Stockholm och U.S embassy

Idag har jag fixat klart min visumansökan och bokat en tid på ambassaden, så himla skönt att vara klar med det för det var inte det lättaste!! Den 16 april sticker jag, mamma och min syster upp till Stockholm för att besöka ambassaden. Vi hinner säkerligen med lite shopping och fika också, en riktig heldag för kvinnorna i familjen!

Skypedate

Igår skypeade jag med familjen, vi pratade om lite allt möjligt och jag pratade även med dottern Emma som verkar jättegullig! I fredags kom alla mina visumpapper så imorgon är det dags att sätta sig ner och fixa med det så jag kan komma iväg till Stockholm. Nu innan avfärd är det en del praktiska saker som måste göras. Det är inte det roligaste men som sagt, det måste ju göras.

Det känns så himla konstigt att det snart är min tur, och detta är verkligen det största äventyret hittills i mitt liv. Jag hoppas verkligen att allt blir bra och att jag trvis hos familjen, vet hur jobbigt det kan bli annars.


En printad bild på Emma när vi skypeade. Kvalitén
är ju inte den bästa men man ser ju iallafall lite!

Flygbiljetter

När jag loggade in på aupairroom igår såg jag att mina flygbiljetter är bokade. Klockan 09.05 den 7 maj flyger jag från Kastrup till New York och klockan 16.40 (NY time) flyger jag till Los Angeles och LAX. Nu känns det verkligen att det är på riktigt asså! Hoppas på att få mina visumpapper imorgon så att jag kan åka upp till Stockholm så fort som möjligt.

EDIT: Missade att skriva att det är den 10 maj jag åker från NY till LA!

Mitt nya hem

Nu har jag googlat och kollat på mitt nya hem och det ser bra ut. Området verkar väldigt lugnt och familjevänligt, vilket känns bra för mig. Huset har en pool i trädgården, känner på mig att jag kommer spendera många timmar pressandes i en solstol. Det är cirka sju veckor kvar tills jag åker, hoppas tiden springer förbi!!!


Huset sett från ovan på google maps



Poolen och dess utsikt



Poolen och huset



Vardagsrum (tror dock inte att det är så tomt nu)



Köket

Los Angeles

Nu har jag äntligen hittat en familj och bestämt mig för att flytta till dom. Familjen bor i La Cañada, som är en förort i norra Los Angeles. Dom har två barn, Stephan som är 8 år och Emma som är 5 år. Pappan jobbar på NASA och bygger rymdfärjor, och mamman är läkare. Från huset är det 20 minuter till Hollywood så jag kommer ha massor att hitta på när jag är ledig.

Det känns sjukt konstigt att jag äntligen har bestämt mig, men det är skönt att veta när jag åker och var jag ska bo. Den sjunde maj sätter jag mig alltså på flyget som USA!

Ny matchning och skypedate

I förrgår fick jag en matchning med en trebarnsfamilj utanför San Fransisco så idag har jag skypeat med mamman. Det kändes jättebra och vi ska prata igen imorgon :)

Fick en annan matchning igår. En familj som bor i Kentucky. Dom har också tre barn och verkar också vara riktigt trevliga. Tänkte satsa på familjen från Californa nu och om det inte funkar får jag gå vidare. Vill bara åka NUUUU!!!

Skypedate med the Sussmans

I eftermiddags skypeade jag med familjen Sussman i Chicago. Det kändes sjukt bra, dom var lätta att prata med och familjen verkar härlig. Pratade även med sonen Alec som är 2 1/2 år, så sjukt gullig unge asså!!! Just nu känns det som att det lutar mer åt Chicago än Texas, känns som att jag kommer ha mer att göra där eftersom familjen har tre barn. Mamman skulle maila bilder på huset osv. så vi får väl se!

Ny matchning!

Igårkväll hade jag fått ett mail om en ny matchning. Familjen har tre barn och bor i Chicago. Båda föräldrarna är jurister och verkar jobba en del. familjen har även en hund. Dom verkar resa en del vilket passar mig eftersom jag också gillar det.

Vid fyra ska jag prata med dom på skype, hoppas det går bra för jag har en bra känsla om familjen.

Skype

Gick in och läste min mail sent igårkväll och blev sjukt förvånad när jag såg att jag redan var online och efter bara tre timmar redan hade blivit matchad med en familj. Familjen bor i Houston, Texas och har en son på sju år som heter Daniel. Som jag förstår det jobbar föräldrarna mycket, det är därför dom behöver en au pair.

Mamman i familjen ville att vi skulle skypea idag, så nu väntar jag på att klockan ska bli fem. Är helt sjukt nervös, men det ska nog gå bra!

Nääästan klar!

I onsdags fick jag ett mail om att min ansökan nu har skickats till USA för att gås igenom. När det är klart (5-10 dagar, förhoppningsvis mindre!) är jag klar för matchning. Börjar bli lite nervös nu, ska ju välja ut vem jag ska bo med under det kommande året så det gäller att vara noggrann. Jag kommer i första hand välja efter hur familjen verkar vara, och sen titta på var i landet dom bor. Vill ju inte hamna i någon avlägsen håla, men tänker inte heller välja en familj jag inte känner att jag funkar med bara för att dom bor på manhattan liksom. Detta är så SJUKT spännande, mycket tankar som snurrar just nu asså.


RSS 2.0