I'm back

Har varit paus här igen. Har helt enkelt haft fullt upp både i huvet och händerna. Har en del på gång nu och lite saker att fundera på, så har inte tid att blogga. Har också varit lite krasslig i nån dag nu och ätit dåligt så är så himla trött. 
 
Kan iallafall berätta om min helg för er! Åkte i fredags hem till Anna och hade myskväll med pizza och glass i sängen. Hennes värdfamilj var inte hemma så ingen att visa hänsyn till. Somnade relativt tidigt eftersom klockan stod på kvart i sex nästa morgon. Gick upp tidigt i lördags och fixade god frukost innan vi stack hemifrån strax efter sju. Efter ett stopp på starbucks styrde vi mot holiday inn vid flygplatsen. Det var dags för vår weekend class. Checkade in och fick lite information innan det var dags att hoppa in i våra bussar. Vi var runt i hela LA under tolv timmar, vi såg det mesta. Har ju redan sett allt men det var rätt trevligt ändå, vädret var härligt och vi fick se några kändishem. Väl tillbaka på hotellet fick vi våra rumsnycklar och jag Anna, Isabelle och Gabriella Chillade vid tvn innan det var dags att sova. 
 
I söndags gick vi upp och åt god hotellfrukost med ägg och bacon. Sen hade vi under dagen nästan åtta timmars undervisning med avbrott för lunch och fika. Jag hade valt kursen american sign language, vilket faktiskt var riktigt intressant och roligt. Vi hann lära oss en hel del, och när vi äntligen fick checka ut strax efter fem var vi helt slut. Kom hem och packade upp och somnade klockan nio. Har sen som sagt inte mått helt hundra efter det, har sovit mycket och tagit det lugnt  Fick precis te av min värdmamma och hoppas på att må bättre imorgon. 
 

Vab

Idag har jag vabbat, vård av sjukt barn. Stephan har varit dålig hela helgen och knappt ätit så han fick stanna hemma från skolan idag. Emma var sjukt gnällig imorse eftersom hon sov dåligt inatt, så fick deala med det också. Hade med andra ord en lång morgon och det var en lättnad att lämna Emma i skolan och åka hem med Stephan som la sig i sin säng och somnade. Ett tag senare kom Anna med starbucks och vi satt i mitt kök och snackade lite. 
 
Hämtade hem en gladare Emma och på eftermiddagen gjorde vi läxor, lekte, la pussel och bakade kakor. Sjukt lättad när pappan kom hem och jag kunde andas ut i mitt rum. Hade en lång pratstund men mina värdisar med en kopp te i handen ikväll, alltid mysigt. Måste också snabbt fundera ut hur och när jag vill flyga hem, inte det lättaste alltid. Har som tur är några dagar till på mig att fundera ut hur jag vill göra. 
 
känner ofta att jag aldrig vill hem härifrån!

President's day

Som sagt helgdag igen här i USA. Barnen och pappan var lediga och vi har haft en lugn dag. Vi gjorde läxor, lekte med kaninerna, lekte ute i trädgården och plockade undan lite i barnens rum. gillar inte såna här dagar, tiden gick segt och eftersom pappan är hemma vet jag aldrig riktigt hur mycket jag förväntas göra eller vad jag borde göra. lyckades få ihop det rätt bra idag dock och tog Emma till simningen medans dom andra stannade hemma eftersom Stephan är lite sjuk idag. Kom hem vid sex och stack direkt till yogan som var sjuuukt jobbig idag. Antagligen på grund av att jag var halvt sjuk förra veckan och skippade. Gör iallafall numera alla positioner, väntar dock ut vissa sessioner och gör bara positionerna en gång. Känns riktigt bra med yoga , jag har mycket på gång nu som måste fixas, så yogan är ett skönt avbrott som ger en mycket energi trots att det är utmattande. 
 

Bloggis

Söndag kväll efter en lugn helg. Har inte blivit nåt festande på ett tag, fast det känns rätt skönt. I fredags åkte jag och Anna till Alhambra och mötte upp Luisa, Anja och en ny aupair som heter Kelly för att spela laser tag. De två första spelen sög jag och hamnade nästan sist av alla 30 pers som spelade. Sista spelet hände dock något och jag slutade trea, sjukt stolt! Åkte sen hem och sov. 
 
Igår hämtade Anna upp mig och vi stack till pasadena. Anna skulle egentligen köpa en iPhone men av någon anledning funkade inte hennes kort så det blev ingen iPhone där. Åt världens godaste lunch på the Cheesecake Factory, ska aldrig beställa nåt annat än det jag beställde igår! Efter det körde vi mot Santa Monica för att möta upp Luisa och hänga på stranden. Var ju dock inte bara vi som tänkte åka till stranden, så det tog över en timme att komma dit. Tog lika lång tid hem på grund av en olycka på vägen. Kom hem och chillade lite innan jag bestämde med josse att vi skulle äta middag tillsammans. Mötte upp henne och åt sushi och pratade svenska (Anna var ju inte med). Körde sedan till hennes nya lägenhet så jag fick inspektera den, samt att vi tog dit lite av hennes saker. 
 
Idag har jag varit med josse på Ikea heeeeeela långa dagen. Hon handlade ALLT som hon behöver till sin nya lya. Slutade på några tusen dollar samt en full bil. Tog oss tre vändor att få upp allt i lägenheten sen. Såklart tog vi en paus i handlandet för lite köttbullar och mos! 
 
Kom hem strax innan sju och hängde med familjen. Imorgon är det ännu en helgdag här; president day, så både barnen och deras pappa är lediga, vilket förmodligen innebär en rätt lugn jobbdag för mig. 
 
 
Vet dock inte hur man vänder på bilderna på ipaden, så ni får vrida huvet lite!
 

happy valentine's

Såå, alla hjärtans dag idag! En annan hade två timmars spanska så blev ingen date för mig idag. Jobbade först heöa dagen eftersom barnen var lediga från skolan. Vi körde till lekparken och spenderade nån timme i solen innan vi åkte hem och lagade pizza till lunch. På eftermiddagen hade Emma painting class och Stephan karate, så lämnade och hämtade där innan det var dags för spanska. Läraren gav choklad till alla och vi lyssnade på spanska kärlekslåtar så tiden gick rätt fort faktiskt. Mötte sen upp Anna för en fro yo på Pinkberry innan jag stack hem. Har idag gjort klart läxan till min weekend class (deadline på lördag, alltid ute i sista stund), känns riktigt skönt att det är klart. 
 
Tänkte också passa på att meddela något sorgligt. Anna har tänkt fram och tillbaka de senaste månaderna om hon vill hem eller stanna här, och nu i dagarna har hon bestämt sig för att hon ska hem om cirka två och en halv vecka. Känns riktigt tråkigt eftersom hon är mina bästa vän. Som tur är har jag ju andra vänner här, och min familj kommer snart hit och lie annat kul är på gång nu. Dessutom kommer Anna hälsa på mig i Sverige så snart jag är hemma igen. Men som sagt, är riktigt ledsen för at hon ska åka eftersom det innebär att vi inte kan ses varje dag och hitta på massa kul på helgerna när vi är lediga..
 

fettisdagen

Ja, så var man tillbaka i veckan efter en helg med middagar, mys, bio, brunch och lite annat kul. Helgerna springer alltid iväg alldeles för fort! I söndags började jag känna mig hänging och såklart har jag åkt på en duktig förkylning. Är dock inte förvänad eftersom halva familjen är småsjuk och Anna är jätteförkyld. Hade ju nästan varit konstigt om jag klarat mig undan. Skippade därför yogan igår, kände mig inte helt säker på om jag skulle klara av jobbig yoga i 40 graders värme med en täppt näsa och onda öron. Sitter nu och försöker få färdigt läxan till min weekend class, att man aldrig lär sig att göra klart saker i god tid!
 
Kan ju också vara värt att nämna att pappi smsade mig i söndags och meddelade att det blir Vegas den 25.28 mars. Hotellet som är bokat är Luxor, format som en pyramid. Kommer bli så himla kul, och jag längtar så mycket tills dom kommer hit att jag nästan spricker!!
 
Förresten, firade fettisdagen idag med att dela en semla med Anna på ett café i grannstaden som säljer en del svenska/europeiska saker. MUMS
 
 

hola amigos!

Blir ett litet inlägg idag också, vet att ni blir så glada (speciellt pappsen). Har idag haft taxiverksamhet, kört barn hit och dit och lämnat och hämtat. Emma hade girlscouts idag och Stephan hade som alla andra torsdagar karate. När jag ver ledig tog jag en lång välförtjänt nap, var så himla trött och behövde energi till ikväll. Kom för en stund sen hem från spanskan. Det är skönt att komma ifrån huset lite på en vardagskväll, brukar ju mest vara hemma annars eftersom Anna alltis jobbar sent på vardagar. Det är roligt att komma iväg och träffa männsikor jag verkligen inte träffat annars (mest gamlingar haha) och dessutom så lär jag ju mig spanska också, så det är superbra!
 
Uppäckte precis nu att det idag är nio månader sen jag åkte från Sverige, endast tre kvar nu. Helt oroligt läskigt hur fort tiden går, blir rädd!!
 

Oooonsdag

Har ännu en gång haft en normal dag. Allt har gått i ett med träning, läxor, hämtning, lämning, snacks och sen på eftermiddagen hade barnen simning. När vi kom hade Carmen lagat hemmagjord pizza som satt riktigt fint i magen. Fick nu ikväll ett roligt samtal från josse som från och med idag är Mrs. Brown. Yep, hon och Brandon gifte sig i vegas idag, och ingen är gladare för deras skull än jag. Finns mycket att berätta men låter resten vara osagt, jag är iallafall superglad för dem! 
 
Har fått sms från mamma två dagar i rad med nedräkning tills dom kommer hit och söta bilder på pappa och Julia. Så sjukt att dom snart är här. Också sjukt att jag snart har endast tre månader kvar här. Börjar dra ihop sig med att bestämma reseplaner, boka flygbiljetter och massa andra viktiga saker, stress är ordet!!! 
 
 

Resultat

 
Har idag haft en helt vanlig måndag jobbmässigt. Skola, läxor och utfodring i vanlig ordning. strax innan fem kom pappan hem för att ta barnen till simning och släppa av mig nere i stan. Jag hängde lite på starbucks innan jag gick mot yogan. Kändes SÅ mycket bättre idag, kul att man kan se resultat redan andra gången man går dit! Har haft rätt mycket i huvudet den senaste veckan och i helgen också och min hjärna rensades verkligen och när jag kom ut kändes det som att jag hade så mycket mer energi än jag hade innan jag gick dit. Gillar det definitivt mer och mer. 
 
Nu är middagen nere i magen och duschen väntar innan det är dags för läxor! 
 
Snart dags för mina favoriter att känna på storstadslivet! 

nästan

Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig med bloggandet, bara nästan. Igår när jag vaknade skypeade jag lite innan jag gjorde mig i ordning och stack till Six Flags med Anna. Vi var där tills dom stängde och efter ett stopp vid Starbucks drive through åkte vi hem till mig. Vi hade inga planer alls för kvällen så därför kändes det som en räddning från ovan när en bekant som heter Haider frågade om vi ville hänga på honom och festa. Har träffat honom några gånger innan, han är också svensk och bor och pluggar i Santa Monica. Hans planer lät bra så jag och Anna la på ett kol och fixade oss och körde till Santa Monica. 
 
Väl där fixade vi oss lite till samt snackade med Haider och hans roommates. Strax innan tio tog vi taxi till Westwood där en DJ vid namn Victor väntade med sin partybuss som snabbt fylldes med partysugna männsikor. Så fort bussen började rulla hälldes det upp drinkar och musiken pumpades. Vi körde nog en liten omväg för det tog oss cirka en timme att komma till Hollywood och nattklubben Colony (samma som på nyår). Victor skulle spela där och eftersom vi kom med honom var det inte tal om att köa eller betala inträde eller något. Vi kom in på klubben och blev visade till vårt bord där vi hängde större delen av kvällen. Gick några rundor och pratade med en massa olika roliga människor samt lyssnade när Victor spelade såklart, sjukt bra housemusik!!
 
Strax efter två var vi på bussen igen och åkte tillbaka till Westwood. Vet inte hur, men cirka två timmar senare var jag och Anna efter lite galenskaper tillbaka i Santa Monica där vi stack till Haider och däckade på soffan. Vaknade lagom pigga imorse..
 
Efter frukost/lunch i Santa Monica åkte jag och Anna hem här och kollade film i min säng innan vi tog en liten nap. Har kollat lite på Superbowl idag också, förstår ju inte så mycket av själva spelet men pausunderhållningen och reklamerna är ju underhållning bara det. 
 
Har haft en riktigt rolig helg, känns som jag behövde det efter en rätt tuff vecka med uppnosiga barn som har vägrat att lyssna på mig. Men, imorgon är det måndag vilket innebär ny vecka och nya tag! Hoppas att ni har haft en fin helg där hemma också. 
 
 
 
 

Jag lever

Tunt med uppdatering här, har varit en lång vecka så har helt enkelt inte haft energi till det. Gör en längre uppdatering imorgon när jag har vaknat! 
 

RSS 2.0