rubbade rutiner

Denna veckan har börjat sådär. Har haft målare här både igår och idag så alla rutiner och "normala" saker har blivit rubbade. Igår hade jag ingen bil under dagen så var fast i huset. Kunde inte gå ut med Emma på förmiddagen för hela huset tvättades med högtryckstvätt. Har spanjorer som håler på med huset som syns i varje fönster, allt har bara varit konstigt. Har inte kommit iväg till gymmet heller så har lite ångest för det också...
 
Idag var det iallafall en bra dag. Jag hämtade upp Anna efter jag hade lämnat Emma i skolan, vi körde till Party City och inhandlade halloweenkostymer till morgondagen. Vad jag ska vara får ni se då! Hann även med en liten lunch tillsammans innan jag började jobba igen, Resten av dagen var inte speciellt händelserik och nu är jag sjukt trött fast klockan bara är nio på kvällen. Torftigt inlägg, men idag känner jag mig inspirationslös, hoppas på bättring imorgon!
 

hollywood sign

Idag kom Anna hit vid tio, vi bestämde nämligen igår att vi skulle ta tag i saken att åka till Hollywood och ta bilder med den där kända skylten. Sagt och gjort, vi började vår färd. Saken är den att det inte är så himla långt från oss, men vi klyddade till en massa på vägen, och helt plötsligt behövde vi tanka, och sen var vi båda i stort behov av kaffe. Till slut kom vi upp i hillsen och närmade oss skylten. Vi började vandra. Vi visste att man behöver gå upp en bit för att få till bra bilder, men vi hade ingen aning om hur jobbigt det faktiskt skulle vara. 
 
Det var runt 30 grader idag och att gå konstant uppåt gjorde att vi snabbt blev svettiga. Det fanns dessutom ingen skugga någonstans. Men det var så värt det, när vi kom upp en bit började utsikten komma. Faktastisk utikt över heeela LA, downtown till vänster och Hollywood och Beverly Hills till höger. Runt nästa kulle nådde vi äntligen skylten. Vi gick så långt upp man kunde framför skylten. Finns också en hikingtrail som går upp bakom, men vi var överens om at vi sparar den till en annan dag. Vi stannade där uppe ett tag och tog massa bilder samt njöt av brisen och den vackra utsikten. 
 
Att gå tillbaka ner gick rätt så snabbt, och väl nere bestämde vi oss för att åka till Santa Monica. Där kände vi hur hungriga vi var, så vi gick ut på piren och käkade. Sen gick vi ner och satte oss på stranden och chillade. På stranden fanns det en massa vita och röda kors nerstuckna i sanden. Frågade någon var det var, tydligen nåt för soldater som har dött i Irak och Afghanistan. Det fanns också en vägg med massa hemska bilder på folk som skadats i krigen, nästan lite obehagligt att se faktiskt. 
 
Strax efter fem var vi klara med stranden och styrde hemåt igen. Vi gjorde ett kort stopp hos Anna innan vi stack till mig. Åt middag med min värdfamilj, sen stack vi till Ralphs och köpte popcorn och glass som vi sedan avnjöt framför en film i min säng. Perfekt avslut på en bra helg!
 
Nu är klockan redan elva så det är verkligen dags för mig att sova, ville bara uppdatera lite här först, det va rju ett tag sen nu! 
 

lördag&gabriellas födelsedag

Veckan har flugit förbi lika snabbt som vanligt, och sen blev det en fredag som slutade tidigt med en trött Elli som sov innan klockan elva på kvällen. Vaknade därför utvilad vid nio igår (lördag) och tog det lugnt hela förmiddagen. Jag åt frukost i lugn och ro, sen tog jag min bok och gick ut i solen. Satt och solade i ungefär en timme. Det är inte jättevarmt längre, men jag kände ändå svetten rinna när jag satt och solade så till slut gav jag upp och gick in igen. Strax därefter ringde det på dörren och där stod Anna. Vi hängde lite hemma hos mig innan vi stack till Pasadena och gick runt lite. Vi kollade på Halloweenkostymer, åt på Subway och tittade i lite andra affärer. På sena eftermiddagen stack vi tillbaka till mig för att fixa oss och så. 
 
Vid sju kom Luisa hit och vi stack tillbaka till Pasadena. Igår var det Gabriellas födelsedag, vilket vi självklart skulle fira. Vi mötte upp henne, Christina och Isabelle på The Cheesecake Factory och åt en god middag med mycket skratt och lite presentöppning. Efter middagen gick vi över till iPic theatre, en lyxbio som ligger i Pasadena. Snacka om lyx, man satt i världens skönaste fotöljer som man kunde fälla tillbaka och fälla ut fotstöd och allt. Filt och kudde ingick självklart också! Var man sugen på något tryckte man på en knapp så kom en servitris och tog ens beställning. Popcornen ingick i priset, och oj vilka goda poppisar!! Filmen vi såg var Paranormal Activity 4. Den var helt klart läskig, men blev ändå lite besviken då jag inte fick svar på alla mina frågor, och jag förstod inte riktigt hur dom tänkt när dom gjorde filmen. 
 
Kvällen var superhärlig, lika roligt som vanligt med mina fina tjejer!
 

äntligen

Har nu ett datum att se fram emot, 15 mars!

har officiellt blivit en nörd

men jag gillar det!

måndag och presidentdebatt

Gårdagens aupairmöte var trevligt. Åkte dit med Anna, hennes värdbarn och mormorn. Min värdfamilj kunde tyvärr inte hänga med. Mötet hölls i Pacific Palisades, tur var det för här regnade det medans vi hade sol i PP. Själva mötet var en picnic för aupairer och värdfamiljer. Alla skulle ta med sig en rätt från sitt hemland och jag hade som sagt gjort potatisgratäng (gjorde den precis som pappa alltid gör med mycket svartpeppar och vitlök, och den var sviiiingod!!!) och chokladbullar. Vet inte om det är så svenskt direkt, men det är iallafall något vi ofta äter hemma. På mötet träffade vi en massa andra aupairer och smakade en mängd olika maträtter. Man skulle sedan rösta på vilken som var bäst. Min tyska kompis Luisa vann, vilket var kul. 
 
Jag och Anna fick för en gångs skull våra namn rättstavade båda två, nästan ett mirakel!
 
Var hemma igen vid halv tre och resten av dagen gjorde jag inte så mycket, städade mitt rum och hängde med värdfamiljen. Idag var det en vanlig jobbdag igen. Har nu blivit kallt igen, strax över 20 grader så det var jeans och tjocktröja som gällde! Gick med Emma till skolan och när jag var hemma igen kom min värdpappa hem. Vi hade nån från banken som var här och värderade huset idag, därför jag städade rummet igår. Plockade undan en massa saker från köket imorse så allt skulle se snyggt och stort ut. Enligt min värdmamma gillar dom stora, tomma ytor, Vi vill ju få huset värderat så högt som möjligt!
 
På eftermiddagen hämtade jag barnen, kom hem och åt lite innan vi stack igen. Lämnade av Emma och pappan på fotboll och körde till Stephans simning. Påväg hem igen höll vi på att krocka då en idiot körde in i en fil som är one-way, där jag såklart också körde, fast jag körde på rätt håll och han på fel. Fattar inte hur man kan missa två stora röda skyltar där det står ONE WAY STREET, DON'T ENTER. Vissa människor här är verkligen svåra att förstå sig på. 
 
Ikväll kollade jag på den sista debatten mellan Obama och Romney. Tycker helt klart att Obama var starkast denna gång. Han gick på Romney hårt och påpekade flera gånger hans okunskap om utrikespolitiken. Ett citat är ‎"You mentioned the Navy and that we have fewer ships than we did in 1916. Well, Governor, we also have fewer horses and bayonets", ett annat  "We have these things called aircraft carriers. We have these ships that go underwater, nuclear submarines." Det är roligt att sätta sig in i politiken lite nu när man ändå bor här liksom, och debatter är ju alltid kul. Har dock inte koll på allt de två kandidaterna står för, men jag försöker så gott jag kan. California är till mestadels demokratiskt, men här och där ser man några Romney-skyltar i folks trädgårdar. 
 
 

skräckfilm och outletshopping

Igar var det äntligen fredag igen. Hade världens härligaste jobbdag med typ fyra timmars jobb, och da behövde jag bara ta hand om Emma. Det var Stephans födelsedag sa pa kvällen gick vi ut och at pa Los Gringos Locos, en mexikansk restaurang. Vi at först tortillachips och salsa, sen beställde min världmamma in guacamole sa kom dom med en liten vagn med ingredienser och gjorde guacamolen vid bordet. Jag at kycklingfajitas, det var jättegott. Maten var riktigt god och tydligen är det inte alls dyrt sa dit kommer jag definitivt ga igen!
 
Pa kvällen kom Gabriella och Isabelle och hämtade upp mig och vi akte till Anna. Vi fyra och Luisa hade nämligen bestämt oss för att ha paranormal activity marathon och se tvaan och trean sa vi kan se fyra pa bio sen. Filmerna var saklart sjukt bra, men riktigt läskiga. Den tredje var saaa creepy!!! Annas värdmamma är bortrest i helgen sa jag stannade här över natten och höll Anna sällskap. Imorde vaknade vi vid halv nio, och när vi tittade ut regnade det (!!!!) sa vi bestämde att det var en perfekt dag att aka till en stor outlet en bit härifran.
 
Fick shoppat en del saker, ett par skitsnygga boots med nitar, en tröja fran Tommy Hillfiger, en earcuff och tva tröjor fran Ralph Lauren. Har aldrig brytt mig särskilt mycket om märken och märkeskläder, men här är det sa billigt sa varför inte köpa det liksom? Jag var hemma igen strax efter fyra och började laga mat. Vi ska ha aupair-picnic imorgon och alla ska ha med sig nagot. Jag lagade potatisgratäng pch chokladbullar, hoppas det smakar bra  imorgon! Vid sju akte jag till Anna igen, haller henne sällskap ikväll när hon passar sitt värdbarn. Sover här inatt ocksa sa aker vi tillsammans till aupairmötet :) 
 

i belong with you, you belong with me

 
Som vanligt en vanlig dag, känns som jag skriver det alltid men det är ju helt som vanligt! Spenderade morgonen med Emma, gjorde ännu ett uppslag i min scrapbook. Denna gången var det bilder från Santa Monica Pier. Älskar verkligen min scrapbook, det är så roligt att göra. Rekommenderar verkligen alla att göra en scrapbook. Lämnade Emma i skolan vid halv tolv, sen tog jag mig till Books and Toys och köpte en låda lego till Stephan, hoppas det passar med ett rymdskepp från Star Wars. Sprang in om på Rite Aid och köpte lite nödvändigheter som shampoo pch balsam. 
 
Efter det körde jag direkt till gymmet för att bränna några hundra kalorier. Känns alltid lika skönt när man är klar. Ska försöka mig på spinningen på måndag igen, om jag kan gå normalt då vill säga. Jag kom hem och skypeade med Bea och Mysan, fick lite sakna-känslor idag (mer än vanligt då). Tror jag är lite avis på Sara eftersom hennes familj kom till henne idag och hälsar på i nån vecka. Kan bara tänka mig hur glad hon är just nu. Men min familj kommer ju också och hälsar på mig så ska inte hänga läpp över det! 
 
Hämtade barnen klockan tre, kom hem och åt lite innan det var läxor som gällde. Är så skönt att vi har rutiner som gäller varje dag. Händer aldrig att vi bara sitter och inte vet hur vi ska sysselsätta oss. Lämnade Stephan på karaten och jag och Emma körde till Trader Joes för att inhandla mjölk och frukt. Efter det fönstershoppade vi på Petco (djuraffären). Det nya nu är att Emma vill ha en kanin, vilket jag är helt med på. Tänk att ha en liten kanin att gosa med. Får mig att tänka på vår lilla kanin vi hade när jag var yngre. Kaniner är snälla djur minsann! 
 
Imorgon blir det födelsedagsfirande och skräckfilmsmaraton, skönt att helgen är här igen!
 
 
 
♥ ♥ ♥ 

träningsvärken from hell

Både igår och idag vaknade jag upp med en fruktansvärd träningsvärk från måndagens spinningpass. Det var värst idag, är ju alltid värre andra dagen. Det är seriöst nästan omöjligt att resa sig upp, speciellt om jag har suttit en längre stund. Att gå nerför trappor går knappt det heller. Har känt mig som en gammal kärring idag. Pallrade mig trots detta till gymmet idag och försökte träna bort det. Det lyckades sådär, en kort stund hjälpte det lite, men sen var det tillbaka. Är dock en skön smärta, då vet jag att jag jobbade hårt iallafall. Får hoppas att det går över lite till imorgon så jag kan gå normalt!
 
Annars är allt bra här, har haft en sjukt varm dag idag, över 35 grader och strålande sol. Har dock fått höra att nu i helgen ska det bli lite kyligare vilket ska bli skönt. Känns dumt att klaga på det varma vädret här, men när man knappt kan gå 20 meter utan att svettas är det inte så härligt längre. Känns dock ännu dummare att klaga över att det är kallt när det sen går ner till 22-23 grader. Men har man vant sig vid 40 grader under några månader är det kyligt när det kommer ner på 20. På sommaren i Sverige hade jag liksom tyckt att det var varmt med 23 grader och sol och gått runt o shorts, men här tar jag på min jeans och skinnjacka och huttrar lite. Min värdmamma sa att det tar 5-6 månader att vänja sig vid ett nytt klimat, så antar att det är vad jag har gjort nu. Tycker iallafall att det är skönt att vakna upp varje morgon och inte behöva kika ut för att se att det är sol. 
 
Idag är det onsdag, så barnen har varit i skolan och när vi kom hem gjorde jag quesadillas (måste ju behålla min populäritet hos barnen!) innan vi skulle iväg till Stephans simning. När vi kom hem kom föräldrarna ungefär samtidigt och en stund senare blev det middag, självklart pasta eftersom det är onsdag. Nu sitter jag och funderar på vad jag ska inhandla till Stephan som fyller nio på fredag. Får ta en tur till leksaksaffären imorgon, lego är ju alltid ett säkert kort när det kommer till honom!
 
såhär varmt hade vi för någon vecka sen, inte riktigt lika varmt idag men nästan!!

måndag med i-landsproblem

Idag har jag haft en vanlig dag, måndag känns alltid tufft då man börjar jobba igen efter en helgs ledighet. Spenderade morgonen med Emma, vi övade lite läsning och skrivning, det blir bättre och bättre för varje dag. Kul att jag verkligen kan se hur mycket barnen har utvecklats och växt på dom fem månader jag har varit här. På eftermiddagen var det simning på rose bowl och fotbollsträning för båda barnen. Nu har vi precis avslutat en sen middag och barnen ska gå och lägga sig. 
 
Förra veckan var det "kallt" och regnigt, men idag har temperaturen gått upp över 30 grader igen så man kunde gå runt i shorts och linne. Ska vara riktigt varmt hela veckan, 35 grader på onsdag. Tydligen skulle det sen bli kallare igen. Tycker det ska bli rätt skönt, så man slipper svettas vad man än gör. 
 
Tränade idag som vanligt, och kände att det var dags att prova på ett pass. Spinning stod på schemat och fyyyy vad jobbigt det var. Stod upp och cyklade största delen av passet och när en timme hade passerat och passet var över kunde jag knappt stå. Känner redan nu att benen är trötta så imorgon kommer jag ha en ordentlig träningsvärk!!
 
Har för tillfället en del saker på hjärnan, det som bekymrar mig mest är skola.Har hittat en weekend class som jag och Anna antagligen ska gå. Problemet är bara att den är bara 4 credits, och vi behöver 6. Den kostar 350 dollar, vilket betyder att vi kommer ha 10 dollar över till dom två resterande creditsen. Problemet nu är att det är så galet dyrt att gå på college här, även om man väljer ett community college som är meningen att vara billigare och mer "affordable". Detta stör mig så sjukt mycket nu, då jag inte vill spendera hundratals dollar på utbildning här. Ska dock försöka komma fram till en lösning, måste prata med min area director. Sjukt irriterande att man måste plugga 6 credits för att få intyget att man har genomfört sitt aupair-år korrekt. Kanske låter lite som ett i-landsproblem men det är verkligen extremt frustrerande!
 
Något som gör mig på bra humör är iallafall min scrap book. Här är första uppslaget, som handlar om första resan från Köpenhamn till New York. Himla tur att jag har sparat alla gamla biljetter och lappar och annat!

octoberfest

Igår hade jag en väldigt lugn dag. På morgonen åkte jag med Carmen på några ärenden. Sen åkte vi till Victory park i Pasadena. Stephan hade fotbollsmatch så jag stannade för att titta på den medans Emma och Carmen åte iväg på födelsedagskalas. Pojkarna spelade bra och vann med 2-0. Vi åkte hem och åt lite innan Stephan och pappan åkte iväg för att campa med boy scouts. Emma och Carmen kom hem strax därefter och jag började göra mig i ordning för kvällens födelsedagsfirande. Anna fyllde 20 i måndags så hennes värdmamma hade ordnat party. Temat var oktoberfest och det serverades tysk mat som var supergod. Fanns självklart en massa sötsaker såsom cupcakes och tårta också. 
 
Dom andra tjejerna var också där och vi hade en mycket trevlig kväll med prat och skratt som vanligt. Fick skjuts hem av Christina, och på vägen hem såg vi något som sprang över vägen. Stannade och såg att det var en skunk. Första gången jag ser en faktiskt. Smart-asset Christina vevade ner rutan, men som tur var sprayade den inte oss! 
 
Idag har jag också tagit det rätt lugnt. Skypeade hela förmiddagen och blev uppdaterad både från Oslo och Sverige, så det känns bra! Hjälpte sen Carmen att baka och laga lite mat. På eftermiddagen var det soccer skill practice i Altadena. Jag följde med för att komma ut lite. La mig på gräset i solen och somnade, trött som jag var. Har inte haft alltför mycket för mig denna helgen, men det är faktiskt rätt skönt. Känner mig redo för en ny vecka, inleder med spinningpass på gymmet imorgon, ska bli spännande!!
 


it's friday!

Wohooo, fredag, min absoluta favoritdag!! Jobbdagen idag gick snabbt, började vid åtta då jag körde Stephan till skolan. Var sen hemma med Emma på förmiddagen innan jag lämnade henne också i skolan. Körde till Target för att se om där fanns några scrapbook-stickers jag inte har. Hittade några som jag såklart köpte. Åkte hem och chillade lite innan jag hämtade barnen. Kom hem och gav dom mat, sen kom föräldrarna hem. Stephan hade race day med simningen idag så alla ville följa med och titta och heja. Han gjorde bra ifrån sig, vann två av fyra race och kom inte sist nån gång. 
 
När vi kom hem var Gabriella här och jag fixade lite småsaker innan vi körde in till Pasadena. Vi åt middag på världens bästa The Cheesecake factory. Efter det visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, så vi gick till bion och valde första bästa film. Det blev Hotel Transylvania, visserligen en barnfilm, men faktiskt jättebra och rolig. Kom tillbaka hem för en stund sen och ska snart sussa, blir en tidig morgon imorgon, har nämligen bestämt mig för att titta på barnens fotbollsmatcher. Ska bli spännande att se! Framåt eftermiddagen/kvällen blir det födelsedagsparty för Anna. Temat är oktoberfest så det kan ju bara inte sluta illa!
 
 
jag och anna-banana på bio för nån vecka sen, haha här hade filmen inte ens startat!
 

busväder

Idag har vi verkligen haft busväder i LA, har aldrig sett så mycket regn. Det kom en riktig skur imorse, sen kom solen fram igen och jag lämnade Emma i skolan och stack till gymmet. När jag kom ut från gymmet cirka en timme senare började det dock se mörkt ut igen. Jag hann knappt hem innan det började mullrna rejält. Det åskade och blixtrade och emellanåt skakade huset till. Som tur var gick inte strömmen iallafall. Vid halv två började det regna. Det började rätt lugnt, men när jag bckade ut bilen från uppfarten fullkomligt VRÄKTE det ner, och det haglade stora isbitar. Plockade upp grannens nanny på gatan så hon slapp bli blöt. På väg ner blev det ännu värre. Hade vindrutetorkarna på max och såg ändå inte ett dugg. Körde jättesakta, dels på grund av sikten men också för att det var halt. Det har inte regnat på sju månader så då blir det halt när det väl börjar. Kom till skolan och hittade ingenstans att parkera. Slutade med att jag stannade till och Nancy hoppade ur. Jag satt kvar och hon kom med barnen. Jag hade tur som slapp gå ut, gatorna var som floder och vattnet bara forsade, speciellt där det lutade lite eller i nerförsbackarna. 
 
Vi kom iallafall hem säkert allihopa, och barnen bytte till varma torra kläder medans jag fixade lite mat. Vädret lugnade ner sig så fort vi kom hem (typiskt) och till slut regnade det knappt längre. Vid fem när vi skulle till karaten började det självklart regna igen, men inte alls lika mycket denhär gången. Jag och Emma stack inom Trader Joes för lite mjölk, så då bilar från tv-kanalen ABC7, gjorde antagligen en rapport om ovädret. 
 
Det var min blöta dag det. Ska jag vara helt ärlig gjorde det inte mig så mycket, var mest fascinerad eftersom detta inte hör till vanligheterna för mig. Tydligen kan det regna såhär på våren också, så vi får väl se nästa år. För övrigt är allt bra här och rullar på som vanligt. Imorgon är det äntligen fredag igen (skriver det varje vecka men det är ju lika härligt varje gång!) och då blir det swim race för Stephan. Har lite planer i helgen som jag ser fram emot också. Såg förresten att det ska bli över 30 grader på söndag, härligt!
 
såhär såg det ut längs hela vår gata

ännu en helg förbi

Ja ungefär så känns det, helgerna springer iväg så snabbt och imorgon är det måndag, ny vecka, nya tag! Ska tillbaka till gymmet efter ofrivilligt uppehåll denna veckan. Har förresten varit i USA i exakt fem månader idag!!
 
Till min helg då! I fredags var jag i princip ledig, gjorde lite ärenden med Anna. Vi åkte till Target där jag inhandlade en massa scrapbooksaker, har satt igång med det nu och fy vad roligt det är! Fint blir det också såklart. Alla saker är mycket billigare här än i Sverige, det bidrar till att det är roligare tror jag. På kvällen körde jag hem till Anna med cookies och pringles. Hon jobbade eftersom hennes värdmamma var ute, men det var inte så jobbigt eftersom lilla Alden sov så sött. Vi tittade på TV och snackade skit. 
 
Lördagen började med skypesamtal med mammi och pappi, alltid lika roligt att prata med dom. Efter det fixade jag mig och samlade ihop mina saker. Strax efter tolv blev jag upphämtad av Anna och en ny au pair som heter Anabell. Eftersom dom båda är tyskar svängde vi in om en oktoberfest i grannstaden. Blev inte särskilt imponerad. För dom myndiga fanns det öl, det såldes även pretzels och bratwurst, men det var nog det enda tyska man kunde hitta. Egentligen var inte ens ölen tysk... Vi gav det en halvtimme innan vi drog vidare. Vi körde till Glendale där vi spenderade eftermiddagen i det stora mallet. Jag framkallade foton och bytte batteri i min klocka. Köpte lite småsaker, bland annat nya solbrillor. När det mörknade tog vi en tur runt shoppingområdet Americana, vi tittade på deras vattenshow, sååå galet vackert och påkostat. Finns tydligen en som är väldigt mycke större i Las Vegas, måste lätt se den också för detta var sjukt imponerande! 
 
Efter det mötte vi upp några andra tjejer för middag på The Cheesecake Factory. Igår var Anjas födelsedag, vilket vi självklart skulle fira. Det var en trevlig middag med massa skratt, god mat och bra sällskap. Middagen slutade med att servitörerna kom med glass med ett ljus i, och vi stod upp och sjöng happy birthday. När vi var klara på restaurangen gick vi till Anjas bil där en överraskning väntade. Anja ville egentligen bjuda hem oss på middag men det funkade inte så hon hade bakat supersöta cupcakes och tagit med istället. Verkligen jättegulligt. Var dock så mätt att jag inte orkade äta den, men åt dne idag och den smakade lika bra som den såg ut. 
 
Idag gick jag upp vid halv tio och började pyssla med min scrapbook direkt. Hade paus i två timmar och skypeade med Jenny, vi hade uppenbarligen massor att prata om. När vi hade lagt på fortsatte jag med min scrapbook ett litet tag innan det blev lunch med familjen. Chillade ett tag efter maten och sen började vi göra halloweendekorationer, dagens projekt var fladdermöss. Faktiskt jättekul att pyssla, och såklart roligare om våra dekorationer är handgjorda. 
 


tjabba tjena

Idag har det varit en fin dag, skippade gymmet idag igen så min förkylning verkligen ger med sig. Som vanligt var det skola som stod på schemat. Under mina lediga timmar hängde jag med Anna, vi snackade en hel del om skola och jag tror vi har kommit på en bra plan om hur vi ska göra med det. Vi hann även med en frozen yoghurt och en snabb tur på TJMaxx. Känns verkligen skönt att ha hittat en vän som bor så himla nära mig och som jag verkligen kommer bra överens med. Det känns som vi har känt varandra mycket längre än två månader. Vi har redan börjat prata om att jag ska hälsa på henne i Tyskland och hon ska hälsa på i Sverige.
 
Drömde en hemsk dröm inatt, att jag var hemma i Sverige igen på grund av att min värdfamilj inte ville ha mig längre. Kändes verkligen inte alls kul när jag vaknade. Berättade det för min värdmamma idag, hon bara skrattade och sa att det är ju tur att det inte är så i verkligheten. Är verkligen glad över min familj, dom är avslappnade och tar saker som det kommer. Jag har till exempel inget exakt schema där det står att jag börjar klockan åtta och slutar klockan fem. Ibland börjar jag halv åtta och ibland kvart över. Ibland slutar jag strax efter fem och ibland jobbar jag till halv sju. Övergår dock aldrig 45 timmar, vilket är bra. Är alltid ledig på helgerna och får använda deras bilar på helgerna när dom inte behöver dom (vilket är för det mesta). Hör så många konstiga saker och dåliga scheman från mina aupairvänner så jag känner verkligen att jag är lyckligt lottad. Hoppas det fortsätter vara såhär resten av året, då kommer jag åka tillbaka till Sverige som en väldigt nöjd tjej!
 
Glömde nästan bort att berätta om dagens fynd. Vandra omkring på TJMaxx och slötittade. Letade inte efter något speciellt och hade inga planer på att köpa något heller. Då plötsligt sprang jag på ett par jeans. Helt vanliga, skinny och fin blå färg. Såg att det var ett par jeans från Levi's, och kollade sedan på prislappen. 20 dollar!!!!!! Det är inte ens 150 spänn, för ett par levisjeans!! Provade och dom satt som en smäck, så dom fick hänga med hem. Redan i början av nästa vecka ska temperaturen sjunka ner till 23 grader, så nu behövs det jeans minsann!
 
känner mig nästan såhär glad idag, heeelg imorgon!!!

flu shot

Idag var det en helt vanlig onsdag, borsett från att det efter skolan var dags för influensavaccin. Jag tog med mig barnen och gick till skolans gymnastiksal förr att få våra sprutor. Fick först fylla i papper om mig och barnen att vi är friska osv, sen var det dags. Lite kö, och där kom vi fram till att jag skulle gå först, sen Stephan och sist Emma. Jag fick min spruta, och Stephan fick sin utan att protestera. Till sist var det Emmas tur. Hon hade inte sagt någonting på hela tiden men nu stod hon helt plötsligt och höll armarna runt sig och sa att hon inte ville ta sprutan. Jag försökte övertala henne och säga att det inte alls gör ont, men då började hon gråta och försökte sticka därifrån. Det slutade med att jag fick lyfta henne och trycka ner henne på stolen, hon är lång och stor för sin åder så det var inte det lättaste eftersom hon protesterade vilt. Jag och en sköterska lyckades hålla henne tillräckligt still så att sprutan kunde stickas in. Kände hur alla i rummet kollade på oss eftersom Emma skrek som en stucken gris. Hon var upprörd ett tag efter och fortsatte snyfta lite i bilen på vägen hem. 
 
Annars har dagen varit helt normal, simning på rose bowl på eftermiddagen och när vi kom hem kom föräldrarna hem. Innan middagen kollade jag på slutet av debatten mellan Obama och Romney, faktiskt rätt intressant. Måste ju vara lite insatt i politiken när jag bor här och det är ju val i november så får hänga med i svängarna!
 
posar med mitt lilla plåster. självklart rann det blod på armen på mig medans alla andra knappt fick en röd prick....

klippt och klart!

Idag har min dag varit bättre än igår, vaknade på bättre humör och kände mig piggare. Förkylningen är på väg bort igen som tur är. Struntade dock i gymmet idag också och på min lediga tid bestämde jag att var dags att gå till frisören. Har ju skjutit upp detta länge men idag tog jag tag i saken och gick till Jasmines salon här i La Cañada. En mysig along med trevlig personal. Jag klippte en bit, alla slitna toppar är borta och håret luktar sådär gott som det bara gör när man har varit hos frisören. Hon fönade väldigt noga med en borste så har härlig volym i håret också. Känns dock så himla kort nu, ,som det alltid gör när man precis har klippt sig, men det går väl över. Frisören var en jättetrevlig tjej (kan såklart inte jämföras med min Hanka) och tipsade mig om en massa ställen och restauranger i närheten. Priset sved dock lite, fick betala 60 dollar för kalaset, men det får det vara värt. Är egentligen inte mycket dyrare än vad det är i Sverige, bara jag som har blivit bortskämd med en bästis som är frisör. 
 
Eftermiddagen gick smidigt, barnen bråkade inte och gjorde sina läxor när jag sa till dom. Lämnade Stephan på karaten och åkte med Emma till biblioteket där vi spenderade en timme med att läsa och hitta några böcker vi kunde låna hem. När vi kom hem var pappan redan hemma så jag kunde se min arbetsdag som avslutad, hade längtat efter det då ett nytt avsnitt av Svenska Hollywoodfruar var ute. Älskar verkligen att kolla på det nu när jag bor här, är så roligt att känna igen ställena dom bor på och var dom filmar!
 

gnäll

Har verkligen inte haft någon bra dag idag, klart det skulle komma efter en sån bra helg. Kände redan imorse när jag vaknade att jag inte borde gå ur sängen. Förkylningen kändes i hela huvet, har nu också blivit öm i halsen. Tog mig upp iallafall och jobbade några timmar innan jag lämnade Emma i skolan. Köpte med mig lunch hem och la mig i sängen för att kolla serier på datorn. Helt ärligt så låg jag kvar där tills klockan blev halv tre och det var dags att hämta barnen. Tog mig en liten nap, var så otroligt trött. 
 
När jag kom hem med barnen började dom tjafsa direkt, sa till dom att ställa skorna i skogarderoben och hinner inte mer än in i badrummet förrän jag hör världens vrål från Stephan, trodde han höll på att dö. Visade sig att Emma hade smällt igen dörren med hans huvud emellan (hör till saken att det var med flit för hon var förbannad). Fick skälla lite på henne och säga till henne att säga förlåt. Detta spädde självklart på mitt reda dåliga humör. Gav barnen mat och började tjata om att dom skulle byta om och samla ihop saker för fotboll och simning. Vi var redan lite sena, och då kunde Emma självklart inte hitta sina fotbollsskor. Efter att jag letat lite hittade jag dom (i bilen.....) och vi körde iväg. Nästan framme kommer jag ihåg att jag glömt packa in vattenflaskor, så det var bara att vända. Vi var nu riktigt sena så jag körde lite för fort. Hem och slänga in flaskorna och köra igen. Lämnade av Emma med pappan som mötte upp oss och körde till rose bowl med Stephan. Fick som tur var sitta själv och behövde inte prata med någon, vilket var underbart!! Självklart körde alla som idioter på vägen hem, fick tuta argt på några cyklister, bör tilläggas att jag ALDRIG tutar argt på folk, men nu behövdes det verkligen.
 
Lämnade Stephan på fotbollen och hämtade Emma. Hade sån tur när jag kom hem att Carmen kom hem så hon tog hand om Emma, riktigt skönt att jag slapp duscha henne. Chillade en timme ungefär innan jag hämtade dom andra två från fotbollen. Då var Stephan på skitdåligt humör och var allmänt otrevlig, inte mot mig men mot hans lagkamrat. När vi kom hem smällde han med dörrar och annat. Nu känner jag mig helt slut, ska bli så skönt att sova! Tror orsaken till mitt dåliga humör idag är min förkylning samt det faktum att det var 41 grader i skugga idag, härligt sätt att börja oktober månad!! Egentligen inget stort som hände idag men det var verkligen en dag jag var irriterad på allt och undrar vad jag gör här egentligen. Tänker lägga mig tidigt ikväll och hoppas på att vakna på rätt sida imorgon!
 
Humöret går upp lite när jag tänker på att jag har lyckats hitta fina vänner i LA också.
 

dogers game!

Idag har jag varit på min första basebollmatch. Självklart var det Los Angeles Dodgers vi såg. Dom spelade mot Colorado Rockies, och LA vann! Det var ett au pairmöte så vi var ett tiotal aupaier där, bland annat jag Anna, Gabriella och Luisa. Några värdfamiljer var också där, bland annat min. Själva matchen var kanske inte så jätterolig, bara när dogers gjorde homerun och vi skrek och klappade. Det bästa var stämningen på stadion och att vara där med sina vänner. Jag och Gabriella köpte vars ett foam finger med go dodgers på, blir ett fint minne sen. 
 
Vi åt såklart en massa, blands annat dodgers dog (korv med bröd), garlic fries, glass och slush ice. Det var verkligen kul att gå dit, stod upp med resten av stadion och sjöng God bless America och Take me out to the ball game. En sak som bidrog till att stämningen var på topp var självklart att dodgers spelade bra och gjorde flera homeruns och slutligen vann. Jag, Anna och Gabriella pratade om att vi även vill gå på football och hockey, så det får bli nästa projekt!
 

lördag @santa monica

Lördagen började med sovmorgon, dels blev det sent kvällen innan och så har jag åkt på en megaförkylning så var riktigt trött. När jag hade vaknat till hämtade Anna och Seraphina upp mig sen åkte vi till Santa Monica och mötte upp Yvonne. Vi tog en tur att på piren, så himla mysigt att gå där. När vi var klara gick vi några kvarter upp från stranden till 3rd street promenade. Anna och Seraphina ville kolla i affärer och jag och Yvonne var hungriga så vi satte oss på Johnny rockets medan dom andra gick runt. Åt sjukt god hamburgare som satt riktigt fint i magen!
 
Vid sex styrde vi mot LAX där vi lämnade av Seraphina innan vi åkte hem till mig. Vi bestämde oss för att gå på bio och hängde lite hemma hos mig innan det var dags att sticka. Vi såg skräckisen House at the end of the street, den var helt okej. Inte superläskig men definitivt läskig. Var hemma igen vid tolv och somnade strax därefter. 
 

 

RSS 2.0