma med oss och tog en tur till Memorial Park där hon lekte lite. Vid halv nio körde vi hemåt igen. Efter en dusch kröp jag ner i sängen och tittade på Gossip Girl innan det var dags att sova.

RSS 2.0