onsdag!

En helt vanlig onsdag har nu passerat. Har spenderat dagen med Emma hemma i huset. Vi har lekt, spelat spel, övat skrivning och läsning och kollat lite på film. Förmiddagen sprang förbi och helt plötsligt var klockan halv tre och vi gick ner till skolan och hämtade Stephan. Hemvägen tog längre tid än vanligt, båda barnen var sega och lättirriterade och knuffades, men till slut fick jag upp dem till huset. Resten av eftermiddagen gjorde vi läxor och jag läste för Emma.

När min host dad kom hem åkte vi till Glendale och konditoriet/bageriet Portos. Det är nämligen min värdmammas födelsedag idag och hon skulle självklart ha en tårta! Vi köpte en fruit tart som såg underbart god ut. Vi svängde även in om Custcos en sväng och köpte lite nödvändigheter. När vi kom hem var det dags för middag och nu ikväll har vi käkat tårtan som var lika god som den såg ut :)

Glömde ta en bild på tårtan men den såg ut ungefär såhär:


may 29th

Min arbetsvecka började väldigt lugnt. Var uppe strax innan åtta och fixade med Stephans lunchbox, sen hämtade vi upp grannen och jag följde pojkarna till skolan. Bestämde mig för att gå hem direkt igen istället för att gå ner i stan. Det var en skön promenad för det hade inte hunnit bli så varmt än eftersom det var så tidigt. Väl hemma åt jag flingor med massa jordgubbar till frukost, så gott! Förmiddagen ägnade jag åt skypeande med massa fina människor. Först Hanna&Lizzy, sen fina familjen och sist två av dom mest störda människorna jag känner, Johanna&Sofia. Alla dessa samtal gjorde mig på väldigt bra humör iallafall!

Mellan varven hann jag med att tvätta två maskiner tvätt, så nu är min garderob och min hylla fulla med rena kläder igen. Min lunch åt jag ute i solen, och efteråt solade jag en stund. Dock stod jag inte ut så länge innan svetten på min rygg var ett faktum. Hoppas att poolen snart är tillräckligt varm för att jag ska våga mig ner i den!

Klockan tre var jag som vanligt nere vid skolan och hämtade Stephan. Väl hemma var det dags att fixa ett mellanmål till honom. Det blev mackor och lite jordgubbar. Innan det var dags för läxor uppträdde han för mig. Han spelar blockflöjt (precis som jag gjorde i hans ålder), och imorgon ska dom ha uppvisning i skolan så han spelade några låtar för mig. Vid fem kom pappan hem och hämtade honom, då det var dags för karate. En halvtimme senare kom han hem och lämnade Emma, och jag duschade av henne allt dagisdamm. Vet inte hur det var när jag var liten och gick på dagis, men barnen på dagiset här är så otroligt smutsiga!! Var med där en gång och hämtade Emma och fick en chock. Nåt barn springer runt helt näck, en annan i bara tröja. Nästan alla är barfota och varenda en är täckt av damm och smuts. Som ni kanske förstår är kläderna inte världens renaste när Emma kommer hem!

Kvällen har gått fort, vi har ätit middag och pratat. Jag har även fått ett litet problem. Förra veckan var jag på banken och fixade ett visakort. Jag fick ett provisoriskt kort av bankmannen som jag skulle använda tills mitt riktiga kom. Nu i helgen fick jag det riktiga kortet med mitt namn på, och idag om det ett kuvert till med mitt namn på. När jag öppnade det visade det sig att det var ett kort TILL med mitt namn på. Jämförde korten och kortnumret är inte samma. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det, vilket kort funkar koden på? Båda? Eller kanske inget av dom? Pratade iallafall med min host dad och han sa att han ska hjälpa mig att aktivera det ena kortet, så får vi se hur det går. Löser sig säkert! :)



bilden har inget med texten att göra, men insåg nyss att jag har glömt att lägga upp bilder från min avskedsfest. Här kan ni se forna medlemmar av Trollsländan ha en liten reunion! Lovar att lägga upp fler bilder från kvällen en annan dag.

memorial day

Idag har jag fått uppleva min första amerikanska helgdag, Memorial Day. Dagen är till för att hedra ch minnas alla soldater som har försvarat landet i olika krig genom åren. Det är en röd dag så alla är lediga, även jag. Här i La Cañada firas Memorial Day bland annat genom en parad längs staden huvudgata Foothill Boulevard. I paraden fanns allt möjligt, olika politiker, stadens skolor, orkestrar, restaurangen från stan, club scout packs och en himla massa brandmän. Här i California är allt väldigt torrt, och bränder förekommer ofta. Därför finns här gott om brandmän. En del inriktar sig på bergen, skogsbränder och räddning av människor i nöd. Det var väldigt intressant att se hur många olika barndmän här finns, inte direkt så vi har det hemma i Sverige ju. Stephan och hans boy scout pack var med i paraden, vilket såklart gjorde det extra roligt att titta.

Alla i USA är ju som ni kanske vet väldigt patriotiska, och överallt fanns amerikanska flaggor, både i folks händer, på deras bilar och på varenda lyktstolpe längs Foothill blvd.

När paraden var över sprang vi in på Ralphs och handlade lite mat, Stephans kompis skulle komma hem till oss med sin pappa och lillasyster, så vi behövde lite att bjuda på. Väl hemma åt jag lite snabbt, för sen skulle jag och Carmen till grannstaden Glendale. Vi åkte till Petco (en djuraffär) och köpte en groda. Stephan ska ha den som hämnd mot en tjej i skolan. Efter grodinköpet gick vi in på Nordstrom och kollade lite. Massor av kläder och massor av skor. Köpte faktiskt inget, hittade inte något som jag verkligen föll för, sparar hellre mina pengar då :)

När vi kom hem igen var alla barnen i poolen och vi andra satt och pratade. När eftermiddagen blev sen grillade vi lite hamburgare som vi åt till middag, och på det glass och jordgubbar till efterrätt. Resten av kvällen har jag tagit det lugnt och laddat upp för min kommande jobbvecka.
















crystal lake

Så, nu är jag tillbaka efter helgens lilla tripp! Vi körde hemifrån vid halv nio igår morse och körde till en stad som heter Azusa (fortfarande i LA dock!) och därifrån började färden uppåt. Vi körde upp i San Gabriel-bergen längs en riktig kringelikrokväg med världens vackraste utsitk, tog bilder på vägen ner men man det ser inte alls lika fint ut där som det är i verkligheten! Efter 40 minuter hade vi kommit upp till en höjd på 5000 feet (ca 1500 m). Däruppe bland molnen ligger Crystal Lake, och en mysig campingplats. Vi fick alla en chock när vi hoppade ur bilen, för det var riktigt kallt!! Vi gjorde upp en eld så fort vi kunde så vi fick lite värme. Efter ett tag åt vi lunch och en var det dags att gå en runda.

Vi valde såklart att gå bort till Crystal Lake, som campingen har fått sitt namn efter. En liten sjö mellan bergen. Den har fått sitt namn efter sitt rena vatten som kommer från snö och is på bergstopparna runt omkring, men jag tyckte inte att det såg så himla rent ut.. Vi bestämde oss för att gå runt sjön och gick förbi några som stod och fiskade. Båda barnen ville jättegärna prova och det fick dom. Och dom fick upp vars en forell på första försöket!! Efter fiskandet vandrade vi tillbaka till campingen och satte igång elden igen så vi kunde behålla värmen vi fått från promenaden.

Framåt sen eftermiddag började vi fixa med middagen, som bestod av potatisar som vi bakade i den varma glöden, och kött som vi grillade. Det smakade riktigt bra med lite varm mat. Resten av kvällen spenderade vi framför brasan, vi grillade marshmallows och Carmen berättade en spökhisoria som var så läskig att det slutade med att båda barnen satt och grät, haha (berodde säkerligen på trötthet också). Då kände vi alla att det var dags att sova så vi kröp ner i våra sovsäckar.

Idag vaknade vi till strålande sol som värmde skönt efter gårdagens kyla. Vi åt frukost vid elden och packade ihop alla våra saker. På vägen hem tog vi en liten avstickare och innan vi styrde hemåt igen stannade vi och köpte färska jordgubbar. Egentligen hade vi tänkt plocka själva men vi hittade ingenstans där man kunde göra det. Kvinnan som sålde jordgubbarna var dock snäll nog att låta barnen plocka några jordgubbar var, så det slutade med att alla var helnöjda :)

Väl hemma duschade alla av sig röklukten och packade ur allt ur bilen. Sen har vi bara ätit lunch, och självklart jordgubbar och vispgrädde, så himla gott även om svenska jordgubbar är det allra godaste!


jag och en blomma som växer överallt i bergen här, sjukt stora!


högt uppe bland molnen




vackra crystal lake








vårt lilla tält


sötisar


hittade en liten kotte..

Och så ite bilder på den fina utsikten från vägen:













Trötta små barn i bilen på väg hem


alla riktiga OC-fans borde förstå varför jag fotade denna skylten!


mums med jordgubbar!

friday

Imorse vaknade jag upp till min första dag här med dåligt väder, det kom till och med några regndroppar. Förmiddagen var molnig och blåsig så jag och Emma höll oss inomhus. Jag passade på att baka ett bröd, kunde inte hålla mig från matlagningen och bakningen längre! Familjen har en brödmaskin så det var bara att slänga i ingredienserna och trycka på on så skötte det sig själv.

Framåt efteriddagen sprack molnen upp och solen tittade fram, precis lagom tills vi skulle hämta Stephan. Trots sol var det fortfarande lite kylidgt dock. Väl hemma spelade barnen lite dator innan Stephan sprang in till grannen och lekte. Då satte jag och Emma oss i soffan och läste Nicke Nyfiken. Sen kom min host mum hem och strax efter det min host dad. Jag och mamman (Carmen) tog barnen med oss och åkte och handlade på Super King Market. På vägen hem stannade hon helt plötsligt bilen vid vägkanten, hoppade ur och gav nycklarna till mig. Hon ville att jag skulle köra sista biten hem. Kändes lite konstigt men har ju körkort så självklart gick det bra :)

När vi kom hem satte vi igång att baka cupcakes samtidigt som vi åt lite middag. Cupcakesen blev helt underbart goda och perfekta som efterrätt tillsammans med en kopp te. Satt kvar en lång stund och pratade med Carmen om allt möjligt, väldigt trevligt. Nu ska jag snart sova för imorgon ska vi iväg tidigt för att åka och campa! :D


mitt otroligt vackra bröd (haha), riktigt gott iallafall!

the worlds greatest


en liten sneakpeak från vårt skypeande idag, hehe

calm day

Precis som rubriken antyder har jag haft en väldigt lugn dag idag, men det var skönt! Pappan lämnade barnen i skolan imorse, sen ägnade jag hela förmiddagen åt att skypea. Pratade först med världens bästa mammi, sen med Hanna och sen Bea och även My på ett litet hörn. Tur att det var molnigt så jag inte behövde ha dåligt samvete över att jag satt inomhus!

Strax innan tolv kom Stephan hem från skolan, grannens nanny tog med sig båda barnen hem så jag behövde inte gå idag. Han var vrålhungrig så lagade lunch åt honom direkt. Efter det var det dags för läxläsning och när det var avklarat kollade vi på slutet av semifinalen i ESC, och vi såg såklart när Sverige gick vidare! Spelade låten för Stephan och han tycker den är jättebra, han har sagt det flera gånger nu ikväll.

Klockan tre kom grannpojken och frågade om Stephan ville leka med honom, självklart ville han det så jag blev ensam i huset en timme till. När han kom hem igen var det dags för ombyte inför karaten. Halv sex kom min host dad och Emma hem, jag hjälpte Emma att duscha för klockan halv sju skulle vi till Stephans skola där det var öppet hus. Detta är i princip den enda dagen då föräldrar är tillåtna att vara i klassrummen, så man får passa på om man vill veta hur skolan ser ut. Det är stor skillnad från våra svenska skolor, som är en stor byggnad med klassrum i. Här är det en massa olika längor med klassrum som har sperata ytterdörrar, så varje gång man skulle till ett annat klassrum var man tvungen att gå ut.

Vi var hemma strax efter åtta, middagen blev bara lite rester eftersom klockan hade hunnit bli så mycket. Nu ska jag dricka lite te innan det är dags att sova.


another day

Så, då är ännu en dag förbi. Den började i vanlig ordning klockan åtta med frukost och lunchpackande. Idag är det onsdag vilket innebär att Emma har varit hemma med mig hela dagen. Vi har bland annat lekt restaurang, och som vanligt har vi läst en hel del. Precis innan vi skulle gå och hämta Stephan i skolan kom grannens nanny in och frågade om jag kunde hämta upp hennes unge också för hon hade mycket att göra i huset. Jag sa att det gick bra och så tog hon med sig Emma vilket innebar att vandringen ner tog ungefär hälften så lång tid som den gör när Emma är med.

Gick hem med pojkarna, lämnade grannen hemma och hämtade upp min lilla flicka. Eftermiddagen gick åt till mellanmål, läxor och lek. Min host mum kom hem tidigt idag och vi hjälptes åt att fixa maten till kvällens pasta night. Efter middagen drack vi te och pratade. Nu har jag precis skypeat med min fina vän jojo, såg när vi la på att det hade gått en timme och tio minuter, kändes inte alls så! Nu surfar jag runt lite och tänkte som vanligt kolla gossip girl innan jag ska nanna.


dagens enda bild är på en äcklig ödla som satt så fint på ett träd utanför mitt fönster imorse. trots mitt knackande på rutan vägrade den flytta på sig. här finns ödlor överallt, kommer nog aldrig riktigt vänja mig vid det!

the rest of the day

Om jag ska vara ärlig har dagen faktiskt till större delen varit bra, morgonen började med att ta barnen till skolan. När det var avklarat gick jag ner mot stan för att ännu en gång besöka Bank of America. Idag fick jag ett provisoriskt visakort (mitt riktiga kommer med posten snart) och även online banking, så nu slipper jag få min lön i kontanter. Efter banken unnade jag mig en iced vanilla latte och kycklingmacka på Starbucks. Älskar att det finns i vår lilla stad! Satt på uteserveringen en bra stund och läste i min bok som jag hade tagit med mig. Vid halv elva vandrade jag tillbaka hem och la mig och solade i trädgården. Stod dock inte ut så länge eftersom det var helt sjukt varmt idag.

Jag fixade och trixade lite inomhus, plockade undan lite saker och så (mamma, jag vet att du tvivlar men det är sant!!). Gick och hämtade Stephan i skolan som vanligt, och att se honom rusa fram mot mig med ett leende på läpparna gjorde att mitt dåliga humör försvann med en gång. Vet att jag överreagerade, men också att jag inte hade fel. Saknar bara alla där hemma så mycket, både familj och vänner och det är himla svårt att hålla kontakten när tidsskillnaden är så stor.

Resten av eftermiddagen gick i ett kör, det var läxläsning, bus, karate och lite mer bus. Är glad att ungarna verkar tycka om mig, det underlättar så himla mycket :)



min lilla fika på Starbucks, tänkte på mina fikakompisar Anna, Lollo och Tessie när jag satt där. Om ni hade varit där med mig hade det slått Systrar&Bönor med hästlängder!!


Lite miljö på min vandring hemåt, här går jag på en bro över freewayn, som för övrigt har fem filer!!


Börjar på vår lilla gata, som bokstavligt talat är en enda lång uppförsbacke


Det finns palmer överallt, känns ju nästan som "palmstaden Trelleborg". Eller inte...


Ungefär här börjar den värsta uppförsbacken


Syns inte på bilden, men det är brant!! Bra med motion varje dag!


Framsidan på vårt söta hus


besviken

Har inte direkt haft världens bästa dag. Men trots att man bor i Los Angeles kan man ju inte alltid sväva runt på rosa moln. Hoppas dock inte att dagen blir värre för då går jag och lägger mig!!



blir iallafall lite gladare när jag ser denna bilden, åh vad jag saknar tjejerna från Au Pair Academy!

new week

Som sagt, veckan inleddes med tvättning. Kändes skönt att få det gjort idag så slipper jag det ett tag framöver. Idag var det riktigt varmt när vi gick hem från skolan och det tog tid eftersom Emma blev helt slut av värmen och uppförsbacken. Hon var lite kinkig när vi kom hem, men som tur var löste jag det med äppeljuice och lite färsk mango.

Resten av eftermiddagen har gått åt till mellanmål, läxläsning och såklart lite lek. Kvällen har inte bjudit på mycket mer än middag och Gossip Girl, det programmet är verkligen beroendeframkallande!! Har också passat på att skriva ett brev till min söta lilla farmor. Hon har ingen dator så hon kan inte läsa bloggen. Istället fick jag fint brevpapper innan jag åkte så jag kan skicka brev till henne. Hoppas att hon blir glad för det blev minsann över tre sidor fulla med text :D

Lite bilder från idag, och bilder på baksidan av huset och trädgården:


tvätt tvätt tvätt.. (torkar på cirka en halvtimme i solen, sjukt!!!)


Finaste utsikten





lilla rosenträdgården längst ner i trädgården

här spenderar jag min dag



Yep, that's right! Har ägnat förmiddagen åt att tvätta! Lagom kul, men det måste ju göras. Inte precis så att kläderna tvättar sig själva. Annars myser och leker jag mest med Emma och snart är det dags att hämta Stephan i skolan. Dagarna bara flyger förbi ju.

Wildwood park

Så, då var det söndag igen! Förmiddagen var lugn, vi lekte lite och spelade spel. Hann även med lite skype med familjen, får passa på när jag väl är ledig och kan prata när det inte är natt i Sverige. Efter lunch kom Stephans kompis Ted hit och en stund senare packade vi in oss i bilen och cirka 45 min senare var vi framme i Los Arboles, och Wildwood Park, där dagens hiking med Stephans boy scouts ägde rum. Vi gick rakt ut i "ödemarken", och en timme senare svängde vi ner mot Paradise Falls, ett fint litet vattenfall mitt i allt det torra. Alla barnen blev överlyckliga och lekte runt där en stund. Vi fikade och sen var det dags att gå tillbaka upp.

Vandringen var svettig, och man blev riktigt dammig. Men det var värt det, för naturen är underbar! Visst, det är torrt och dammigt, men samtidigt så himla annorlunda jämfört med hemma. Jag uppskattar verkligen att få se nya omgivningar och miljöer på detta sättet (med risk för att låta som en tönt). På köpet fick jag ju nästan tre timmars motion också :) På vägen hem somnade alla tre barnen i bilen.

Väl tillbaka i La Cañada möttes vi av brandbilar. Det brann i gräset och några träd uppe vid stadens country club. Vi körde förbi när vi skulle lämna Ted, och brandmännen såg ut att ha läget under kontroll. När vi kom hem tvättade barnen av sina smutsiga skor, sen åt vi jordgubbar med glass och vispad grädde. Jag upptäcker nya konstiga saker med maten varje dag. Här i USA vispar man inte grädden själv, nejnej!! Istället köper man färdigvispad grädde i en plastburk, haha. Smakar dock inte exakt likadant som handvispad, och inte heller som sprutgrädde. Det är mycket mer kompakt på något sätt.

Aja, nog om grädden! Tog en dusch för en stund sen och nu är det snart middag. Vi äter oftast middag rätt sent, men det beror på att det är så himla varmt här, så man blir inte hungrig förrän framåt åtta/nio på kvällen. Hoppas att allt är bra med er i Sverige, hörde att ni fortfarande har fint väder, skönt för er :)

Lite bilder från dagens vandring, mammi efterfrågade bilder på naturen så försökte få till lite bra bilder på den!


















Saturday

Har haft en riktigt skön och väldigt slapp ledig lördag. Orkade inte gå upp imorse när ungarna sprang in i mitt rum och skrek att det var frukost. Det resulterade i att jag var ensam hemma när jag väl vaknade eftersom barnen skulle iväg till frisören. Det var ganska skönt att vakna till ett tomt och tyst hus och jag åt frukost i lugn och ro. Resten av förmiddagen skypeade jag med Hanna och Lizette, och även med min fina älskade familj. Skönt att se att dom också har det bra, även om 19 grader i Sverige inte riktigt slår 25+ i LA ;)

Satte mig i solen en stund och läste, kände hur benen riktigt stektes!! Vid ett kom pappan och barnen hem och det blev lite liv i huset igen. Stephan var iväg en stund på karate och jag lekte med Emma. Framåt tre kom även min värdmamma hem, och vi åt en sen lunch bestående av mackor med jättegod tonfiskröra. Tycker faktiskt lite synd om min värdmamma, hon är ju läkare och hon jobbar verkligen sjukt mycket. Hon kör hemifrån innan sju på morgonen och kommer sällan hem före åtta på kvällen. Denna helgen har hon dessutom jour så hon ska antagligen iväg och jobba senare ikväll igen, och imorgon skulle hon visst också jobba. Hårt liv att vara läkare och jag ser och hör på henne hur trött hon är när hon kommer hem.

Dagens middag var grillad lax, himla gott såklart! Känns fortfarande konstigt att inte ha planer på en helg, men jag deppar inte för det. Jag känner på mig att jag kommer ha massor att göra senare så det kanske är bra att jag tar det lugnt nu :)





tgif

Fredag, älskade fredag! Hemma i Sverige är fredag min absoluta favoritdag, men just nu känns det inte som jag bryr mig så mycket. Dock är det sjukt skönt att jag är ledig i helgen, men hade varit kul att ha något särskilt planerat och det har jag inte. Har inte riktigt haft tid att skaffa vänner än, men det kommer snart. Hemma i Sverige hade jag redan haft varenda minut planerad sedan dagar tillbaka!

Aja, nog med gnäll. Jag har det faktiskt bra och vill inte återvända hem än på ett tag :) Idag har det varit en ganska lugn dag. Imorse kom min AD Claire hit för ett möte. Tycker att det gick bra, som förväntat. Vid elva åkte vi till Bank of America för att öppna ett konto till mig, det tog en bra stund eftersom banken just bytt system, och vi var dom första kunderna att få prova på detta. Ska tillbaka dit på tisdag så jag kan få mitt kort och internetbank. Efter banken körde vi ut på highwayn och styrde mot Burbank. Åkte förbi Hollywood Hills (tänkte på dig kamfi, vet att du gillar den låten, eller gillade åtminstone) och hann få en glimt av den berömda hollywoodskylten. På långt avstånd såklart, men ändå!

I Burbank var vi först på Lowes, typ Bauhaus gånger tusen, sjukt stor affär med andra ord!! Dock ingenting i jämförelse med den butik som vi sen åkte till. Custco heter den, och dom säljer ALLT. Från cyklar till stolar till mat till tvättmedel och tårtor. Allt i storpack såklart! Vi inhandlade en skrivbordsstol till mig, flaskvatten, hushållspapper och lite till. Emma somnade i bilen på vägen hem och vaknade inte förrän tre timmar senare, vid det laget hade vi hunnit hem, Stephan hade kommit hem från skolan och vi hade hunnit äta lunch. Kvällen har som vanligt varit händelselös, men vi har iallafall haft en mysig middag med supergoda turkeywraps :) Nu känner jag mig lite frusen så tänkte mysa ner mig i sängen och njuta av morgondagens sovmorgon.

Memorial park

Har haft en väldigt lugn dag. Gick med pojkarna (Stephan och grannen) till skolan vid nio innan jag ensam vandrade vidare mot centrum. Idag gick jag igenom hela, och har redan fått mycket bättre koll på hur man hittar till allt och vilka vägar som leder var. Köpte linsvätska i en mataffär, billigt var det också (13 dollar om jag minns rätt). Sen gick jag in på TJMaxx och vandrade runt där en bra stund. Kom ut med två basic tröjor från Ralph Lauren och sex par adidasstrumpor. Vägen hem var svettig som vanligt och det var skönt att komma in i ett svalt hus.

Klockan tre hämtade jag Stephan och vi hade sällskap hem med grannpojken och hans nanny som lustigt nog heter Nancy. Väl hemma var det dags för mellanmål och läxläsning. Strax efter fyra kom min host dad hem med Emma och kvart i fem körde vi för att lämna Stephan på karate. När det var gjort hämtade vi pizza och åkte till Memorial Park. Där hade några av Emmas lärare ordnat en picnic/lekkväll och alla familjer satt på filtar i gräset och åt. Barnen lekte i några timmar (Stephan kom dit efter karaten) och vi var hemma vid halv åtta. Nu ikväll har jag skypeat med jojo och sara, dom kan verkligen konsten att få en pigg och glad :D snart är det dags att sova, men först blir det lite gossip girl!






Hot day

Onsdag idag, började som vanligt med väckning och frukost vid sju. Lämnade av Stephan hos grannen sen har jag och Emma varit hemma hela dagen. På förmiddagarna är det skugga i stora delar av trädgården så man kan vara ute utan att svettas ihjäl. Därför spenderade vi förmiddagen ute, vi ritade med kritor, hoppade hage och cyklade. Vi satt också ute och läste. Under dagen har jag även hunnit med att tvätta lite, vilket gick väldigt bra så jag är stolt över mig själv!

Under eftermiddagen lekte vi inomhus, åt lite lunch och sen satt Emma lite vid datorn. Vi gick och hämtade Stephan i skolan och när vi kom hem fixade jag mat till honom innan han skulle göra sina läxor. Vandringen från skolan var jobbig för det är redan så sjukt varmt!! Man springer mellan träden för att få lite skugga. Som sagt är det extrem uppförsbcake också och det gör inte saken bättre direkt. Om cirka en vecka får jag mitt social security number så jag kan ta körkort, allt är mycket lättare om jag kan köra här.

Vid fem stack Stephan in till grannen för att leka så jag och Emma stannade hemma och la några pussel. Klockan sex kom min host mum hem och då hade jag lite fritid. Min host dad har konferens på jobbet idag så han kommer hem sent ikväll. På onsdagar är det pasta till middag här hemma, vilket Emma är överlycklig över för hon älskar pasta. Hon har pratat om det heela dagen!! Ikväll bjöds det på mac and cheese och sen blev det vattenmelon till efterrätt. Har nog aldrig ätit så mycket frukt som jag gör här, men det är ju bra :)

Nu är klockan cirka nio och jag är redan dödstrött. Tänkte ligga i min säng och kolla på Gossip Girl tills jag inte orkar hålla ögonen öppna längre.




tuesday

Andra arbetsdagen har även den gått jättebra. Började vid sju imorse och drog upp barnen ur sängarna. Sen var det dags för frukost och fixa med lunchboxarna. Pappan och Emma drog vid åtta och kvart i nio gick jag och Stephan och hämtade grannpojken så jag kunde följa dom till skolan. När jag hade lämnat av dom vandrade jag in mot centrum. En sak som slog mig är att här inte finns några riktiga gångvägar, och övergångsställen finns bara vid skolorna. Men jag klarade mig helaskinnad och gick in på Ralphs för att handla lite nödvändigheter. Jag vågade inte gå för långt men nu vet jag iallafall hur man hittar dit så nästa gång ska jag gå längre :)

När jag kom hem igen smörjde jag in mig med spf och la mig på en handduk i gräset och läste och solade lite. Efter nån timme höll jag på att svettas ihjäl så då flyttade jag in istället. Åt lite lunch och tog det allmänt lungt. Kändes lite konstigt, det känns inte riktigt som mitt hus än men det kommer väl. Halv tre gick jag och hämtade Stephan i skolan och när vi kom hem hjälptes vi åt att laga omelett som han kunde äta. Sen var det läxdags, och vid halv fem bytte han om till karatekläder. När pappan kom kvart i fem var vi redo att sticka. Vi lämnade av Stephan på karaten och hämtade Emma i skolan. Hennes kompis hade hittat en larv och hon var fruktansvärt avundsjuk och ville ha en egen, haha.

Ikväll har vi luskammat barnen, Stephan hade med sig en lapp från skolan som meddelade att det går löss nu. Lyckligtvis var båda barnen lusfria och vi kunde andas ut. Vi åt middag för ungefär en timme sen och jag har tagit världens skönaste dusch. Eftersom LA egentligen ligger i öknen är dagarna sjukt varma medans kvällarna faktiskt är rätt kalla, så jag var lite frusen. Fjällar som en tok på näsan nu, ser inte riktigt klokt ut. Men antar att jag får tåla det när jag inte är tillräckligt försiktig i solen!


karate kid ♥

Monday

Idag är det en vecka sen jag kom till USA, sjukt vad mycket som kan förändras på så kort tid! Min första riktiga arbetsdag började idag och jag måste säga att allt har gått bra. Jag gick upp strax innan sju och hjälpte Emma att klä på sig. Sen var det frukost och lite chillande innan det var dags att lämna av Stephan hos grannen vid kvart i nio. Resten av dagen var jag bara hemma med Emma. Vi lekte en massa, kollade lite på film, var ute och sen läste vi lite. Hon blir bättre och bättre på att läsa, blir lite stolt hehe.

Vid halv tre vandrade vi mot skolan för att hämta upp Stephan. Hemvägen var riktigt svettig eftersom det är uppförsbacke heeeela tiden, är inte alltid så himla bra att bo högt upp på en kulle!! Väl hemma gav jag Stephan mellanmål och sen var det läxläsning. Jag rättade läxan och sen var det free time för barnen. Sen kom pappan hem och min arbetsdag var över. Stängde in mig på mitt rum en liten stund eftersom jag var helt slut. Nu på kvällen har vi haft en mysig middag och snart är det läggdags trots att klockan inte är så mycket.

Änsålänge trivs jag jättebra i familjen, dom tar verkligen hand om mig och frågar hela tiden om jag är okej, vad jag vill äta, om jag behöver något osv. Hoppas verkligen att allt fortsätter såhär, det hade gjort mig himla glad :)

Hiking

Har haft lite problem med internetuppkopplingen, därför kunde jag inte skriva något igårkväll. Tänkte därför dra igenom grådagen nu istället. Vi åt en stor frukost allihopa, och vi avslutade med att äta tårta som Emma vann när hon var med i en cake walk på medieval faire. Det var ju trots allt mothers day igår.

Efter frukost packade vi in oss i bilarna och åkte iväg en bit för lite hiking. Vi gick inte så jättelångt eftersom vi hade en treåring och en femåring med oss, men jag var nöjd ändå. Det var varmt ute och vi gick uppåt hela tiden. Längs vägen fanns det många sjukt fina hus, ett hade så stor trädgård att man inte ens kunde se huset! Väl tillbaka från vandringen grillade vi och åt lunch vid poolen. Eftermiddagen var lugn, vi pratade och sen läste jag en hel del. På kvällen åt vi middag och diskuterade hur mitt schema ser ut och massa andra viktiga saker. Jag är nöjd med hur jag jobbar, är ledig mellan nio och tre på tisdagar och torsdagar eftersom Emma går i pre school då. Jag gick och la mig vid halv tio, man blir verkligen sjukt trött av värmen här! Tro det kan vara tidsskillnaden som fortfarande påverkar mig lite också.










Medieval faire

Idag började dagen vid åtta, då jag vaknade pigg och utvilad eftersom jag somnade strax efter tio igår. Jag skypeade med både Bea och Hanna innan det var dags för frukost. Vid tio gjorde vi oss redo för att vandra bort mot Stephans skola där det idag annordnades en medieval faire (medeltidsmarknad typ). Där hade man satt upp en massa olika hoppborgar och små tält med olika tävlingar. Det fanns även tält där man kunde få håret sprayat i olika färger och man kunde få ansiktsmålningar. Vi åt även lunch där, hamburgare och chips. Vid två kände vi oss nöjda och begav oss hemåt.

Väl hemma bytte barnen om till badkläder och hoppade i poolen. Själv kände jag att jag hade fått nog med sol för idag så jag satte mig i skuggan och läste. Ikväll har vi fått gäster från San Fransisco, ett par och deras 3-årige son, som för övrigt är å himla gullig. Vi åt en god middag och drack lite vin. Har upptäckt nu på kvällskvisten att jag har bränt mig rätt rejält idag. Var ju ute i strålande solsken hela förmiddagen så nu är både näsan, armarna och hårbotten illröda och svider. Får smörja in mig ordentligt imorgon om jag ska vara i solen!!


Stephan längst upp till vänster






Helt okej utsikt när jag satt och läste, blir inte så svårt att vänja sig vid detta tror jag ;)

friday night

Resten av dagen har flutit på lätt. När vi hade hämtat Stephan åkte vi till biblioteket och lånade lite böcker. Emma råkade starta brandalarmet när hon öppnade en dörr men annars gick det smärtfritt. När vi kom tillbaka hem hade pappan kommit hem från jobb och vi åt en sen lunch bestående av soppa.

Jag och Emma har lekt nästan hela eftermiddagen. Jag flätade hennes hår och hon blev så himla glad, och jag blev ännu gladare. Vid åtta åt vi lite middag, och jag gav mina presenter till familjen. Gav dem bland annat en bok om Sverige, och mamman började läsa direkt. Hon är nu jättefascinerad av landet och vi satt kvar länge vid matbordet och pratade om det. Har även lärt mig lite om hur allt funkar i huset, till exempel tvättmaskinen och torktumlaren. Vi har pratat lite om rutiner och barnens schema, men känner på mig att jag måste skriva upp det för att komma ihåg allt. Det är verkligen en hel del tankar som snurrar i mitt huvud just nu!




In L.A

Sååå, nu har jag äntligen lite tid och ork att sätta mig ner och uppdatera er ordentligt! Gårdagen var som sagt intensiv, väckning vid sex, frukost och packa väskorna. Efter det hade vi classes från åtta till elva. Vi pratade om hemlängtan och olika situationer som kan uppstå med värdfamiljen. Sen åt vi lunch (som för övrigt var SVINgod, Sara du hade så rätt om ceasarsalladen!!!) och efter det började folk droppa av och åka till flygplatsen. Min grupp åkte vid 20 över ett, så var på flygplatsen typ två timmar innan mitt plan gick. Jag var den enda av au pairerna i min grupp som skulle till L.A så var verkligen helt ensam. Lite läskigt, men samtidigt spännande. Flygresan tog cirka 5,5 timme och var faktiskt sjukt seg. Planet var inte alls lika bekvämt som det vi åkte med till NY och jag satt inklämd vid fönstret brevid en tjej som sov HELA resan. Var sjukt kissnödig men vågade inte väcka henne så jag fick stå ut.

Väl i L.A mötte min värdpappa och Stephan upp mig, såg dom direkt när jag kom ner till bagageutlämningen så det var skönt. Efter en 45 minuters bilresa kom vi hem till värdmamman och Emma. Emma är verkligen världens sötaste lilla tjej. Hon började direkt visa mig runt i huset och berätta en massa saker. Hon är inte ett dugg blyg och snackar nästan lika mycket som jag. Efter lite mackor och te var det dags att sova, med NY time hade jag varit uppe riktigt länge så jag var trött.

Imorse blev jag väckt runt halv nio, sen var det fruost som bestod av rostat bröd, kaffe och yoghurt. Och mamma, min familj kan laga riktigt kaffe, smakar precis som hemma! Tio i nio kom Stephans kompis hit och det var dags att köra dem till skolan. Efter vi hade droppat av dem åkte vi till en lekpark. Emma hittade en lekkamrat som hon lekte med i en timme och jag och min värdmamma pratade om allt mellan himmel och jord. När Emma var trött på att leka åkte vi till Super King Market och handlade mat. Vi handlade massor av god frukt. Jag skulle välja ut flingor som jag kan äta till frukost men det var verkligen inte det lättaste, allt innehåller så himla mycket socker! Till slut lyckades jag iallafall hitta några som verkade hyfsat nyttiga.

Efter att ha kört förbi Emmas skola och pappans jobb (NASA i Pasadena) åkte vi hem och åt frukt, och en hjälpte jag Emma lite med läxorna. Hon har redan helt spontant börjat ta mig i handen och krama mig, vilket gör mig riktigt glad, känns bra att hon redan tycker om mig :) När läxan var klar lekte vi lite därute, och jag fick se barnens hönor och Emmas pumpaodling. Nu är klockan kvart i tre, och jag har precis packat upp alla mina saker. Klockan tre är det dags att hämta Stephan i skolan, och sen är det snack time!

Lite bilder på mitt rum:








Alive

Tänkte mest bara meddela alla som är oroliga att jag lever! Har landat i LA och kommit till min värdfamilj. Klockan är runt halv elva nu och jag är helt slut, tänkte faktiskt hoppa i säng nu så jag är pigg och glad imorgon. Lovar att berätta om dagen, orkar bara inte nu helt enkelt.

Wednesday may 9

Ännu en lång dag på Au Pair Academy är förbi. Idag har vi lärt oss allt om CPR och first aid, och sedan har vi diskuterat disciplin och uppfostran resten av dagen. De nätan fem timmarna innan lunch var värst, var riktigt hungrig när vi äntligen fick ta rast. Idag bjöds det på mexikansk mat, riktigt gott! Den sista timmen fick vi en massa information om morgondagens departure, och sedan fick vi ett glädjande besked; det orangea laget hade vunnit tävlingen (varje gång man svarade på frågor, frågade något eller ställde upp som frivillig när något skulle visas fick man poäng till sitt lag). Priset var EN TRIPP TILL NYC. En kvart senare var vi i bussen på väg in till stan. Vi fick tre timmar, och vi fick göra vad vi ville. Jag, Amanda och ett gäng tjejer från Sydafrika gick till Times Square för att äta, kolla på folk och turista. Vi var även inne i en SJUKT stor Forever 21, ville köpa massor men hade ont om tid, plus att jag inte vågar lägga mer i mina väskor med risk för övervikt. Åt en riktigt amerikansk middag, bestående av chili dog med ost på, faktiskt riktigt gott!

Har även hunnit med att skypea lite med Hanna idag (och majsen såklart!), vilket var himla kul. Har dock ingen hemlängtan alls, och det är jätteskönt. Tror dock att det kan bero på att vi har så mycket att göra hela tuden så man hinner inte tänka på Sverige eller någon där hemma. Imorgon är det dags att flyga till LA och träffa min värdfamilj för första gången. Flyget går 04.31 pm och jag är framme 07.40 pm (LA time). Det ska bli skönt att komma "hem", och slippa ha alla kläder i en resväska, men samtidigt är det sjukt nervöst, och flyget tar sex timmar vilket är rätt länge. Känns lite tråkigt att åka när man äntligen har fått en massa vänner här, kommer sakna mina tjejer från South Africa!















My beautiful South African girls!

NYC

Har haft en extremt lång men väldigt rolig dag. Vaknade halv fem imorse och var pigg och utvilad, berodde nog på att jag somnade vid nio igår... Lyckades dock somna om till väckningen klockan sex. Efter en helt okej frukostbuffé var det dags att börja dagens classes. Vi hade 20 min rast vid tio sen lunch i 45 min (soup, salad and sandwiches). Eftermiddagen bestod även den av classes om barn och barnsäkerhet, och klockan tio över fyra var det äntligen dags att sluta för dagen!

20 min senare satte vi oss på bussen som skulle ta oss till NYC. Där fick vi se allt som är värt att se (nästan iallafall). Vi åkte över hela Manhattan och såg Frihetsgudinnan, World Trade Center, Empire State Building, Chrysler Building, Central Park, Brooklyn Bridge osv och sen avslutade vi på Times Square. Det var en trevlig runda, hade dock varit roligt att få mer tid att kolla i butiker och så. Nu är klockan tio och vi har precis kommit tillbaka. Sitter och lyssnar på mina roommates som pratar spanska och känner att det snart är läggdags, klockan ringer sex även imorgon, och sen är det classes från åtta på morgonen till fem på eftermiddagen.













Going to the mall

Har nu varit på ett stort mall med Amanda och en tjej från Sydafrika som heter Kim. Vi åt på tacobell innan vi gick runt i afärerna och saglade på alla billiga och sjukt fina saker. Nu är klockan ca halv åtta på kvällen och vi alla är dödströtta. Har varit uppe i ca 20 timmar och varit på resande fot nästan hela tiden så inte så konstigt att man är sliten.
















Köpte milkduds idag, SÅÅÅÅ goda!!!!!





Haha auw, Kim somnade så jag kände mig tvungen att posa lite med henne!

Framme

Nu är jag äntligen framme! Det har varit en lång dag och än är den inte slut! Just nu sitter jag ensam på mitt hotellrum, för mina roommates har inte kommit än. Har rest tillsammans med en annan svensk tjej som heter Amanda hela vägen så det har inte varit ensamt alls. I NY är klockan just nu tre på eftermiddagen, alltså nio på kvällen i Sverige. Känner på mig att jag kommer somna som en död säl ikväll!!

Känns helt sjukt att jag tog farväl av familjen imorse och nu sitter jag här. Mår dock jäkligt bra och är så himla pepp för allt som ska hända! Nu tänkte jag chilla lite innan jag ska möta upp Amanda för att ta bussen till ett mall och äta och kika runt lite. Bjuder på några bilder från resa, ENJOY! :)


Med min söta väska på Kastrup



Min fina fina älskade familj, saknar er redan <3


Jag och Amanda!


Glad tjej på Newark International Airport

Imorgon är det dags!

Har haft en underbar sista helg i Sverige, var ute på mitt älskade kräm igår, de perfekta partykvällen med världens bästa tjejer! Idag har jag packat det sista, har som vanligt en jobbig känsla av att jag har glömt någt men samtidigt vet jag att allt är med. Nu sitter jag och kollar på BB med mina bästa tjejer. Får försöka sova tidigt för imorgon ska vi köra till flygplatsen vid kvar i sex. Nästa gång jag uppdaterar är det från USA!


Torsdag

Vet att jag är sjukt seg på att blogga, men jag tycker inte att det händer så mycket. Jag är iallafall i full gång med packandet, och imorgon ska jag ordna det sista, som att växla pengar och så. förra helgen hade jag avskedsfest för all mina vänner, och idag var mormor, farmor&farfar och min ena kusin här och åt middag och så sa vi hejdå.

Det känns helt sjukt att detta är min sista helg i Sverige på väldigt länge. Det har inte riktigt sjunkit in än, och jag tror inte jag kommer fatta det förrän jag verkligen sitter på planet. Nu ska jag försöka njuta av mina sista dagar hemma, vet att jag kommer sakna det! Lovar att jag snart blir en riktigt seriös bloggare!

RSS 2.0